Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: GRATIS WINTERDEKBED

Bekijk alles

Gratis winterdekbed

Op zoek naar de allerbeste deals? Nu een gratis winterdekbed twv €99,99 - 139,- bij je bestelling! Voordeliger ga je het niet vinden! Ga nu naar deze actie!

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

Black Friday: 3 Halen = 1 Betalen!

Begin meteen met shoppen!!

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

Welke slaaphouding is het beste en waarom?

14 October 2021

 • Veel mensen gaan slapen zonder erbij na te denken over wat de beste slaaphouding is. Velen geloven zelfs dat hoe je slaapt niets te maken heeft met je fysieke gestel. Slaaponderzoek heeft echter aangetoond dat elke slaaphouding zijn eigen voor- en nadelen heeft voor het menselijk lichaam. In dit artikel kijken we naar slaaphoudingen.

  Op je zij slapen

  Met afstand de meest populaire slaaphouding en terecht, want het is ook de beste slaaphouding met de meeste voordelen. Maar ook deze positie heeft zijn nadelen. Neem bijvoorbeeld wanneer je de zijkant van jouw gezicht op het kussen laat rusten: naarmate de nacht vordert en je woelt en draait, zal jouw gezicht onvermijdelijk gedurende lange tijd in verschillende richtingen worden uitgerekt. Deze rekoefeningen dragen bij aan vroegtijdige rimpels aan slechts één kant van je gezicht. Sommige slaapexperts kunnen zelfs zien aan welke kant een persoon slaapt door alleen maar naar hun gelaatstrekken te kijken. Om deze rimpels te voorkomen, kun je proberen over te stappen op een zijden of satijnen kussensloop, zodat jouw gezicht niet wordt gevangen door wrijving die aanwezig is op katoenen kussenslopen. Een andere optie is om te investeren in een kussen dat zijdelings slapen mogelijk maakt door de drukpunten te verlichten. Omdat slapen op je zij leidt tot langdurig ophopen van vocht aan die specifieke kant van het gezicht, kan het even duren voordat de zwelling afneemt wanneer je wakker wordt.

  zwanger op linkerzij

  Alle hoop is echter niet verloren: op je zij slapen heeft tal van voordelen! Zo helpt slapen op je linkerzij de hartcirculatie te verbeteren en brandend maagzuur te verlichten en te verminderen. Voor degenen die snurken bij het slapen op hun rug, helpt slapen op de linkerzij om de luchtwegen open te houden en te stoppen met snurken. Deze slaaphouding minimaliseert doorgaans lichamelijke pijnklachten het meest. Tot slot is het bij uitstek dé positie die wordt aangeraden voor zwangere vrouwen. Deze positionering helpt je baarmoeder van de lever af te houden en kan de bloedsomloop helpen verbeteren en de beste bloedtoevoer naar je vitale organen en baby mogelijk maken.

  Op je rug slapen

  Hier is een verrassend feit: volgens een Amerikaans onderzoek slaapt slechts 8% van de mensen op hun rug. In tegenstelling tot zijdelings slapen, heeft slapen op je rug maar een paar voordelen. Doordat de achterkant van het hoofd tegen het kussen ligt, is de kans op vroegtijdige rimpels en acne als gevolg van gezichtscontact met het kussen veel kleiner. Puur op je rug slapen kan echter leiden tot lage rugpijn vanwege de natuurlijke kromming van de wervelkolom.

  slaaphouding rug

  Wanneer een persoon opstaat, buigt de onderrug naar binnen, dus wanneer ze slapen, oefent het lichaam druk uit en duwt de onderrug tegen het bed. Gelukkig is er een oplossing: kussens! Veel slaapexperts adviseren om een kussen onder je knieën te leggen om wat druk op je onderrug te verminderen. Op de rug slapen wordt ook afgeraden voor mensen die gevoelig zijn voor snurken, omdat de luchtwegen in deze houding gemakkelijker worden geblokkeerd. Op je rug slapen heeft dus cosmetische voordelen. Minder rimpels, minder olie en minder zwelling.

  Op je buik slapen

  Van alle slaaphoudingen is dit de minst gunstige. De enige voordelen van deze positie zijn minder snurken en een verbeterde spijsvertering, maar de constante druk die wordt uitgeoefend op je wervelkolom, kan leiden tot toekomstige rugpijn. Wanneer je op jouw buik slaapt, wordt het grootste deel van het lichaamsgewicht door de zwaartekracht naar beneden getrokken, waardoor het moeilijk is voor de wervelkolom om een neutrale positie te behouden. Omdat de druk op je ruggengraat ligt - een structuur die het controlecentrum van je zenuwen huisvest - kan pijn zich naar vrijwel overal in het lichaam verplaatsen. Als je op jouw buik slaapt, wordt jouw nek ook in ongemakkelijke houdingen gedraaid, waardoor je hele bovenlichaam onvermijdelijk uit de pas loopt. Daarom hebben ze bij de chiropractor of massagesalon speciale tafels waarop je hoofd in een goede positie kan rusten.

  massage liggend op buik

  Dus, wat wordt vannacht jouw slaaphouding nu je de feiten op een rij hebt? Als één houding je wakker houdt, kun je altijd (orthopedische) kussens toevoegen om bepaalde lichaamsdelen te ontlasten. Als je alle houdingen hebt uitgeprobeerd en nog steeds pijn ervaart, is het tijd om het probleem bij de wortel aan te pakken, namelijk het matras en/of hoofdkussen. Veel mensen proberen van alles, maar komen uiteindelijk tot de conclusie dat een nieuw matras is wat ze nodig hebben. Met het juiste matras krijgt je lichaam betere ondersteuning en zul je minder snel last krijgen van allerlei pijntjes.

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

2-Pack Hoofdkussen Micro

44,99

19,99

#DARUM! - Knuffeltrui

69,99

29,99

Hoofdkussen - Zacht Deluxe

44,99

29,99

Maak een keuze