Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Welk dekbed kiezen?

12 November 2021

Als we het hebben over slaapcomfort, denk je meestal automatisch aan het matras en de kussens en dat is een logische gedachte. Maar onderschat tegelijkertijd de impact van een dekbed niet. Een dekbed zorgt voor warmte of moet juist ventilerend zijn en hangt daarmee nauw samen met het algehele slaapcomfort. Vandaag geven we je enkele tips rondom welk dekbed kiezen en hoe je optimaal comfort ervaart tijdens het slapen.

Het aantal draden

Je hebt misschien gehoord van draden in een dekbed: hoe hoger het aantal draden, hoe comfortabeler de lakens. Egyptisch katoen in het bijzonder, maar ook Pima-katoen of gekamd katoen zijn uitstekende keuzes. Als je toch een lager prijskaartje wilt, is een polyester/perkal-mix het beste compromis.

Percale of satijnbinding?

Over perkal gesproken, sommige mensen vragen zich af wat beter is: perkal of satijn? Eigenlijk is het een kwestie van smaak. Percale is een effen, mat weefsel dat fris en koel aanvoelt en perfect is voor mensen die oververhit raken tijdens het slapen. Satijn is erg zacht, met een glanzende, gladde afwerking. We raden aan om de stoffen zelf te voelen en te kijken welke het meest prettig is voor jou.
katoen

Heb je het snel warm of juist altijd koud?

Je kunt kiezen voor katoen, dat behoorlijk zacht en goed ademend is en je warm houdt tijdens koude seizoenen en koel blijft in de zomer. Je kunt katoen-polyester proberen, een mengsel dat redelijk geprijsd en kreukvrij is, maar niet zo ademend is als katoen. Linnen is in de zomer een populaire keuze, omdat het een natuurlijk verkoelend effect heeft en warmte opneemt. Kies dan wel voor linnen van hoge kwaliteit, dat zachter wordt naarmate je het vaker wast.

Wees voorbereid op de verschillende seizoenen

Niet alleen de materiaalkeuze speelt een rol als het aankomt op temperatuur. Zo kun je kiezen voor een zomer- of winterdekbed en is er het populaire 4-seizoenen dekbed. Dit bestaat uit twee delen en is zodoende makkelijk aan te passen aan het seizoen.
4 seizoenen

Kies de juiste maat

Het is belangrijk dat je de juiste maat en pasvorm kiest. Uiteraard hangt dat af van de grootte van je matras, maar daarnaast ook van jouw lengte. De vuistregel is om een dekbed te kiezen dat 20 cm langer is dan jijzelf. Dus voor mensen boven de 180 cm raden wij een dekbed van 220 cm aan.

Goede verzorging is belangrijk

Wat voor dekbed je ook kiest, het is belangrijk om dit goed te verzorgen zodat het zo lang mogelijk meegaat. Lees altijd het etiket en volg de instructies zo nauw mogelijk. Wanneer je alle bacteriën wil doden, is het aan te raden om je dekbed op minimaal 60 °C te wassen. Echter is dit voor sommige materialen te warm of soms krijg je het niet in de wasmachine. Check daarom altijd eerst het waslabel voordat je het in de wasmachine gooit. Uithangen in de zon kan altijd, ook dit doodt bacterieën.

Effen of 'printsheerlijke' omtrek

Dekbedovertrek kiezen
Nu je de basis kent, is het tijd om aan het visuele plaatje te denken. Om je dekbed komt altijd een dekbedovertrek. Je moet beslissen of je gaat voor een effen dekbedovertrek of juist voor prints. Effen gekleurde exemplaren zorgen voor een strakkere uitstraling. Voor balans en neutraliteit of juist een warme of koele toon. Bedrukte exemplaren zijn meer direct aanwezig, geven een powerboost van drukte en dynamiek.

We hopen je met deze tips een behoorlijk eind op weg te hebben geholpen. Vaak is het zo dat wanneer mensen een dekbed van hoog niveau uitproberen, ze nooit meer terug willen naar het oude. Denk bij een dekbed kiezen aan die luxe hotelkamers die je op reisjes hebt meegemaakt. Heerlijk, toch? Kijk rond op onze website en kies het luxe dekbed dat bij jou past en haal er meteen een prachtig dekbedovertrek bij. Wanneer alles eenmaal binnen is, kun je waarschijnlijk niet wachten tot je weer naar bed mag!

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

29,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze