Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Waarom (g)een bank leasen?

03 October 2022

 • Is leasen nou pleasen of juist jammeren? Fijn dat het tegenwoordig wijd verspreid kan: onder andere auto’s, meubilair, e-bikes, wasmachines/drogers, zonnepanelen, cv-ketels en dus ook banken. Maar een bank leasen, kun je dat nou beter wel of niet doen en als je het wil, wat is er dan mogelijk? We zetten de voordelen op een rij, maar benoemen ook eerlijk de aandachtspunten (die sommigen misschien addertjes onder het gras noemen). Zo kun jij of kunnen jullie beter bepalen of een bank leasen (op dit moment) wel of niet de juiste keuze is en oriënteer je je ook meteen een beetje op wat er mogelijk is.

  Waarom/wanneer geen bank leasen?

  Vooruit, in alle openheid beginnen we met het spreekwoordelijke addertje onder het gras en zure appeltje om doorheen te bijten. Wat zijn aandachtspunten die kunnen zorgen dat een bank leasen voor jou of jullie (nu) toch geen goede optie is?

  Kosten bank leasen versus eenmalig aankopen

  Dit is het enige en grootste addertje waar je wellicht niet bij stilstaat: een bank leasen kost meer dan een eenmalige aankoopprijs. In het maanbedrag zijn nu eenmaal bepaalde zaken extra ter waarborging opgenomen. Je betaalt dus verspreid en geleidelijk, echter wel meer.

  Langdurig maandelijks maandbedrag

  maandelijkse lasten
  Het hele idee achter een bank leasen is kostenspreiding, het voorkomen van een grote investering in één keer. Dit resulteert echter in jarenlang maandelijkse kosten. Het gaat dan weer wel om een vast bedrag, dat dus nooit hoger zal worden. Toch is het belangrijk om dit goed mee te laten wegen in de beslissing: is de kans groot dat het maandbedrag door de jaren heen goed betaalbaar blijft, of ligt bijvoorbeeld verlies of fluctuatie van inkomen op de loer?

  Geen eigendom (is ook een voordeel!)

  Een bank leasen maakt je geen eigenaar ervan. Wanneer je het fijn of belangrijk vindt om eigenaar te zijn van de spullen in je huis, dan is een bank leasen dus geen ideale optie. Anderzijds is het juist een voordeel, zoals je verderop zult kunnen lezen.

  Tussentijds opzeggen

  Belangrijk om te beseffen bij een bank leasen, is dat het contract niet tussentijds opzegbaar is. Als het dus niet meer zo goed uitkomt, kun je er niet (zomaar) van af. Lees altijd goed het hele leasecontract door, juist tot aan de kleine letters. Zelf geen idee wat je leest? Zorg dan dat je juridisch advies inwint of vraag iemand die het wel goed begrijpt om het jou uit te leggen.
  goed lezen

  Waarom/wanneer wél een bank leasen?

  Geen groot geldbedrag nodig

  De voornaamste reden voor een bank leasen is dat mensen geen groot bedrag in één keer kunnen of wíllen uitgeven. In het laatste geval blijft het spaargeld lekker zitten waar het zit. Bijvoorbeeld voor de studie van een kind, die vakantie waar je naartoe werkt of een nieuwe auto. In het eerst geval heb je nog niet het benodigde bedrag gespaard en kun je eigenlijk geen seconde langer op de huidige versleten bank blijven zitten. Schaam je je er misschien zelfs voor. Als het inkomen stabiel is, is een bank leasen dan een uitstekende mogelijkheid om toch een nieuwe, comfortabele en ruime bank in huis te halen.
  ruime bank leasen

  Bank leasen zonder BKR registratie

  Als je kort enkele aanbieders onderzoekt, zul je ontdekken dat een bank leasen zonder BKR-registratie eenvoudig kan. Dit houdt in dat van de aflossing geen registratie wordt aangemaakt bij Stichting BKR. Dit kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel. Als je altijd netjes betaalt, tonen je kredietregistraties juist aan dat je een betrouwbare partij bent om leningen aan te verstrekken. Mochten er wat hobbels ontstaan met afbetalen, dan is het natuurlijk juist fijn dat er geen BKR-registratie is van je bank leasen. Dit is dus een eerste voordeel of hindernis die makkelijk genomen is: het zal je voor eventuele andere leningen in de toekomst niet in de weg zitten.

  Reparatie & Service inbegrepen

  Zoals benoemd, word je geen eigenaar. Een bank leasen geeft jou of jullie de bank in bruikleen. Het voordeel hiervan is dat je ook niet degene bent die zorgdraagt voor reparaties en bijvoorbeeld het verwijderen van significante vlekken: dat doe de leasepartij.

  Vast maandbedrag zonder rente

  Een bank leasen is geen situatie waarbij er onverwacht kosten bij kunnen komen of het maandelijks bedrag door factoren van buitenaf omhoog kan gaan. Ook zit er geen rentebedrag aan vast.

  bank leasen kost meer

  Ruim en comfy zitten voor €40-70,- p/m

  Qua mogelijkheden kun je bij een bank leasen veelal uit minimaal vijf banken kiezen. Dit betreft doorgaans hoekbanken en chaise longues, omdat die het meest populair en in aanschafwaarde hoger zijn dan standaard banken. Bij elke leasepartij verschilt het minimum en maxiumum maandbedrag, maar ergens tussen de €40 en €70 is een prima referentiekader. Daarvoor krijg je dan een 3-, 4- of meerzits hoekbank, thuisbezorgd en geplaatst, met reparatie en service gedurende de hele looptijd inbegrepen.

  Een bank leasen is niet standaard wel of geen goed idee, het verschilt per (financiële) situatie. Er zitten wat semi-scherpe randjes aan die je mee moet wegen, die echter in diverse situaties niet zwaarder wegen dan de voordelen. Het doel heiligt de middelen en als dat voor jou of jullie geldt zonder dat je erdoor in de problemen komt, is een bank leasen een geweldige uitvinding.

  Ook interessant: boxspring lease: voordelen en mogelijkheden

  TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

2-PACK Katoenen Kussensloop

2-PACK Katoenen Kussensloop

14,99

3,99

2- Pack Molton Kussenslopen Stretch

2- Pack Molton Kussenslopen Stretch

29,99

9,99

Maak een keuze