Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Hoe Slaapkamer inrichten: 10 tips die verschil maken - Deel 1

23 February 2022

Een slaapkamer moet bij voorkeur een persoonlijk toevluchtsoord zijn. Een plek waar je tot rust komt en waar je uiting kunt geven aan jouw/jullie favoriete kleuren, gevoelens en collecties. We hebben in totaal 10 tips voor je op een rijtje gezet rondom een slaapkamer inrichten, die een behoorlijk verschil kunnen maken in het eindresultaat. Hierbij deel 1 van deze slaapkamerweetjes.

1. Kies subtiele kleuren
Kies in plaats van felle primaire kleuren voor rustgevende tinten en een palet van lichte tinten. Zachte tinten van blauw, lavendel of groen worden als kalm en sereen beschouwd. Gebruik afgezwakte versies van je favoriete kleuren in de slaapkamer. Dat kan betekenen dat je mauve kiest in plaats van aubergine, of pompoen in plaats van mandarijn.

2. Schenk aandacht aan het plafond
Het plafond is de vijfde muur in een kamer. Als je in bed ligt, zie je dan een saai, blanco oppervlak? Voeg een subtiel patroon of zachte kleur toe. Verf het plafond in een iets lichtere versie van de muurkleur. Dit zal helpen om het plafond visueel te verlagen en de ruimte een gevoel van comfort en intimiteit te geven.
aandacht voor plafond

3. Houd de slaapkamer eenvoudig en ruimtelijk
Een slaapkamer inrichten die er vervolgens gezellig, in balans en eenvoudig tot verfijnd elegant uitziet, blijft aantrekkelijk om in te vertoeven. Ongeacht de interieurstijl die eventueel toegepast is. Laat voor meer bewegingsvrijheid en visuele balans minimaal één meter tussen het bed en de zijwanden of grote meubelstukken en minimaal één meter tussen het bed en lage meubels, zoals tafels en dressoirs. Het is maar net waar je van houdt, maar bedenk in ieder geval: hoe voller een ruimte staat, hoe kleiner deze lijkt en hoe onrustiger het oogt.

4. Meten voor de juiste maten
Als je eraan toe bent om slaapkamermeubilair te kopen, begin dan met een plattegrond van de ruimte, inclusief maatvoering. Wees hierin nauwkeurig en houd er actief rekening mee tijdens je slaapkamer inrichten. Meubels moeten passen in de ruimte waarin ze staan en dit geldt met name voor slaapkamermeubilair. Houd ruimte over rondom voor een open, prettige uitstraling en praktische doorgang. Kies geen zwaar, groot bed met dressoir erachter voor een kleine slaapkamer. Als het plafond hoog is en je dit nadelig vindt, helpt een hoog hoofdbord om het geheel lager te doen lijken.
plattegrond

5. Zorg voor voldoende opbergruimte
Om het serene gevoel van een slaapkamer te vergroten, berg je dingen uit het zicht op. De kamer zal rustiger en ruimer lijken. Troep is nooit aantrekkelijk, zelfs niet als je je er zelf prettig bij voelt.

● Kies een ruim nachtkastje met lades of deuren waarachter je boeken, lotion en leesbrillen binnen handbereik, maar uit het zicht kunt verstoppen.
● Gebruik een kist, koffer of een opbergbank aan het voeteneinde van het bed om extra lakens, dekens en kussens op te bergen.
● Gebruik voor gemakkelijk bereikbare boeken en accessoires een hoofdeinde met ingebouwde planken of schuifpanelen.
Ga voor een boxspring met opbergruimte.
● Een op maat ontworpen organisatiesysteem kan de kastruimte maximaal benutten. Ook hangmandjes of stapelbare dozen kunnen hier nog extra bij helpen.
● Plaats ondiepe dozen onder het bed en verberg ze met een mooie bedrok.
● Koop een leuke vakkenkast waarin je, eventeel gecombineerd met een mand of krat, spullen tentoon kunt stellen, neerleggen, rangschikken of opbergen.
vakkenkast

Wij hopen dat we je hiermee geïnspireerd hebben om te kijken wat jij kunt verbeteren in jouw slaapkamer. Sommige van onze tips zijn voor de hand liggend, maar worden toch lang niet altijd toegepast. Volgende week volgt het tweede deel van onze blog, waarin we ons onder andere focussen op de ramen, de verlichting en een leeshoekje.

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Plaid Teddy Rib

Plaid Teddy Rib

59,99

9,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

29,99

9,99

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

49,99

14,99

Maak een keuze