Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

Bekend van TV

Bekijk alles

Bekend van TV

Heb jij ook al onze topmodellen op tv voorbij zien komen? In deze categorie kun je al deze artikelen makkelijk terugvinden.

Bekijk de TV modellen

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Gordijnen

Bekijk alles

De mooiste Gordijnen

De mooiste gordijnen bestellen?
Bekijk nu alle gordijnen!

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

Alle maten bedden op een rij: kies de juiste maat van het bed

16 October 2018

 • Actie: 3 Halen = 1 Betalen

  Alle maten bedden op een rij: kies de juiste maat van het bed

  De juiste maat van het bed is belangrijk om er goed in te slapen. Je hebt de keuze uit 1-persoons bedden, twijfelaars en 2-persoons bedden, waar je vervolgens de juiste maat van het dekbedovertrek bij kunt kiezen.

  Bekijk de verschillende matrassen om daar je keuze uit te maken voor een van de verschillende maten. Je kunt daar zowel je hoeslaken als dekbed op afstemmen, zodat alles goed past.

  Bed afmetingen

  We zetten allereerst de verschillende bed afmetingen voor je op een rij:

  1-persoons bed afmetingen:

  70 x 200cm (klein)

  80 x 200cm (gemiddeld)

  90 x 200cm (groot)

  Twijfelaar afmetingen

  140 x 200cm

  2-persoons bed afmetingen

  160 x 200cm (klein)

  180 x 200cm (gemiddeld)

  200 - 200cm (groot)

  Alle maten bedden

  Zoals je ziet heb je de keuze uit een aantal verschillende bed afmetingen. De afmetingen van het eenpersoonsbed verschillen in de breedte, net als die van het 2-persoonsbed. De lengte van het bed is standaard 200cmm, aangezien dat voldoende is om er ontspannen in te liggen. Er is voldoende ruimte voor je benen, terwijl je aan de andere kant met het kussen net niet helemaal aan het uiteinde hoeft te liggen.

  De maten voor twijfelaar bedden bedragen eigenlijk altijd 140 x 200cm. Je hebt daarmee een ruim 1-persoonsbed tot je beschikking, waar je ook met 2 personen in kunt liggen. Houd er rekening mee dat dit bed de compacte keuze in een ruimte biedt voor 2 personen, indien je er altijd met z’n tweeën ligt is het een beter idee om de afmetingen van een 2-persoonsbed te kiezen.

  Afmeting eenpersoonsbed

  De afmetingen van het eenpersoonsbed zorgen er in ieder geval voor dat je daar alleen goed in kunt liggen. Houd er rekening mee dat 70cm voor de meeste mensen aan de smalle kant is. Vooral wanneer de neiging hebt om in je slaap relatief veel te draaien is het verstandig om gebruik te maken van de bredere afmetingen. Je voorkomt daarmee dat je steeds tegen de rand van het bed aan ligt, waardoor je daar wakker van zal worden of je er zelfs uit kunt rollen.

  Binnen de afmetingen van het eenpersoonsbed kun je daarnaast kiezen voor 80cm of voor 90cm. De gemiddelde maat in Nederland bedraagt 80cm, daarmee heb je voldoende ruimte om je vrij te kunnen bewegen. Vind je het prettig om met een aantal kussens in je bed te slapen en heb je een relatief grote slaapkamer? Je kunt er met een eenpersoonsbed van 90 x 200cm dan voor zorgen dat je nog wat meer ruimte tot je beschikking hebt. Je weet dan in ieder geval zeker dat je in je slaap zonder problemen heen en weer kunt bewegen, zodat je de volgende ochtend ontspannen wakker wordt en je geen moeite met opstaan hebt.

  Maten twijfelaar bedden

  Binnen de maten voor de twijfelaar bedden heb je minder keuze, waardoor het gemakkelijker is om de juiste maat te bepalen. De lengte van het bed is standaard 200cm en qua breedte kun je uitgaan van 140cm. Dat is een stuk breder dan het grootste eenpersoonsbed, maar helpt je binnen de afmetingen van de tweepersoons bedden te blijven. Met de 140cm heb je zelf een zeer ruim bed, waar je af en toe ook met z’n tweeën in kunt slapen.

  Let op: indien je (bijna) altijd samen slaapt kan de twijfelaar aan de smalle kant zijn. Je hebt daaraan immers 2x een bed van 70cm voor één persoon, de minimale afmeting die daarvoor wordt gehanteerd.

  Afmetingen tweepersoonsbed

  Binnen de afmetingen van de tweepersoons bedden heb je opnieuw de keuze uit drie formaten. De maten van de bedden voor twee personen starten over het algemeen bij 160 x 200cm. Je hebt dan 2x 80cm tot je beschikking, waardoor je daarin voldoende ruimte hebt om samen goed te kunnen slapen. Indien een van de beiden relatief veel beweegt in zijn of haar slaap is het verstandig om de afmetingen van het bed een maat groter te kiezen. Je kunt dan gebruik maken van 180 x 200. Indien je zelf voldoende hebt aan 80cm breedte kan de ander 100cm gebruiken, waardoor zelfs de personen die veel draaien er ontspannen in zullen slapen.

  Tenslotte heb je binnen de tweepersoons bedden de keuze uit bedden met afmetingen van 200 x 200cm. Dat betekent dat de maten van de bedden je de maximale ruimte bieden. Dankzij 2x 100cm aan breedte weet je in ieder geval zeker dat je beiden voldoende ruimte hebt om je te kunnen bewegen. Jullie zullen beiden ontspannen wakker worden en weinig moeite hebben met opstaan.

  Verschillende soorten maten dekbedovertrekken

  Verschillende soorten maten dekbedovertrekken

  Bij de verschillende maten van de bedden dien je uiteraard ook de dekbedovertrekken in de juiste maat te bestellen. Houd er rekening mee dat die altijd wat groter dienen te zijn dan de maat van het matras, waarmee je ervoor zorgt dat het dekbed daar aan de zijkant en achterkant een stukje overheen kan hangen.

  Om de juiste maat voor het dekbedovertrek te kiezen kun je er standaard vanuit gaan dat je 140 x 200cm nodig hebt als het gaat om een eenpersoons bed. Voor de twijfelaar en de kleinere tweepersoons bedden kun je gebruik maken van 200 x 200cm. De grotere tweepersoons bedden kun je het best voorzien van een dekbed en dekbedovertrek in 240 x 200cm, zodat je ook in de breedte voldoende ruimte hebt.

  Tip: de dekbedovertrekken zijn ook beschikbaar met 220cm lengte. Op die manier zorg je er gemakkelijker voor dat je het bed mooi op kunt maken.

  Gebruik de maten van de bedden om een goede keuze te maken voor de eenpersoons bedden, de twijfelaars en de tweepersoons bedden. Je kunt zowel de matrassen als de hoeklakens, dekbedden en dekbedovertrekken online kopen, altijd op basis van de juiste maat om ontspannen in slaap te vallen.

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

8-PACK Luxe Washandjes

34,99

14,99

2-PACK Katoenen Kussensloop

14,99

4,99

2-PACK: Bamboe Kussens

79,99

19,99

Maak een keuze