Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Het ideale hoofdkussen: tips over materialen en jouw slaappositie

16 October 2018

 • Het ideale hoofdkussen: tips over materialen en jouw slaappositie

  Het ideale hoofdkussen bevat vulling met een voor jou prettig materiaal en biedt de juiste ondersteuning voor jouw slaappositie en matrassoort. Het zijn de twee belangrijkste eigenschappen om op te letten. Kies aan de hand van de vulling en type hoodkussen, waarmee je er eenvoudig voor zorgt dat het hoofdkussen goed bij je past en je daar zonder pijnklachten uitgerust op wakker wordt. Een goed hoofdkussen moet ook eigenschappen hebben die bij jou passen. Het maakt bijvoorbeeld uit of je het snel warm of juist eerder koud hebt (hoeveel ventilatie heb je nodig), of je wil dat het kussen snel in oorspronkelijke vorm terug veert of juist de vormen van jouw gezicht behoudt en of het anti-allergisch moet zijn.

  De hoofdkussens van Dekbed Discounter

  Je hebt bij Dekbed Discounter de keuze uit een aantal verschillende hoofdkussens. Bekijk ze op basis van het type hoofdkussen en de vulling die er beschikbaar is. We onderscheiden de volgende soorten hoofdkussens:

  Standaard kussen: Het standaard kussen is voor de meeste slapers goed geschikt. Je valt er comfortabel op in slaap, zowel op je zij als op je rug en zelfs op je buik. Het kussen is bovendien goed geschikt voor logees, omdat je die daarmee standaard een goed hoofdkussen kunt aanbieden.

  Boxkussen: Het boxkussen is steviger en daarmee vaak het beste hoofdkussen voor zijslapers. Het is een kussen dat z’n vorm goed behoudt. Minder goed geschikt voor rug- en buikslapers, omdat het kussen dan te hoog zal zijn.

  Ergonomisch kussen: Het ergonomische kussen vormt zich naar je eigen slaaphouding en is daarmee een zeer comfortabele keuze. Het is voor veel mensen het beste kussen, waarmee je ervoor zorgt dat je de juiste ondersteuning ervaart tijdens je slaap.

  Voor- en nadelen van hoofdkussen materialen

  Met betrekking tot de vullingen heb je de keuze uit de volgende soorten kussens:

  Traagschuim kussens: De traagschuim kussens bieden een uitstekende ondersteuning. Het schuim is vormvast en kans zich naar je lichaam vormen. De vochtregulatie is beperkt en de vulling van het hoofdkussen is helaas niet wasbaar.

  Synthetische kussens: Het synthetische kussen is aantrekkelijk geprijsd en daarmee een voordelige keuze. Het materiaal is goed wasbaar en verkrijgbaar met een neksteun. Helaas zorgt het synthetische kussen niet voor de beste vochtregulatie.

  Wollen kussens: Het wollen kussen staat bekend om de zeer goede vochtregulatie. Het materiaal is zelfreinigend en de kussens zijn bij te vullen met wolbolletjes. Dit type kussen is niet wasbaar en de veerkracht neemt relatief snel af.

  Donzen kussens: Het donzen kussen is licht van gewicht en voelt heerlijk comfortabel aan. Het materiaal is goed vorm- en wasbaar. Bovendien zorgt dons voor een fijne vochtregulatie. De donzen hoofdkussens zijn vaak wat duurder en de veerkracht zal relatief snel afnemen.

  Katoenen kussens: De katoenen kussens zorgen voor een goede vochtregulatie en bieden een fijn comfort. De veerkracht van de kussens neemt relatief snel af, maar hier staat een goede betaalbaarheid tegenover.

  Kapok kussens: De kapok kussens zijn gevuld met dons en bieden daardoor een fijn comfort en een zachte ondersteuning. Het materiaal is goed wasbaar en laat zich eenvoudig vormen. Houd er rekening mee dat de kapok kussens wat duurder zijn en hun veerkracht relatief snel verliezen.

  Latex kussens: De latex kussens bieden goede ondersteuning en zijn vormvast. Bovendien vormen ze een duurzame keuze, dankzij de gewonnen natuurrubber uit de rubberboom. Het zijn anti-allergische kussens, die helaas een langere gewenningsperiode vragen.

  Het ideale kussen bij de ideale slaappositie

  Zoek het beste hoofdkussen bij je slaappositie, door de komende tijd in de gaten te houden hoe je het meest gemakkelijk in slaap valt. Je kunt op basis daarvan een hoofdkussen uitzoeken aan de hand van het type vulling of het type kussen waar je naar op zoek bent.

  Als zijslaper heb je een wat meer stevig kussen nodig. Dat heeft te maken met de afstand tussen je schouders en de zijkant van je hoofd. Die is wat groter, waardoor het kussen die ruimte dient te overbruggen om comfortabel in slaap te kunnen vallen. Een te laag of te zacht kussen zou ertoe leiden dat je hoofd niet langer recht boven je romp blijft, waardoor je daar ’s morgens last van kunt krijgen.

  Ben je een rugslaper? Zorg er dan voor dat het kussen juist niet te hoog is. Het beste hoofdkussen is dan niet te hoog, maar biedt wel enige ondersteuning. Het is prettig om er wat verder in weg te zakken, zodat je rondom een fijne steun voelt en je in je slaap bovendien minder zal gaan draaien.

  Als buikslaper ben je op zoek naar een kussen dat niet te hoog is en waar je niet te ver in weg zal zakken. Indien je te ver wegzakt in een kussen krijg je op je buik lastig frisse adem. Bovendien dient het kussen niet te hoog te zijn, omdat er dan een onnatuurlijke buiging van je nek ten opzichte van je rug zou ontstaan.

  Hoofdkussen online kopen
  Je kunt het beste hoofdkussen online kopen. Bekijk de verschillende beschikbare kussens om inspiratie op te doen en daar een keuze uit te maken. Kijk ook goed naar het kussen dat je nu wellicht al gebruikt. Kies opnieuw voor een vergelijkbaar kussen of kies een andere uitvoering, afhankelijk van je ideale slaaphouding en je voorkeur voor een van de vullingen en materialen.

  TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

2-PACK Bamboo Kussens

2-PACK Bamboo Kussens

39,99

19,99

Trendy Luxe Plaid - Koper

Trendy Luxe Plaid - Koper

34,99

19,99

All Season Dekbed

All Season Dekbed

29,99

9,99

Maak een keuze