Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Slaapkamer inspiratie voor een low budget make-over

24 May 2022

 • Eén van de laatste van onze voorjaarsfeestdagen nadert: Hemelvaartsdag. Een mooie dag om een uitstapje te maken of juist te gebruiken voor een nuttig doel, zoals een mini make-over van een of meerdere slaapkamers. Ondanks dat het leven nu steeds duurder wordt, is het belangrijk om het interieur zo nu en dan te vernieuwen of gewoon die broodnodige boost te geven, bijvoorbeeld omdat je kind diens slaapkamer ontgroeid is. Dat hoeft gelukkig niet meteen een rib uit je lijf te kosten. Met een beetje slaapkamer inspiratie en een verstandige, creatieve low budget aanpak heb je een hemelse mini make-over zo geregeld.

  Maak nuttig gebruik van die vrije dag

  Aangezien de meesten van ons aanstaande donderdag op Hemelvaarstdag vrij zijn, biedt dat de ideale gelegenheid om alvast te gaan kijken voor wat slaapkamer inspiratie, te shoppen waar nodig, of om meteen al aan de slag te gaan met wat leuke doe-het-zelfprojecten.
  DIY

  Wie niet rijk is, moet creatief zijn

  Er bestaan manieren om een gevoel van luxe in de slaapkamer te creëren, zonder daar meteen grote bedragen aan te spenderen. Bijvoorbeeld met een drieluik aan schilderijen. Je kunt kiezen voor een foto die doorloopt, of voor verschillende afbeeldingen die goed bij elkaar passen. Een andere tip is één focuspunt. Natuurlijk zijn de meeste kunstwerken duur, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een ‘duur schilderij’ uit te kiezen en dat op een canvas te laten printen. Scheelt in kosten en ziet er bijna even mooi uit. Houd je van tastbare kunst als focuspunt? Bel eens naar de kunstacademie of zoek een lokaal kunstuitleenpunt. Een andere fraaie toevoeging, die de dynamiek van een kamer volledig kan veranderen, is een vloerkleed. Voelt ‘s heerlijk zacht en warm aan de voeten en is een echte sfeermaker in de slaapkamer.

  Planten in de slaapkamer doen wonderen

  Een slaapkamer met planten is veel beter dan één zonder. Ze creëren sfeer, diepte en dynamiek, maar helpen ook bij het zuiveren van de lucht, verlichten stress, stimuleren je creatieve kant en nog veel meer.
  planten toevoegen
  Planten behoren absoluut tot verreikende slaapkamer inspiratie. Mensen vergeten vaak hoe belangrijk frisse/schone lucht is; door planten in de slaapkamer te houden, kun je giftige gassen kwijtraken omdat ze de lucht grondig filteren. Sommige mensen denken misschien dat planten 's nachts CO2 produceren, maar dat percentage is veel lager dan bij mensen en dieren. Daarnaast zijn er verschillende soorten planten voor je slaapkamer. Sommige hebben ontstekingsremmende eigenschappen, terwijl andere planten als lavendel en valeriaan je kunnen helpen beter te slapen.

  Tweedehands meubels op de kop tikken

  Het belangrijkste voordeel bij het kopen van tweedehands meubels in plaats van nieuwe, is uiteraard de prijs. In plaats van duizenden euro's te spenderen aan nieuwe meubels, kun je vaak voor slechts een derde van de prijs uitstekende tweedehandse vervanging vinden. Maar dat is zeker niet het enige voordeel. Wanneer je geeft om het milieu en je de planeet een handje wilt helpen, is het verstandig om meubels te recyclen. Door minder nieuwe producten te gebruiken, kun je voorkomen dat stortplaatsen vol raken en het milieu wordt aangetast.Ook maak je geen gebruik van bepaalde productieprocessen en transport.

  Hergebruiken van oude meubels

  Oude(re) meubels kunnen soms een doorn in het oog zijn. Maar in plaats van ze weg te doen, kun je deze meubelstukken nieuw leven inblazen. Het renoveren van een meubel kan in drie eenvoudige stappen worden samengevat: schoonmaken, repareren en decoreren. Hier zijn enkele eenvoudige slaapkamer inspiratie tips en tricks om jouw oude meubels te renoveren en restaureren.

  meubels verven

  1. Schilder ze opnieuw

  Een meubel opnieuw schilderen is de eenvoudigste optie. Verf de oude meubels om ze een frisse uitstraling te geven die bij je interieur past. Als je van doe-het-zelfprojecten houdt, is dit een uitstekende manier om je vaardigheden te tonen. Schuur de oppervlakken voordat je specifieke preparaten aanbrengt, gevolgd door twee lagen van de door jou gekozen verf: mat, glanzend of vernis. Als het zich ervoor leent, kun je je keukenkastjes verven. Verander je ook de handgrepen (en eventueel de kraan), dan heb je voor weinig ineens een heel andere keuken.

  2. Geef oude meubels een nieuw doel

  Je kunt jouw oude meubels een nieuwe bestemming geven. Zo kun je kleine tafeltjes omtoveren tot nachtkastjes, een opbergkist gebruiken als bedbankje en tafellampen veranderen in nachtlampen. Of je kunt een oude bijzettafel aanpassen naar een prachtige plantenstandaard om je slaapkamer wat meer kleur te geven en het decor op te fleuren. De rustieke charme van hout past vrijwel in ieder interieur.

  3. Geef het een make-over

  Een derde en zeer leuke optie is een make-over. Als je wilt dat jouw meubels net zo nieuw voelen als ze eruit zien, vervang je ook eventuele vulling of kussens die zich onder de oude bekleding bevinden.
  kussens op bed
  Maar je kunt natuurlijk ook in plaats van nieuwe stoffering fraaie hoezen gebruiken om oude meubels op te fleuren. Als een oude (slaap)bank of stoel een doorn in het oog is geworden door vlekken, scheuren of een verouderd patroon, maakt een nieuwe hoes een wereld van verschil.

  4. Voeg geavanceerde accessoires toe

  Voel je vrij om accessoires aan meubels toe te voegen om ze een nieuw elan te geven. Zo kunnen handgrepen en ladetrekkers eenvoudig worden geüpdatet voor een frisse look. Schroef eenvoudig alle oude of aangetaste hardware die aan jouw meubels is bevestigd los en vervang deze door glimmend nieuwe armaturen. Om jouw meubels een persoonlijk tintje te geven, vervang je decoratieve poten of handgrepen door accessoires die passen bij de stijl van jouw nieuwe slaapkamerlook.

  Een mini make-over van je slaapkamer hoeft dus niet duur te zijn, low budget slaapkamer inspiratie is er genoeg te vinden. Het belangrijkste is dat je van tevoren een duidelijk doel voor ogen hebt en weet wat er nodig is om tot die door jou gewenste look te komen. Gebruik onze slaapkamer inspiratie en geef jouw slaapkamer of die van jullie kids een nieuwe impuls.

  TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

2-PACK Bamboo Kussens

2-PACK Bamboo Kussens

39,99

19,99

Trendy Luxe Plaid - Koper

Trendy Luxe Plaid - Koper

34,99

14,99

All Season Dekbed

All Season Dekbed

29,99

9,99

Maak een keuze