Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Welke stoffen slapen fijn bij een gevoelige huid?

07 October 2021

Er zijn verschillende soorten stoffen die in beddengoed, zoals lakens, kussenslopen, dekbedovertrekken en plaids, worden gebruikt. Het kan door al die keuzes een beetje ontmoedigend zijn om te beslissen welk type het beste bij jouw persoonlijke behoeften past. De prijs kan de beslissende factor zijn wanneer nieuw beddengoed nodig is. We raden je echter aan om ook eens te kijken naar welke stof het beste bij jouw (gevoelige) huid past. In dit artikel zetten wij de belangrijkste stoffen voor je op een rijtje.

Actie: Gratis McGregor Dekbed

Zijde

Zijde is van nature hypoallergeen, waardoor het een uitstekende keuze is voor iemand met allergieën of een gevoelige huid. Zijden beddengoed is veelzijdig en heeft het voordeel dat het koel is in de zomer en warm in de winter. De afgewerkte stof is ongelooflijk zacht en licht, waardoor zijde heerlijk materiaal is voor bijvoorbeeld je dekbedovertrek.

(Egyptisch) Katoen

Er zijn veel soorten katoenen stoffen op de markt. De beste en daarom ook duurste is puur Egyptisch katoen dat oorspronkelijk alleen in beperkte gebieden van Egypte werd verbouwd, maar vanwege de vraag nu commercieel wordt verbouwd.
Katoen is net als zijde een natuurlijk product, waardoor het een goede keuze is voor de gevoelige huid. Doordat katoen ademt en ventileert, is het niet zweterig en raakt je huid niet snel geïrriteerd. Het is veerkrachtig, duurzaam en geeft warmte en zachtheid.

gevoelige huid

Satijn

Satijnen lakens houden in tegenstelling tot goedkopere stoffen geen vocht vast. Dit betekent dat jouw huidverzorgingsproducten op jou blijven zitten, niet op de lakens. En deze lakens zijn over het algemeen zachter voor je huid. Ze zijn niet alleen vochtvrij, maar trekken ook minder stofdeeltjes, huisstofmijt en andere ongewenste elementen aan. Slapen op satijn en vooral je hoofd op een satijnen kussensloop, betekent schonere lucht inademen.

Flanel

Flanellen lakens zijn eigenlijk ook gemaakt van katoenvezels, maar deze zijn fijn geborsteld om minuscule topvezels los te trekken. Flanellen lakens zijn lekker warm, maar zijn over het algemeen ruw en kunnen voor irritaties zorgen bij mensen met een gevoelige huid.

Microvezel

Lakens gemaakt van microvezels zijn synthetisch; goed betaalbaar en zacht, alleen de keerzijde van microvezel is dat de stof maar weinig ademt. Verre van ideaal voor mensen die (’s nachts) veel zweten. Synthetisch beddengoed wordt dan ook niet geadviseerd als je een gevoelige huid hebt.

Polyester

Polyester is een veel voorkomende stof die onder meer wordt gebruikt voor het maken van beddengoed. Het wordt vervaardigd van chemische polymeren in combinatie met andere elementen en is daarmee niet de beste keus voor de gevoelige huid. Boven op het chemische aspect kan het het eindproduct ruw(er) aanvoelen en is polyester niet bijzonder ademend.

Heb jij last van allergieën, focus je dan vooral op zijde of satijn. Heb je een (vrij) gevoelige huid? Kies dan voor een materiaalsoort die zacht en ademend is, zoals satijn of (Egyptisch)katoen. Vergeet niet dat je een derde van je leven slaapt, dus comfortabele, niet-irriterende lakens kunnen een enorm verschil maken in de kwaliteit van je slaap. Wat weer van positieve invloed is op diverse aspecten van je dagelijks leven. Wat ons betreft zijn er drie toppers: zijde, Egyptisch katoen en satijn. Kijk op onze site, filter op materiaalkeuze en vind de hoeslakens, dekbedovertrekken en kussenslopen die bij jouw huid passen.

spiegel huid bekijken

Terug



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Plaid Teddy Rib

Plaid Teddy Rib

59,99

9,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

29,99

9,99

Maak een keuze