Aan het laden...

Menu
Selecteer een categorie.

Actie: Gratis Beddengoedpakket

Bekijk alles

Gratis Beddengoedpakket

Gratis Winter Beddengoedpakket!

Gratis Winter Beddengoedpakket

Nu een Gratis Winter Beddengoedpakket ter waarde van € 179.99 - ★★★★★ bij elke bestelling uit de actiecategorie! Let op: beperkte voorraad!

Planten: 3 Halen = 1 Betalen

Bekijk alles

3 halen 1 Betalen

3 Halen = 1 Betalen - 2e & 3e product GRATIS geldig op alle planten uit de actiecategorie

3 Halen = 1 Betalen ofwel het 2e & 3e product GRATIS. De spelregels zijn heel erg simpel: Je kiest 3 of meer producten uit de 3=1 categorie die je graag zou willen hebben om het deze winter groen in huis te maken. Of het nu planten, palmen, of droogbloemen zijn. Alle combinaties zijn mogelijk. Vervolgens ga je afrekenen en zul je (tot je eigen verbazing) zien dat de twee goedkoopste producten geheel GRATIS zijn.

GRATIS PLANTEN DUS!

Schoenen: 3 Halen = 1 Betalen

Bekijk alles

Schoenen: 3 Halen = 1 Betalen

Kids

Beddengoed voor kids

Nachtkastjes en Hockers

Bekijk alles

Luxe Beddengoed

Bekijk alles

Luxe Beddengoed

Geef je slaapkamer een luxe hotel-look met beddengoed gemaakt van de beste materialen. Door het ruime assortiment aan luxe dekbedovertrekken vind je altijd wel een stijl die bij jou past!

Badtextiel

Bekijk alles

Badtextiel

Zoek je een baddoek of douchelaken in een specifieke kleur? Door het ruime assortiment aan kleuren vind je altijd wel een baddoek of douchelaken dat aan jouw wensen en behoeften voldoet!

Home & living Outlet

Bekijk alles

***Showrooms***

Bekijk alles

Boxspring kopen?

Ben je op zoek naar een goedkope boxspring ? Bezoek onze showroom.
Boxspring kopen

Alle maten bedden op een rij: kies de juiste maat van het bed

16 October 2018

 • Alle maten bedden op een rij: kies de juiste maat van het bed

  De juiste maat van het bed is belangrijk om er goed in te slapen. Je hebt de keuze uit 1-persoons bedden, twijfelaars en 2-persoons bedden, waar je vervolgens de juiste maat van het dekbedovertrek bij kunt kiezen.

  Bekijk de verschillende matrassen om daar je keuze uit te maken voor een van de verschillende maten. Je kunt daar zowel je hoeslaken als dekbed op afstemmen, zodat alles goed past.

  Bed afmetingen

  We zetten allereerst de verschillende bed afmetingen voor je op een rij:

  1-persoons bed afmetingen:

  70 x 200cm (klein)

  80 x 200cm (gemiddeld)

  90 x 200cm (groot)

  Twijfelaar afmetingen

  140 x 200cm

  2-persoons bed afmetingen

  160 x 200cm (klein)

  180 x 200cm (gemiddeld)

  200 - 200cm (groot)

  Alle maten bedden

  Zoals je ziet heb je de keuze uit een aantal verschillende bed afmetingen. De afmetingen van het eenpersoonsbed verschillen in de breedte, net als die van het 2-persoonsbed. De lengte van het bed is standaard 200cmm, aangezien dat voldoende is om er ontspannen in te liggen. Er is voldoende ruimte voor je benen, terwijl je aan de andere kant met het kussen net niet helemaal aan het uiteinde hoeft te liggen.

  De maten voor twijfelaar bedden bedragen eigenlijk altijd 140 x 200cm. Je hebt daarmee een ruim 1-persoonsbed tot je beschikking, waar je ook met 2 personen in kunt liggen. Houd er rekening mee dat dit bed de compacte keuze in een ruimte biedt voor 2 personen, indien je er altijd met z’n tweeën ligt is het een beter idee om de afmetingen van een 2-persoonsbed te kiezen.

  Afmeting eenpersoonsbed

  De afmetingen van het eenpersoonsbed zorgen er in ieder geval voor dat je daar alleen goed in kunt liggen. Houd er rekening mee dat 70cm voor de meeste mensen aan de smalle kant is. Vooral wanneer de neiging hebt om in je slaap relatief veel te draaien is het verstandig om gebruik te maken van de bredere afmetingen. Je voorkomt daarmee dat je steeds tegen de rand van het bed aan ligt, waardoor je daar wakker van zal worden of je er zelfs uit kunt rollen.

  Binnen de afmetingen van het eenpersoonsbed kun je daarnaast kiezen voor 80cm of voor 90cm. De gemiddelde maat in Nederland bedraagt 80cm, daarmee heb je voldoende ruimte om je vrij te kunnen bewegen. Vind je het prettig om met een aantal kussens in je bed te slapen en heb je een relatief grote slaapkamer? Je kunt er met een eenpersoonsbed van 90 x 200cm dan voor zorgen dat je nog wat meer ruimte tot je beschikking hebt. Je weet dan in ieder geval zeker dat je in je slaap zonder problemen heen en weer kunt bewegen, zodat je de volgende ochtend ontspannen wakker wordt en je geen moeite met opstaan hebt.

  Maten twijfelaar bedden

  Binnen de maten voor de twijfelaar bedden heb je minder keuze, waardoor het gemakkelijker is om de juiste maat te bepalen. De lengte van het bed is standaard 200cm en qua breedte kun je uitgaan van 140cm. Dat is een stuk breder dan het grootste eenpersoonsbed, maar helpt je binnen de afmetingen van de tweepersoons bedden te blijven. Met de 140cm heb je zelf een zeer ruim bed, waar je af en toe ook met z’n tweeën in kunt slapen.

  Let op: indien je (bijna) altijd samen slaapt kan de twijfelaar aan de smalle kant zijn. Je hebt daaraan immers 2x een bed van 70cm voor één persoon, de minimale afmeting die daarvoor wordt gehanteerd.

  Afmetingen tweepersoonsbed

  Binnen de afmetingen van de tweepersoons bedden heb je opnieuw de keuze uit drie formaten. De maten van de bedden voor twee personen starten over het algemeen bij 160 x 200cm. Je hebt dan 2x 80cm tot je beschikking, waardoor je daarin voldoende ruimte hebt om samen goed te kunnen slapen. Indien een van de beiden relatief veel beweegt in zijn of haar slaap is het verstandig om de afmetingen van het bed een maat groter te kiezen. Je kunt dan gebruik maken van 180 x 200. Indien je zelf voldoende hebt aan 80cm breedte kan de ander 100cm gebruiken, waardoor zelfs de personen die veel draaien er ontspannen in zullen slapen.

  Tenslotte heb je binnen de tweepersoons bedden de keuze uit bedden met afmetingen van 200 x 200cm. Dat betekent dat de maten van de bedden je de maximale ruimte bieden. Dankzij 2x 100cm aan breedte weet je in ieder geval zeker dat je beiden voldoende ruimte hebt om je te kunnen bewegen. Jullie zullen beiden ontspannen wakker worden en weinig moeite hebben met opstaan.

  Verschillende soorten maten dekbedovertrekken

  Verschillende soorten maten dekbedovertrekken

  Bij de verschillende maten van de bedden dien je uiteraard ook de dekbedovertrekken in de juiste maat te bestellen. Houd er rekening mee dat die altijd wat groter dienen te zijn dan de maat van het matras, waarmee je ervoor zorgt dat het dekbed daar aan de zijkant en achterkant een stukje overheen kan hangen.

  Om de juiste maat voor het dekbedovertrek te kiezen kun je er standaard vanuit gaan dat je 140 x 200cm nodig hebt als het gaat om een eenpersoons bed. Voor de twijfelaar en de kleinere tweepersoons bedden kun je gebruik maken van 200 x 200cm. De grotere tweepersoons bedden kun je het best voorzien van een dekbed en dekbedovertrek in 240 x 200cm, zodat je ook in de breedte voldoende ruimte hebt.

  Tip: de dekbedovertrekken zijn ook beschikbaar met 220cm lengte. Op die manier zorg je er gemakkelijker voor dat je het bed mooi op kunt maken.

  Gebruik de maten van de bedden om een goede keuze te maken voor de eenpersoons bedden, de twijfelaars en de tweepersoons bedden. Je kunt zowel de matrassen als de hoeklakens, dekbedden en dekbedovertrekken online kopen, altijd op basis van de juiste maat om ontspannen in slaap te vallen.

  Terug
wolkje


Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Comfort Stretch Molton Hoeslaken - Wit

19.99

9.99

Comfort Stretch Molton Topper Hoeslaken - Wit

19.99

9.99

Comfort Stretch Molton Split- topper Hoeslaken - Wit

39.99

14.99