Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Het oplegmatras is voor op een boxspring, in welke vorm dan ook. Deze leg je op het dikke eigenlijke matras, dat zorgt voor de juiste ondersteuning. Het oplegmatras zorgt voor bescherming van dat matras en voor meer slaapcomfort. Bekijk alle mogelijkheden hieronder.

Herstel

Filteren

Herstel filters Filteren op:
 • Type Matras
 • Maat
 • Stevigheid
 • Prijs
  € 14€ 35

Sorteren

Herstel filters

5 van 5 producten

Oplegmatras Ademend Gelvezel

Oplegmatras Ademend Gelvezel Fresh & Co

(69)

34,99

Voor 22:00 besteld = morgen in huis

Oplegmatras Basic Carbon

Oplegmatras Basic Carbon Dekbed-Discounter

(0)

29,99

Voor 22:00 besteld = morgen in huis

Oplegmatras Medisch Gel

Oplegmatras Medisch Gel Presence

(0)

19,99

Voor 22:00 besteld = morgen in huis

Oplegmatras Basic Aloë Vera

Oplegmatras Basic Aloë Vera Luna Bedding

(37)

19,99

Voor 22:00 besteld = morgen in huis

Oplegmatras Micro Basic

Oplegmatras Micro Basic Luna Bedding

(26)

14,99

Voor 22:00 besteld = morgen in huis

5 van 5 producten bekeken

Oplegmatras in een notendop

Eerst even de basis: een oplegmatras is een relatief dun matrasje, variërend van enkele centimeters tot ongeveer 10 cm dik, dat je boven op een boxspring matras of twee boxspring matrassen legt. Veelal omdat het comfortabeler ligt, een oplegmatras het lichaam ondersteunende matras beschermt en om de middennaad van de twee losse matrassen inactief te maken. In een tweepersoonsbed storen velen zich immers aan de naad in het midden en door een tweepersoons oplegmatras eroverheen te gebruiken, is dat meteen opgelost. De eigenlijke matrassen blijven een stuk langer in goede tot een betere conditie, zodat je daar lang mee kunt doen. Het is veelal enkel nodig om na de eerste jaren het oplegmatras te vervangen en niet al de onderliggende matrassen. Bovendien kunt u of kun je een oplegmatras met bepaalde vulling kiezen en zo invloed uitoefenen op het effect ervan en dus op het slaapcomfort. Traagschuim bijvoorbeeld is erg zacht en vormt zich naar het lichaam, zodat er verlichting ontstaat op belangrijke drukpunten. Maar het hindert wel iets meer met omdraaien en bewegen. Terwijl koudschuim of latex juist meer veerkracht heeft en juist helpt om gemakkelijker te draaien. Dit materiaal veert namelijk snel terug. Zo in een notendop is dus meteen duidelijk wat het nut van een oplegmatras is en wat je of u er allemaal mee kunt bereiken.

Is de naad bij een elektrische boxspring ook weg?

Ja hoor, ook met een oplegmatras in de vorm van een splittopper wordt de naad in het midden tussen de matrassen grotendeels weggewerkt. Ongeveer ter hoogte van waar de onderkant van het hoofdkussens begint zit er een split/naad, zodat de matrassen wel afzonderlijk van elkaar omhoog of omlaag kunnen. Maar het volledige resterende deel is gewoon één geheel, zo ongeveer vanaf schouderhoogte, dus ook dit type oplegmatras verhelpt irritaties rondom een middennaad.

Rijtje met redenen voor een oplegmatras

We hebben er al een aantal verklapt hierboven, maar een aantal zijn nog niet benoemd en het is handig om de redenen om voor een oplegmatras te kiezen overzichtelijk op een rijtje te hebben:

 • Prettigere instaphoogte. Dit is vooral fijn voor ouderen of als er lichamelijk dingen spelen die maken dat u of jij minder gemakkelijk kunt gaan zitten of omhoog komen. De heupen blijven zo immers ruim boven kniehoogte tijdens het (half) zitten. Doordat een oplegmatras enkele centimeters dik is en er dus zelfs voor 10 cm dikte gekozen kan worden, is het bed als het ware verhoogt.
 • Mogelijk om gemakkelijker het bed op te maken. Het is mogelijk om de molton en het hoeslaken enkel om het oplegmatras heen te doen. Als u of jij het dus niet ook nog om het eigenlijke ondersteunende matras hoeft te trekken, scheelt dat enorm in hoe zwaar het klusjes is om het bed op te maken. Dit kan bij lichamelijke aandoeningen, blessures of ouderdom een cruciaal verschil zijn.
 • Extra ondersteuning of gewichtsverdeling. Mocht het nodig of fijn zijn, kan met de juiste vulling van het oplegmatras uw of jouw ondersteuning geoptimaliseerd worden.
 • Extra comfort. Met een oplegmatras kun je of kunt u invloed uitoefenen op hoe hard of zacht je slaapondergrond is. Zeker als het matras dat voor de juiste ondersteuning nodig is eigenlijk best hard is en dit niet comfortabel ligt, is een zachter oplegmatras zeer welkom om alsnog zachter te liggen.
 • Hygiëne. Het oplegmatras vangt de (grootste) klappen op als het gaat om bijvoorbeeld zweet, bloed, urine en meer. Zo blijf het andere matras gespaard.
 • Verlenging levensduur eigenlijke matras. Door het voorgaande punt gaat het eigenlijke matras langer mee.

Aandachtspunten bij een oplegmatras

Eén van de grootste irritatiepunten van mensen die een oplegmatras gekocht hebben, is een verschil in afmeting met de boxspring matrassen. Vooral bij latex oplegmatrassen of met polyestervulling zijn de formaten vaak niet exact gelijk. Ten eerste ziet het er natuurlijk niet zo mooi uit, terwijl een boxspring juist ook geliefd is om de mooie, luxe uitstraling. Daarnaast is een te groot oplegmatras onhandig met opmaken en bij een te klein oplegmatras is de slaapruimte beperkter, omdat dicht op de bedrand liggen dan niet gaat. Heel belangrijk dus om hierover goed geïnformeerd te zijn en je of u ook te realiseren dat er hierin geen keiharde garanties zijn als het oplegmatras en de boxspring los van elkaar worden gekocht.

Een ander dingetje is dat het oplegmatras vaak schuift. Dit kan prima verholpen worden met een antislip onderlaagje, maar dit is ook niet altijd 100% effectief. Overigens meldt maar een klein percentage mensen dit probleem. Een extra groot molton en hoeslaken kopen, zodat deze om beide tegelijk heengaan, helpt ook al veel. In combinatie met een antislip onderlaagje, is er meestal geen probleem meer. En nu ja, het helpt ook om niet in bed te duiken, maar gewoon te stappen.

Kees
Kan ik je helpen?