Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

De betekenis van dromen - Deel 1

20 October 2021

Dromen: ze zijn mysterieus, leuk, indrukwekkend, verbijsterend en soms supereng, maar wie weet daadwerkelijk de betekenis van dromen? Sinds mensenheugenis proberen we (onze) dromen te interpreteren. Van eenvoudige conclusies tot complexe theorieën. Een vaak genoemde theorie is dat via dromen je hersenen gedachten en gevoelens verwerken, maar niemand begrijpt hun doel volledig.

Blog in twee delen, inclusief bonusinfo

Om de mogelijkheden te verkennen, hebben we in deze tweedelige blog informatie verzameld over 15 van de meest voorkomende thema's en de betekenis van deze dromen volgens droomuitleggers. De eerste 8 volgen hieronder en in deel 2 volgen nog eens enkele thema’s en bonusinformatie over dromen kunnen herinneren.

Betekenis dromen over achtervolgd worden
Dromen over achtervolgd worden komen heel vaak voor. In deze dromen weet je misschien niet precies wat of wie je achtervolgt. Je kunt ook het gevoel hebben dat je niet snel kunt rennen of dat als je sneller probeert te rennen, je juist langzamer gaat lopen. Droomuitleggers interpreteren deze dromen vaak als iets in je leven wat je probeert te vermijden, of dat je wilt ontsnappen aan angsten of ongewenste verlangens. Als je kunt identificeren wie of wat je achtervolgt, kan dat je droom verder verklaren.

Betekenis dromen over vallen
Vallen
Dromen waarin je valt, komen ook vaak voor en komen meestal voort uit angst. Veel mensen denken dat vallende dromen optreden om angst of onzekerheden uit te drukken waarvan je het gevoel hebt dat je er geen controle over hebt. Droominterpretators geloven ook in het algemeen dat vallende dromen een teken zijn dat iets in je leven niet zo goed gaat als je had gehoopt. Misschien faal je op je werk of faal je in een relatie, wat kan leiden tot dromen als deze.

Betekenis dromen over naakt zijn
Als je ooit een droom hebt gehad waarin je poedelnaakt op school, werk of ergens anders in het openbaar verscheen, ben je niet de enige. Het is normaal om bang te zijn voor maatschappelijke verlegenheid, wat deze dromen typisch symboliseren. Dromen over naakt zijn in het openbaar kunnen ook betekenen dat je je zorgen maakt over je uiterlijk of dat je iets voor anderen probeert te verbergen.

Betekenis dromen over vliegen
vliegen
Dromen waarin je vliegt als een superheld kunnen betekenen dat je je bevrijd, krachtig of vrij voelt. Aan de andere kant kunnen dromen over vliegen ook aangeven dat je een verlangen voelt om te ontsnappen of weg te vliegen van iets in je leven. Als je alleen vliegt, kan dit betekenen dat je je onafhankelijk en zelfverzekerd voelt.

Betekenis dromen over uitvallende tanden
Mensen hebben vrij vaak dromen over tanden; ofwel dat ze eruit vallen of dat ze los zitten en wiebelen. Er zijn ook dromen waarin mensen ineens geen tanden meer hebben. Als je dit hebt meegemaakt, wees niet bang. Dit is waarschijnlijk de manier waarop je hersenen omgaan met een situatie waarin je je machteloos, beschaamd of niet in staat om te communiceren voelt. Dit soort dromen kunnen er ook op duiden dat je je zorgen maakt over je persoonlijke uiterlijk of dat je iets gênants hebt gezegd.

Betekenis dromen over dood en sterven
Een droom ervaren waarin jij of een geliefde sterft, kan beangstigend zijn. Maar niet te vrezen; droomtheoretici denken dat dromen als deze worden geassocieerd met angst voor verandering. Verandering kan eng zijn omdat het, net als de dood, moeilijk is om te weten wat er aan de andere kant van die verandering is. Dit is de reden waarom je geest de neiging heeft om verandering gelijk te stellen aan de dood.
dood vogeltje

Betekenis dromen over examens
In dromen over het afleggen van een toets, beeldt de dromer zich vaak in dat hij een examen aflegt of beseft dat hij niet voorbereid is op een examen dat eraan komt. Omdat het onderliggende probleem hier het gebrek aan paraatheid is, denken droomtheoretici dat dit je brein is dat de stress verwerkt van het niet klaar zijn voor een bepaalde situatie. De situatie is natuurlijk niet altijd een examen. Het kan een presentatie op het werk zijn, een achterstallig project of een groot sociaal evenement. Ze kunnen ook betekenen dat je je beoordeeld of getest voelt door een persoon of situatie in je leven.

Betekenis dromen over zwangerschap
Dromen over zwangerschap of voorbereiding op de bevalling kunnen betekenen dat je een nieuw begin in je leven ervaart. Dit kan natuurlijk een kind zijn, maar het kan ook iets zijn waar je aan begint. Misschien denk je erover om van loopbaan te veranderen, een nieuwe relatie te beginnen of naar een nieuwe stad te verhuizen. Dit alles kan ervoor zorgen dat je droomt dat je zwanger bent.

Dit was deel één van onze blog over de betekenis van dromen. Aanstaande vrijdag volgt deel twee. Hierin kijken we naar nog eens zeven veel voorkomende dromen en de vermoedelijke betekenis erachter. Verder hebben we als bonus een informatief stuk met tips die je niet mag missen. Namelijk dé manieren waarop jij je dromen voortaan beter zult herinneren, wat droomanalyse een stuk makkelijker maakt. Tot die tijd: sweet dreams!

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

29,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze