Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Hoe vaak je bed verschonen en hoe beddengoed wassen?

13 October 2021

Kleding wassen verloopt ietwat automatisch zodra de wasbox vol is of je bijna niets meer hebt om aan te trekken. Je bed is echter altijd toegankelijk, dus hoe zit het met je bed verschonen? De frequentie daarvan kan (letterlijk) vies tegenvallen. Aan het einde van een lange dag is het gemakkelijk om in bed te vallen zonder na te denken over de staat van je beddengoed. Dus: hoe vaak je bed verschonen wordt nou aangeraden en hoe moet je je beddengoed wassen?

91% wisselt om de twee weken

Volgens een peiling verwisselt maar liefst 91 procent van de mensen hun lakens om de twee weken. Hoewel dit dus een soort algemene vuistregel is geworden, raden veel experts juist aan om wékelijks je bed te verschonen. Dit komt doordat beddengoed veel dingen kan verzamelen die je niet kunt zien, zoals: duizenden dode huidcellen, huisstofmijt, bacteriën en lichaamsafscheiding (zeker als je naakt slaapt).

Actie: Gratis McGregor Dekbed

Factoren die vaker wassen aanmoedigen, zijn:

● Je hebt allergieën of astma en/of bent gevoelig voor stof
allergie
● Je hebt een infectie die contact maakt met jouw lakens of kussens
● Je zweet overmatig
● Je huisdier slaapt in je bed
● Je eet in bed
● Je gaat naar bed zonder te douchen
● Je slaapt naakt

Wat als je dat niet doet?

Als je jouw beddengoed niet regelmatig wast, stel je jezelf onder meer bloot aan de schimmels, bacteriën, pollen en huidschilfers van diertjes die vaak worden aangetroffen op lakens en ander beddengoed. Dit maakt je niet per se ziek. Maar het kán het wel. Mensen met astma en allergieën kunnen bijhorende symptomen veroorzaken of verergeren door op vuile lakens te slapen. Maar zelfs als je geen last van allergieën hebt, kun je na een nacht slapen een verstopte neus hebben als jouw lakens niet schoon zijn. Ook zaken als zweetvocht trekken deels in je beddengoed en dit stapelt op bij langduriger niet wassen.

De beste manier om beddengoed te wassen

Het wordt vanzelfsprekend aanbevolen dat je lakens en ander beddengoed in heet water wast. Lees de wasinstructies op het etiket en was je lakens zo warm mogelijk. Hoe heter het water, hoe meer bacteriën, diertjes en allergenen je doodt en dus verwijdert. Heb je dus last van allergieën en/of luchtwegklachten? Schaf dan bewust beddengoed aan dat op minimaal 60° gewassen kan worden en geef of doe je andere beddengoed weg. Kun je dit om welke reden dan ook niet doen, kies er dan voor om na het wassen ook nog te strijken.

Je kunt tussen het wassen door beddengoed schoner houden door:

● Te douchen voor het slapengaan
● Dutjes te vermijden na bijvoorbeeld een zweterige sportsessie
● Make-up te verwijderen, voordat je gaat slapen
● Lotions, crèmes of oliën niet vlak voor het slapengaan aan te brengen
Geen lotion in bed
● Niet te eten of drinken in bed
● Jouw huisdieren van je beddengoed af te houden
● Je voeten te wassen, voordat je in bed stapt

Hoewel het soms een gedoe lijkt, is het de moeite waard om wekelijks je bed te verschonen. Als je gewend bent om je dekbedovertrek om de week te wassen, kun je overwegen een andere set aan te schaffen, zodat je ze kunt verwisselen zonder vaker te wassen. Als je je beddengoed wast, gebruik dan de heetst mogelijke temperatuur en vergeet de kussenslopen niet.

Terug



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Plaid Teddy Rib

Plaid Teddy Rib

9,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze