Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Wanneer is Black Friday?

03 November 2022

Het is 'very likely' dat je al meer dan eens flink ingeslagen hebt via Black Friday deals. Alleen is het ook best wel aannemelijk dat je verder nog geen idee hebt van het hoe en wat rondom Black Friday. Om de (ver)koopmania te kunnen combineren met handige kennis, lees je dit artikel over de ins en outs van Black Friday.

Wat is Black Friday?

Black Friday, ook wel de Black Friday week, is een dag waarop het gros van de on- en offline winkels/winkelketens hun producten met fikse korting aanbieden; vaak de hoogste kortingen van het hele jaar. Het is van oorsprong Amerikaans, altijd op de vrijdag na Thanksgiving. Veel Amerikanen skippende die ene vrijdag ook door lekker vrij te nemen. Dat is meteen het moment om kerstinkopen te gaan doen. Daar stamt waarschijnlijk ook de naam van af. Door de drukte in de winkelstraten voor de kerstinkopen die men vaak direct na Thanksgiving deed, zag het zwart van de mensen. Zo sijpelde Black Friday in het leven.
kerstinkopen

Wanneer is Black Friday?

Black Friday heeft geen vaste datum, wel een vast moment. Thanksgiving is in Amerika standaard op de vierde donderdag van november. Black Friday valt daarmee automatisch op de vierde vrijdag van deze maand. Overigens betreft de kortingsgekte inmiddels niet meer één dag, maar bij veel winkel zeker een week of zelfs langer.

Wanneer begint Black Friday?

Wanneer Black Friday begint, verschilt per winkel/shop, maar in de meeste gevallen zijn de eerste Black Friday deals al actief vanaf maandag in diezelfde week. Ook een 10-daagse komt voor, zoals bij Dekbed Discounter dit jaar. Het gaat dus inmiddels veel verder dan die ene vrijdag in het jaar. Zowel consumenten als aanbieders zijn erbij gebaat. Win-win, waarom niet!?

Wat zijn de meest voorkomende Black Friday deals?

Black Friday deals betreffen regelmatig kortingen van minimaal 50% tot gerust zeker 80%. Ook een x aantal producten halen en er één of twee minder betalen is een vaak geziene deal. Daarnaast Veel 1+1, 2+1 en vergelijkbare acties. Of de beste give away deals.
50% korting BF

Wie doen er mee aan Black Friday?

Wie niet? Beetje flauw, maar je bent ongetwijfeld sneller klaar met tellen van bedrijven die niet meedoen met Black Friday, dan die dat wel doen. Het is een commerciële kortingengekte die door vrijwel elk bedrijf met winstoogmerk aangegrepen wordt. Black Friday deals vind je dus in de praktijk bij nagenoeg alle on- en offline winkels en 'zelfs' bijvoorbeeld restaurants passen regelmatig Black Friday deals toe.

Wat komt er na Black Friday?

De maandag na Black Friday is de zogenoemde Cyber Monday. Simpel gezegd is dat de online variant van Black Friday, alleen loopt dit natuurlijk gewoon door elkaar. Ook webshops komen gewoon met Black Friday deals. Het stamt dus meer uit de tijd dat Black Friday nog wat meer in de kinderschoenen stond en de koopgekte echt bestond uit rijen mensen bij talloze verschillende winkels in de winkelstraten. Cyber Monday werd dus als het ware het online broertje van Black Friday, zodat mensen ook dezelfde kortingen kregen zonder naar een winkel te hoeven gaan.

Er is één duidelijke conclusie en dat is dat eind november een droomperiode is om te shoppen. Veel producten, waaronder ook dure artikelen als smartphones, boxsprings, merkkleding- en tassen of tv's, reken je voor een fractie van diens prijs af dankzij torenhoge kortingen. Bij Dekbed Discounter starten de Black Friday deals op 16 november 2022. Kom je elke dag even kijken?
pexels-nicole-michalou-5774920

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

29,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze