Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Waarom een teddy dekbedovertrek je de winter door helpt

19 January 2023

De winterse nachten roepen om knusse warmte, zeker als je huis in verband met de hoge energieprijzen ’s avonds kouder is. Daar zijn verschillende opties voor, waaronder een elektrische deken, maar heb jij al wel eens een teddy dekbedovertrek gebruikt? Alles van teddy stof is momenteel booming, dus behalve spot on qua trends heb je een enorm zacht, warm dekbedovertrek dat als een lange teddybeer over je heen valt.

Teddy dekbedovertrek in plaats van plaid

Als je nog nooit een teddy dekbedovertrek hebt gehad, weet je misschien niet meteen wat je je er bij voor moet stellen. Je weet ongetwijfeld wel hoe teddy stof oogt. Je ziet er veel jassen, plaids, truien en fauteuils van.
teddy trui
Een teddy dekbedovertrek is gemaakt van een synthetische stof, polyester of microvezel. Vaak is het geweven tot fleece, dat geknipt is om warmte te isoleren. Je kunt je als het ware een fleece plaid voorstellen, maar dan in de vorm en grootte van een dekbedovertrek.

Ideaal voor een winterslaap

Men koopt een teddy dekbedovertrek dus om te overwinteren, zeker nu. Maar waarom is dit nou een echte ‘go to’ als je het liefst minstens een maand lang weg zou willen kruipen om een winterslaap te houden?

 • Polyester en microvezel verwerkt tot teddy dekbedovertrek voelen letterlijk aan als je teddybeer van vroeger – en zelfs nóg beter. Zeker als je graag zonder kleding slaapt en het toch warm wil hebben, zal vrijwel niets behaaglijker en vertrouwder voelen dan dit.
 • In tegenstelling tot een plaid combineer je het teddy dekbedovertrek met je dekbed, want daar gaat het omheen. Je maakt dus gebruik van een combinatie van eigenschappen van producten die beide bedoeld zijn om je warm te houden.
 • Het wekt warmte op en houdt die goed en lang vast.
 • Teddy stof krimpt of kreukt nauwelijks en blijft mooi in vorm. Het maakt dus ook nog gemakkelijk en netjes je bed op.
 • Polyester en microvezel gaan lang mee en zijn recyclebaar. Hoewel het als synthetische stof geen milieuvriendelijk verwerkingsproces kent, zijn de levensduur en recyclemogelijkheden dit wel.
  fleece deken

Teddy dekbedovertrek versus flanel of elektrisch onderdeken

Er leiden meer wegen naar Rome dus ook naar warmte. Waarom zou je een teddy dekbedovertrek verkiezen boven andere opties? Ten eerste is het natuurlijk persoonlijk wat iedereen het fijnste vindt, maar dat schakelt de feiten niet uit.

Zo kun je meewegen dat:

 • Flanel niet net zo lekker zacht aanvoelt en meestal van katoen geweven is. Dit is hoe dan ook luchtiger dan teddy stof en daarmee minder warm (ook minder snel zweterig, maar daar heeft niet iedereen snel last van).
 • Een elektrische deken uiteraard elektriciteit verbruikt en dus geld kost.
 • Een elektrische (onder)deken niet bedoeld is om heel de nacht in gebruik te houden, maar om het bed voor te verwarmen of slechts de eerste paar uurtjes aan te laten. Erna valt het effect dus weg. Een teddy dekbedovertrek blijft de hele nacht je maatje.
 • Flanel wel kreukt en ook krimpgevoeliger is.

Een teddy dekbedovertrek is een must-try! Voordelig eens eentje uitproberen, een van deze rustige effen kleuren of juist een speelse print (https://www.dekbed-discounter.nl/teddy-panter-dekbedovertrek.html "teddy dekbedovertrek panterprint")? Lijkt het je niets, maar wil je wel warmte, overweeg dan flanel of een elektrische deken. Laat de kou je niet gek maken!

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

29,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze