Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Pinksterweekendje weg: bijzondere slaapplekken in Nederland

11 May 2022

De laatste van de lange weekenden komt er alweer aan en dat is Pinksteren. Met het steeds beter wordende weer, biedt dat mogelijkheden voor een leuk weekendje weg. Natuurlijk kun je kiezen voor een hotelletje of een dagtripje ergens in het land, maar waarom zou je geen gebruik maken van de gelegenheid om een onvergetelijk verblijf mee te maken. In dit artikel vind je 5 bijzondere slaapplekken in Nederland die perfect zijn voor een Pinksterweekendje weg, inclusief opvallende en unieke accommodaties.

Van kastelen tot drijvende wikkelboats

Om dit aankomende Pinksterweekendje extra bijzonder te maken, zijn wij op zoek gegaan naar bijzondere slaapplekken in Nederland die jou of jullie een originele ervaring bieden. Denk daarbij aan slapen op een historische plek, drijven op het water in een wereldstad of midden in het bos wakker worden door het gefluit van vogeltjes.

Natuurhuisje - Leersum

Ben jij al die stadsdrukte juist zat en wil je daar even aan ontsnappen? Dan is het Zweedse Natuurhuisje in Leersum een onalledaagse plek om weer helemaal zen te worden.
bos van natuurhuisje
Het bevindt zich namelijk in de bossen van de prachtige Utrechtse Heuvelrug. Geen verkeer, muziek, mensenmassa en andere drukte. Hier hoor je slechts ruisende bomen en vogeltjes die fluiten. Een fantastische plek om dat boek te lezen wat al zo lang op je lijstje stond of een rustgevende natuurwandeling te maken door één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. De huisjes zijn wel bestemd voor maximaal 2 gasten. Een ideaal Pinksterweekendje weg voor jou en je partner.

Wikkelboats - Rotterdam

Altijd al van de grote stad willen genieten, maar dan op onconventionele wijze? Dan hebben we de Wikkelboats voor jou als tip. Dit zijn kleine, drijvende huisjes waarin je kunt overnachten. Ze zijn volledig duurzaam gemaakt van lagen gerecycled golfkarton, daaromheen een regenjas en lagen hout. Volledig geïsoleerd en lekker warm vanbinnen. De ideale bijzondere slaapplek om even tot rust te komen, in wat verder een druk gebied is. De Wikkelboats bevinden zich namelijk op de Kop van Zuid. Een deel van Rotterdam wat geheel nieuw is en als het ware een verlengstuk is van het centrum. Blikvangers als Hotel New York, de Erasmusbrug en de historische wijk Katendrecht, liggen op loopafstand van de Wikkelboats. Er zijn in totaal vier bootjes en per boot kunnen er maximaal 6 tot 8 personen overnachten. Meer dan genoeg ruimte voor het hele gezin.

Strandhuisjes - Julianadorp

Stel je voor dat je ‘s ochtends wakker wordt en vanuit je bed direct het strand op kunt lopen.
strandhuisje
Als je extra vroeg bent kun je zelfs genieten van een onvergetelijke zonsopkomst. Er zijn weinig plekken meer rustgevend dan de kust en de Strandhuisjes in Julianadorp aan Zee bevinden zich ook nog eens in een schitterend natuurgebied. Jouw eigen huisje, pal achter de duinen. Zie je het al voor je? Dineren op de veranda en daarna heerlijk uitbuiken op één van de loungebedden, terwijl de kids druk aan het spelen zijn in het zand. Daarna genieten van een zonsondergang, onder het genot van een wijntje. Een mooier Pinksterweekendje weg kan haast niet.

Hotel Kasteel TerWorm - Heerlen

Kastelen kennen de meesten van ons slechts uit kostuumdrama's of van een cultureel uitstapje tijdens de vakantie. Maar wat als ik zeg dat het mogelijk is om even de weelde van zo’n historische plek te voelen in ons eigen, kleine kikkerlandje? Daarvoor moet je wel naar Limburg: Heerlen, om precies te zijn. Daar staat een uitermate indrukwekkend kasteel, met maar liefst 40 luxe kamers en vorstelijke suites als bijzondere slaapplek in Nederland. Daarnaast is er een restaurant en kun je genieten van het terras en het historische landgoed. Dit kasteel in huidige vorm stamt namelijk uit de 15de eeuw en is al bekend sinds de 14de eeuw. Door de eeuwen heen werd het bewoond door heel wat adellijke families. De perfecte plek om weg te dromen over je eigen rol in een kostuumdrama.

Watertorenhotel Nes - Ameland

Een watertoren is niet een plek waar je snel zult slapen, behalve dan op Ameland. In 2015 en 2016 is de lokale watertoren van Nes omgetoverd tot een luxueus verblijf met twee suites. Daarbij is de buitenkant van de watertoren zoveel mogelijk in originele staat behouden.Deze bijzondere slaapplek bevindt zich op een hoogte van maar liefst 41 meter en biedt je een prachtig uitzicht over Ameland. Een heerlijke plek om tot rust te komen na een lang dagje fietsen op het prachtige waddeneiland, waar je rust, ruimte, zee en natuur vindt. Wat heeft een mens nog meer nodig?
ameland

Met deze 5 bijzondere slaapplekken in Nederland kun je beginnen met het plannen van je Pinksterweekendje weg in Nederland. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen weekend of een weekendje verkennen, de mogelijkheden zijn er. Wij wensen jou en je naasten alvast veel plezier!

Terug



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Plaid Teddy Rib

Plaid Teddy Rib

59,99

9,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

29,99

9,99

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

49,99

12,99

Maak een keuze