Duidelijke wasvoorschriften - Pearl Sand Dekbedovertrek

Duidelijke wasvoorschriften - Pearl Sand Dekbedovertrek

Hallo mag ik me even voorstellen….mijn naam is Pearl Sand, dekbedovertrek van beroep. Tot de dag van vandaag woonachtig in een groot magazijn, wachtend op wat komen gaat.

Spannend en eng tegelijk. Had van andere stapels overtrekken al nare geruchten opgevangen. Verworden tot poetslap, afdekdoek voor schilderwerk of zelfs weggegooid. Zou mij dit alles bespaard blijven? In mijn fantasie droom ik over een mooie smaakvolle ingerichte slaapkamer met een prachtig bed. De kroon op dit alles ben ik.

Wasvoorschriften Dekbedovertrek

Op een dag levert de postbode me af op een adres in Venlo. Hoewel keurig op tijd kan mevrouw haar nieuwsgierigheid en ongeduld nauwelijks bedwingen, grist me bijna uit zijn handen en eenmaal binnen scheurt ze de keurige verpakking snel open. Zonde….

Haar gezicht spreekt boekdelen….ze is verrukt en uit haar vreugde. Kleur en print zijn precies zoals ze zich dit gewenst heeft…..net zoals op in de webshop weergegeven.

Uiteraard ben ik net zo verrukt. Hier voel ik me meer dan welkom. Binnen 5 minuten draai ik al mee in een kort wasje… Na tevreden aan het zachte stof gevoeld te hebben, de duidelijke wasvoorschriften voor het dekbedovertrek snel heeft gelezen, wil ze me toch hun eigen huisgeurtje laten krijgen. Van deze heerlijke frisheid ben ik niet vies…..heb al zo lang ongewassen in het magazijn gelegen. De wasbeurt en het drogen doorsta ik zonder problemen. De tevreden glimlach van mijn nieuwe ‘bazin’ doet mij nog meer glunderen.

Daarna krijg ik mijn uiteindelijke plek. Zorgvuldig gladgetrokken over een dekbed word ik op bed gelegd. Ik neem mijn nieuwe werkplek eens goed in me op. Al mijn dromen schijnen hier werkelijkheid te worden…..smaakvol en fris. Hoe mooi past mijn kleur, maar ook andere kleuren hierbij. Aan het werk dus! 

De tevreden blikken in de eerste nachten doen me trots zijn op mijn werk als dekbedovertrek. Ik heb af en toe zelfs tijd om ook een beetje te rusten. Beroepsgeheim en zwijgplicht doen mij besluiten niet verder uit te wijden. Ik ben tenslotte een mooi, keurig, zorgvuldig gemaakt, discreet en onkreukbaar dekbedovertrek. Dit laatste maakt strijken overbodig. 
  Dekbedovertrek - Pearl Sand


Na enkele dagen word ik gewassen en gedroogd en in de kast gelegd. Nieuwsgierige blikken alom….sommige zelfs een beetje afgunstig, maar de meesten vriendschappelijk van aard.

Een wat oudere collega neemt mijn plaats op bed in samen met een wit hoeslaken. De anderen stapels zuchten….”alweer niet vandaag.”  De tijd zal het leren hoe snel ik weer word verkozen. Met een tevreden en goed gevoel geef ik me over aan deze rustperiode. Ik denk dat heel snel één of meerdere overtrekken uit het Dekbed Discounter mij nog gezelschap gaan houden. Ik verheug me er op
.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden