Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Vier keer het fijnste donzen dekbed voor de winter

15 December 2022

Dons vormt een warmte-isolerend fort voor je lichaam, terwijl het juist ook koel is in warmere tijden. Een donzen dekbed is dus een geliefde slaapbuddie, alleen dons of dóns is ook nog een verschil, hè. Een mengsel met veren en de hoeveelheid dons daarbij maken samen met het tijkmateriaal uit voor de uiteindelijk totaalkwaliteit. Dus vind je in deze blog de absolute crème de la crème van onze donzen dekbedden voor de(ze) winter. ♬Eén, twee, drie, vier, ontdek het winters slaapplezier.♬

Extraatje: carré of cassette gestikt

Er is nog iets dat invloed heeft op de mate van koelte of warmte. Daarom is het een extraatje om het verschil te weten tussen cassette en carré gestikt:

• Carré stiksels: dit type stiksels vind je bij ieder goed zomer dekbed of zomers dekbeddeel (4-seizoenen). Het betekent namelijk dat er geen schotjes tussen de donsvakken zitten, maar dat de boven- en onderlaag van de tijk aan weerszijden direct aan elkaar zijn gestikt. Dan sluit het dons niet direct op elkaar aan, waardoor in de tussenruimte extra ventilatie ontstaat, zelfs ‘koude zones’, waar dus geen warmte wordt vast gehouden.

• Cassette gestikt: een goed donzen dekbed voor herfst en winter heeft bij de vullingvakken juist cassette stiksel. Die creëren tussenschotjes en laat de met dons gevulde vakken goed op elkaar aansluiten. Zo ontstaat er hoogwaardige isolatie en ontstaan er géén koude zones.

Donzen dekbed dat licht, dun en toch behaaglijk warm is

De eerste in het lijstje van ‘Vier keer het fijnste donzen dekbed voor de winter’ is dit 100% donzen dekbed, een all season variant met ganzendons.

• Licht
• Dun
• Toch heerlijk warm
• Cassette gestikt
• Anti-allergisch
• Eén dekbed voor heel het jaar

In tegenstelling tot een 4-seizoenen (donzen) dekbed bestaat dit winterse vriendje dus uit slechts één deel, dat in alle vier de seizoenen gebruikt kan worden. Dons heeft namelijk de geweldige eigenschap om te isoleren en toch ventileren. Slaapt verkoelend bij warmte, isoleert warmte bij kou. Daarom is dons zo geschikt als all season vulling. De tijk is van dicht op elkaar geweven percale katoen en huisstofmijt gedijt hier niet goed. Hoewel het geen synthetisch materiaal betreft, is dit donzen dekbed wel degelijk een optie voor mensen met een (huisstofmijt)allergie.
ganzendons

Snel te warm? Kies deze carré gestikte middenweg.

De runner-up van dit winterse dekbeddenlijstje is dit all season platinum 100% eendendons dekbed.

• Licht
• Eendendons
• Carré gestikt
• Eén dekbed voor heel het jaar
• Volledige donsvulling zonder veren
• Warm (bijna) zonder zweten

Dit is een tussenstap. Ten opzichte van het hiervoor benoemde product is dit donzen dekbed namelijk carré gestikt. Dit geeft in praktijk enkele ‘koude zones’ waar warmte stukken minder goed wordt vastgehouden. Het zal dus iets minder warm slapen dan het eerder benoemde ganzendons dekbed, maar is in kwaliteit en eigenschappen nog steeds uitstekend. Het overklast ruimschoots een donzen dekbedden waar veren bij zitten als vulling. Carré gestikt is juist een voordeel als je het vaak eerder wat te warm hebt ’s nachts, ook in de herfst en winter. Dan zal dit donzen dekbed je warm houden, zonder dat je ervan gaat transpireren. Ook als je niet direct transpireert, maar wel eerder een warme dan koude slaper bent, zullen jullie een goede match zijn.

Combi 90% donzen dekbed met 10% veren

We kiezen deze heel bewust uit voor dit lijstje: een donzen dekbed waar ook een klein percentage veren aan toe is gevoegd, bestaande uit twee dekbedhelften. Dit 4-seizoenen eendendons dekbed doet slechts een klein druppeltje water bij de wijn en resulteert toch in net andere karakteristieken.

• Zwaarder dan volledig donzen dekbed
• Carré gestikt
• Strakkere look
• Twee dekbeddelen, 1 carré, 1 casette gstikt

Wat vooral benoemd moet worden is dat het koele deel carré gestikt is en het herfst- en winterdeel juist cassette gestikt. Precies goed voor hun seizoensgebonden doeleinden dus en het beste van twee werelden in één donzen dekbed. Houd de gebruiker van wat meer zwaarte? Ook dan is dit een heel fijn dekbed, doordat de veren het geheel iets zwaarder maken.
eenden(dons)

Bacterie en schimmel werend donzen dekbed

De gulden regel is dat er minimaal 60% dons moet zijn gebruikt om nog als donzen dekbed door het leven te mogen gaan. Het percentage veren mag dus niet hoger zijn dan 40% en daarvan hebben wij precies een schot in de roos.

Dit carré gestikte, all season ganzendons silver dekbed:

• 65% ganzendons en voor 35% aangevuld met veren.
• Meer budgettair donzen dekbed.
• Dankzij een behandeling schimmel + bacterie werend.

Ook handig:

Hoe een donzen dekbed wassen?

Wordt tencel het nieuwe katoen?

'Orange is the new black' is de titel van een bekende serie en zo is in beddengoedland de vraag: wordt tencel het nieuwe katoen? We vinden het de moeite waard om je aandacht kort op tencel te vestigen. Een zeer natuurlijke stof die duurzaam tot materiaal verwerkt wordt en dezelfde geweldige eigenschappen heeft als katoen, maar eigenlijk nog beter. En dat dan op ecologisch verantwoorde wijze.

Ontdek wat Tencel is en waarom het zo goed is.

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

29,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze