Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: GRATIS WINTERDEKBED

Bekijk alles

Gratis winterdekbed

Op zoek naar de allerbeste deals? Nu een gratis winterdekbed twv €99,99 - 139,- bij je bestelling! Voordeliger ga je het niet vinden! Ga nu naar deze actie!

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

Black Friday: 3 Halen = 1 Betalen!

Begin meteen met shoppen!!

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

7 Tips tegen bedplassen bij kinderen

15 October 2021

 • In bed plassen kan een gênant probleem zijn bij kinderen, maar het is eigenlijk heel gewoon. Volgens de laatste onderzoeken plast 15% van de kinderen nog steeds in bed op de leeftijd van 5, maar minder dan 5% van de kinderen doet dit in de leeftijd van 8 tot 11. Bedplassen komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes; experts schatten de verhouding ongeveer op 2 jongens op 1 meisje. Hoewel de meeste kinderen deze fase uiteindelijk ontgroeien, zijn hier 7 tips om jouw kind en het bed de hele nacht droog te houden.

  1. Straf je kind niet
  Boos worden op je kleintje en hem of haar straffen voor plassen in bed zal alleen maar meer druk brengen en het probleem verergeren. Biedt in plaats daarvan wat troost. Verzeker je kind dat hij of zij niet alleen is en dat bedplassen heel normaal is in zijn of haar leeftijdsgroep.

  moeder met kind

  2. Laat je kind vlak voor het slapengaan plassen
  Zorg ervoor dat je kind voor het slapengaan naar het toilet gaat, maar probeer hem of haar ook vlak voordat jij naar bed gaat weer naar de badkamer te brengen. Deze techniek zal bedplassen bij wijze van spreken niet "genezen”, maar het kan een effectieve manier zijn om het bed 's nachts droog te houden. Uiteraard is het ook belangrijk en zeer doeltreffend om de inname van vocht door jouw kind een paar uur voor het slapengaan te beperken.

  3. Creëer een beloningssysteem
  Overweeg een positieve stimulans die op onbewust niveau kan werken om je kind te helpen een einde te maken aan bedplassen. Maak bijvoorbeeld een kalender en geef je kind elke nacht een sticker als hij of zij droog de nacht doorkomt. Als je kind dan bijvoorbeeld 5 of 10 stickers heeft verzameld, is het tijd voor een cadeautje of traktatie.

  kind met beloning

  4. Controleer op obstipatie
  Obstipatie is een veelvoorkomende oorzaak van blaasproblemen. Wanneer het rectum, dat zich net achter de blaas bevindt, is gevuld met grote of harde poep, komt er meer druk op de blaas. Dit veroorzaakt blaasinstabiliteit, wat op zijn beurt kan leiden tot nachtelijke ongelukken. Als je merkt dat jouw kind geen dagelijkse stoelgang heeft of als zijn/haar ontlasting doorgaans hard is, verhoog dan zijn of haar vocht- en vezelinname. Appelsap, fruit, groenten en volle granen zijn allemaal goede opties om obstipatie te verminderen en het systeem weer beter te laten werken.

  5. Koop een plaswekker
  Een plaswekker maakt je kind wakker zodra hij of zij in bed plast. De onderbreking van de slaap kan de hersenen conditioneren om de blaas beter onder controle te houden en ongelukken helpen voorkomen. Deze methode is ongeveer 75% effectief en werkt meestal wanneer kinderen zelf klaar zijn voor dat laatste duwtje in de rug.

  6. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk
  Zorg ervoor dat het bed een waterdichte matrashoes en kussenslopen heeft. Leg een schone pyjama bij het bed van je kleintje voor snel omkleden midden in de nacht. Als je kind 's nachts in een nat bed slaapt, kun je hem of haar misschien ook vragen om 's ochtends te helpen de lakens te verschonen; dit kan je kind helpen de verantwoordelijkheid voor het bedplassen op zich te nemen. Door te helpen de lakens te verwisselen, kan hij of zij zich een deel van de oplossing voelen in plaats van het probleem.

  kinderarts

  7. Praat met de kinderarts
  Als het al andere niet werkt, kun je altijd nog praten met jouw arts over mogelijke oorzaken, bijvoorbeeld: urineweginfecties, diabetes of zelfs stress. Houd er echter rekening mee dat er in veel gevallen geen fysieke reden is voor bedplassen. Het is gewoon een vertraging in de ontwikkeling van nachtelijke blaascontrole.

  Voor de meeste kinderen (en hun ouders) is bedplassen eerder hinderlijk dan een serieus probleem. Maar het is menselijk om gestrest te raken en die (negatieve) energie over te brengen op je kind. Dit is echter contraproductief en zal deze periode in de meeste gevallen alleen maar verlengen. Ontspan dus en wees geduldig: deze fase duurt (gelukkig) niet eeuwig.

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

2-Pack Hoofdkussen Micro

39,99

19,99

#DARUM! - Knuffeltrui

69,99

29,99

Hoofdkussen - Zacht Deluxe

44,99

29,99

Maak een keuze