Aan het laden...

Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: 3 Halen 1 Betalen

Bekijk alles

3 halen 1 Betalen

3 Halen = 1 Betalen - 2e & 3e product GRATIS geldig op 500+ mooie artikelen uit de actiecategorie

3 Halen = 1 Betalen ofwel het 2e & 3e product GRATIS. De spelregels zijn heel erg simpel: Je kiest 3 of meer producten uit de 3=1 categorie die je graag zou willen hebben om het deze winter comfortabel in je slaapkamer te maken. Of het nu dekbedovertrekken, dekbedden, hoeslakens of moltons zijn. Alle combinaties zijn mogelijk. Vervolgens ga je afrekenen en zul je (tot je eigen verbazing) zien dat de twee goedkoopste producten geheel GRATIS zijn.

GRATIS MOOIE ARTIKELEN DUS!

Kids

Beddengoed voor kids

Nachtkastjes en Hockers

Bekijk alles

Luxe Beddengoed

Bekijk alles

Luxe Beddengoed

Geef je slaapkamer een luxe hotel-look met beddengoed gemaakt van de beste materialen. Door het ruime assortiment aan luxe dekbedovertrekken vind je altijd wel een stijl die bij jou past!

Badtextiel

Bekijk alles

Badtextiel

Zoek je een baddoek of douchelaken in een specifieke kleur? Door het ruime assortiment aan kleuren vind je altijd wel een baddoek of douchelaken dat aan jouw wensen en behoeften voldoet!

Home & living Outlet

Bekijk alles

Showrooms

Bekijk alles

Boxspring kopen?

Ben je op zoek naar een goedkope boxspring ? Bezoek onze showroom.
Boxspring kopen

Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? 5 tips die werken

20 September 2018

 • 4 Gratis Kussens Bij iedere bestelling, v.a. 19,95

  Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? 5 tips die werken

  Wat te doen tegen muggen in de slaapkamer? Het is een van de meest gestelde vragen tijdens de zomermaanden, al kun je ook in de lente en herfst al gemakkelijk met een mug te maken krijgen. Wil je liever geen middel tegen muggen gebruiken en wil je ze in plaats van bestrijden liever verjagen of helemaal buiten de deur houden? Een klamboes vormt een uitstekend beschermingsmiddel, daarnaast kun je muggen vangen om ze te doden of in ieder geval de weg naar buiten te wijzen.

  Over wat helpt tegen muggen zijn we het lang niet allemaal eens, waardoor we als het gevolg daarvan veel last hebben van muggen in de slaapkamer. Wist je bijvoorbeeld dat de bekende citronella-kaars volgens experts niet helpt en dat het aan de andere kant niet uitmaakt om het licht aan te laten in de kamer? De citronella-geur van de kaars verjaagt inderdaad muggen, maar slechts in een cirkel van 1 meter rondom de kaars zelf. De rest van de ruimte wordt onvoldoende voorzien van de geur, waardoor muggen daar vrolijk in het rond vliegen. Ze doen dat overigens niet naar het licht zoals vliegen dat wel doen. In plaats daarvan ruiken de muggen de menselijke aanwezigheid. Dat we denken dat ze op het licht afkomen heeft te maken met twee redenen. Ten eerste zien we daar vliegen op afkomen en verwarren we die met muggen. Ten tweede hebben we vaak licht aan in de ruimtes waarin we zelf aanwezig zijn. De mug ziet niet het licht, maar ruikt wel onze aanwezigheid. Het lijkt daardoor of de mug op het licht in plaats van specifiek op ons afkomt.

  Muggen buiten de slaapkamer houden

  Op de vraag ‘wat te doen tegen muggen?’ is het beste antwoord ‘ze buiten de deur houden’. Zolang de muggen niet binnen zijn is het ook niet nodig om die te vangen, verjagen of bestrijden. Wat er goed helpt tegen muggen is dus een hor voor ramen en deuren, zodat ze niet zomaar naar binnen kunnen vliegen. Er is niets zo vervelend als muggen in de slaapkamer, dus zorg er bovendien voor dat de deur naar de slaapkamer zoveel mogelijk dicht zit.

  Door de muggen buiten de slaapkamer te houden hoef je ‘s nachts geen muggen te vangen en hoef je bovendien niet na te denken over wat er helpt tegen muggen. Het klinkt wellicht als een open deur, maar het is de moeite waard om op zoek te gaan naar mogelijkheden om de muggen buiten te houden. Des te beter je daarin slaagt, des te minder herstellende werkzaamheden je vervolgens hoeft te doen. Dat betekent dat je ontspannen in slaap kunt vallen in een mugvrije omgeving, zodat je daardoor niet uit je slaap gehaald wordt.

  Mug in de slaapkamer vangen

  Zit er toch een mug in de slaapkamer en wil je die vangen? Je kunt muggen bestrijden door het licht uit te doen, totdat ze actief worden. Vervolgens schakel je snel het licht in. Een mug zal zich een weg banen naar een plaats om stil te gaan zitten. Dat is veelal op het plafond of op de muur. Afhankelijk van het type behang en het aantal spullen dat je in de kamer hebt staan kun je de mug gemakkelijk zien zitten. De muggen verjagen met een citronella-lucht, een polsbandje of een hoge pieptoon heeft volgens experts in ieder geval geen zin. Er bestaat geen enkel bewijs dat muggen niet tegen een bepaalde toonhoogte zouden kunnen, de kaars beschermt maar in ongeveer een cirkel van een meter en een polsbandje heeft zelfs slechts een paar centimeter effect. Muggen bestrijden in de slaapkamer? Je kunt ze vangen of direct doden, het is de enige manier om er vanaf te komen en daarna toch ontspannen in slaap te kunnen vallen.

  Indien je toch een middel tegen muggen wilt gebruiken kun je denken aan een klamboe voor om je bed of een middel zoals DEET dat je op de huid kunt smeren. Met DEET zorg je ervoor dat de huid een onaantrekkelijke laag krijgt voor de muggen, waardoor ze niet op je komen zitten. Dat neemt echter niet weg dat de muggen zo af en toe nog wel rond je hoofd zullen zoemen. Om dat ook te voorkomen kun je gebruik maken van een klamboe. De muggen kunnen dan niet dichtbij komen. Je hoort ze niet vliegen en ze kunnen je niet steken. Het zijn de beste tips tegen muggen, indien je er niet in slaagt om ze buiten de deur of in ieder geval buiten de slaapkamer te houden.

  Gestoken door een mug, wat nu?

  Toch gestoken door een mug? In de meeste gevallen is er gelukkig niets aan de hand. Muggen prikken om bloed op te kunnen zuigen. Ze hebben dat bloed nodig om hun eitjes uit te kunnen broeden, vandaar dat het alleen de vrouwtjes zijn die ons steken. Om het bloed dat de muggen op te zuigen te laten stollen injecteren ze een bepaalde stof in ons lichaam. Dit stofje zorgt er helaas voor dat er een muggenbult ontstaat en dat je daar behoorlijk jeuk aan kunt krijgen. Het is niets om je zorgen over te maken.

  Af en toe duikt er de laatste tijd een tijgermug op in Nederland. Het is een type mug dat bekend staat om het zwart met geel gestreepte lijfje, de mug is iets kleiner dan een normale mug. Deze mug draagt geregeld virussen bij zich. Ben je gestoken door een tijgermug? Houd in de gaten of je binnen 5 dagen last krijgt van koorts, bloedingen in bijvoorbeeld de neus en mond en spierpijn of kramp. Het is dan verstandig om contact op te nemen met een dokter, net als wanneer je twijfelt na een muggenbult.

  Ontspannen in slaap vallen

  De muggenjacht succesvol afgerond en klaar om ontspannen in slaap te vallen? Met een mooi dekbedovertrek en bijvoorbeeld een katoenen hoeslaken van Dekbed Discounter zorg je ervoor dat het daar in ieder geval niet aan zal liggen! Daarnaast hebben wij verschillende klamboes om jou te beschermen tegen de muggen.

  Terug
wolkje


Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Comfort Stretch Molton Hoeslaken - Wit

29.99

19.99

Comfort Stretch Molton Topper Hoeslaken - Wit

29.99

19.99

Comfort Stretch Molton Split- topper Hoeslaken - Wit

39.99

34.99