Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Waarom een topdekmatras?

13 January 2022

Voelt jouw bed te hard aan? Zakt je matras door onder je gewicht? Een topdekmatras is precies wat je nodig hebt! Maar wat is het? Wat doet het? Is het hetzelfde als een matrasbeschermer? Wat zijn de verschillende soorten toppers? Al jouw vragen worden beantwoord om he te helpen begrijpen waarom je deze specifieke soort beddengoed nodig hebt.

Een matras boven op je matras

Een matrastopper is een verwijderbare laag die boven op een matras zit om demping en ondersteuning te bieden. Door de dikte (meestal 4 tot 10 cm) kan een topper zelf ook als verrijdbare matras worden gebruikt. Dus de volgende keer dat je in de tuin of in het midden van de woonkamer wilt gaan liggen, rol je gewoon de topper uit en ga je comfort abel liggen.
close up

Drie hoofdredenen waarom je een matrastopper nodig hebt:
Er zijn drie algemene doelen die matrastoppers dienen:

  1. een te hard matras zachter maken,
  2. een doorgezakt matras verstevigen
  3. de naad tussen 2 losse matrassen bedekken

Stevige matrassen kunnen sommige mensen goed van pas komen, maar anderen hebben moeite om op een hard bed te slapen. Omdat het kopen van een nieuw matras misschien te duur is, vooral als je matras nog in goede conditie is, kun je in plaats daarvan een topper gebruiken. Een topper zorgt er in de regel voor dat het slaapgedeelte 20% zachter aanvoelt. De topper kan ook van pas komen als je samenwoont met een partner die goed slaapt op een steviger matras. Je kiest dan voor een topper voor enkel jouw helft van het bed, terwijl jouw partner dat niet hoeft te doen. Het ideale compromis!
single topper

Verschil matrasbeschermer en topdekmatras

Matrasbeschermers zijn meestal dunne lagen materiaal die zijn gemaakt om de matras te beschermen tegen vocht, huisstofmijt en bacteriën. Hoewel demping niet het hoofddoel van een matrasbeschermer is, kan het wel degelijk voor extra comfort zorgen.
Aan de andere kant is een matrastopper een soort dikke demping die zowel bescherming als comfort biedt aan slapers. Twee vliegen, zoals ze zeggen, in één topper. De luxe toppers bieden nog meer voordelen, zoals: verminderde slaapverstoring, niet wegglijden, eenvoudige reiniging en milieuvriendelijkheid. Ook een molton en hoeslaken worden door velen overigens onder de noemer matrasbeschermer geplaatst.

Verschillende materialen toppers

Traagschuim
Traagschuim toppers bieden een goede balans tussen comfort en ondersteuning. Het is zacht en toch ondersteunend. Traagschuim kan zich naar het lichaam vormen en het gewicht van een slaper gelijkmatig verdelen. Ideaal voor bijvoorbeeld zijslapers.

Koudschuim
Een koudschuim topper ventileert goed dankzij de open structuur en biedt daarnaast uitstekende vochtregulatie. Ook veert dit type topper extreem goed. Extra fijn voor mensen die veel transpireren ‘s nachts.

Polyether
Toppers van katoen en polyestermix, alias polyether, zijn meestal een van de goedkoopste op de markt. Ze bootsen het gevoel na van slapen op een donzen topper; licht en over het algemeen ademend. Het nadeel is dat ze gemakkelijk/snel slijten.

latex
Latex
Latex toppers zijn gemaakt van een natuurlijk materiaal dat van nature bestand is tegen huisstofmijt en bacteriën. Het is hypoallergeen, behalve voor mensen met een latexallergie. De latex toppers worden over het algemeen als luxere variant beschouwd en zijn daardoor gemiddeld ook duurder.

Er zijn veel matrastoppers op de markt, maar de juiste zullen hun doel voor een langere periode dienen. Een balans tussen comfort en ondersteuning is optimaal. Kies voor een topper om je lichaam gedempt, gewiegd en ondersteund te houden. Kijk op onze website rond en kies de topper die het beste aansluit op jouw wensen!

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

29,99

Hoofdkussen - All Year

Hoofdkussen - All Year

7,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze