Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Wat is Tencel stof en waarom is het zo'n goede keuze?

18 May 2022

Ken jij Tencel al, of kom je het hier spontaan tegen? Of zegt het je nog helemaal niets? Maak je geen zorgen: je bent niet de enige die het zich afvraagt én deze blog vertelt je alles wat je moet weten. Tencel is een relatief nieuwe stof in de beddengoedbranche, maar wel één met de potentie om een hoogvlieger te worden. De stof wordt op milieuvriendelijke wijze vervaardigd. De ultrafijne structuur van deze vezel zorgt voor ultiem comfort. Het is zeer absorberend, wat een enorme vermindering van de vorming van bacteriën betekent en de zijdezachte afwerking maakt het huidvriendelijker dan bijvoorbeeld katoen.

Door te kiezen voor Tencel, help je Moeder Natuur

Wat is Tencel? Het is afkomstig van het hout en de cellulose van duurzaam geoogste Eucalyptusbomen. Een boom die snel groeit zonder dat irrigatie (op grote schaal bewateren), bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetische manipulatie nodig zijn. Ze zijn ook geplant op marginale grond die niet voor andere gewassen kan worden gebruikt. eucalyptusboom Deze gebieden worden verantwoord beheerd. De vezelopbrengst per hectare is tot wel 10 keer hoger dan die van katoen en vereist tot 20 keer mìnder water. Allemaal goed nieuws voor Moeder Natuurs kostbare hulpbronnen. De verwerkingsmiddelen worden voor bijna 100% hergebruikt en het bleken gebeurt zonder chloor.

Technologie bestaat al decennia

Tencel stof bestaat al langer dan je je misschien realiseerde: de technologie werd voor het eerst ontwikkeld in 1972. Maar de populariteit is de afgelopen jaren enorm toegenomen met de opkomst van milieubewuste merken en de steeds toenemende vraag naar comfort in beddengoed. Interessant is dat Tencel eigenlijk een merkversie is van een vezel die lyocell wordt genoemd. Lyocell vezels, een subtype van rayon, worden gemaakt van cellulose dat in houtpulp wordt aangetroffen. Overigens, als we het hebben over een Tencel matras, dan betreft dit het tijkmateriaal, niet zozeer de vulling.

Enorm veelzijdige Tencel stof

Van beddengoed tot sportkleding en van medische verbanden tot kledingstukken: Tencel is een veelzijdige stof met louter goede eigenschappen. Zacht, comfortabel en soepel om aan te raken, plus het is huid- en milieuvriendelijk. Deze stof is zowel een hit in de modewereld als in de beddengoedbranche en de verwachting is dat deze groei nog lang aanhoudt. tencel splittopper

Hoe verhoudt tencel zich tot katoen?

Tencel stof is zachter dan katoen. Deze zachtheid komt doordat het een uiterst glad oppervlak heeft. Dit voelt niet alleen goed aan, maar maakt het ook zeer niet-irriterend, zelfs voor de gevoelige huid. Verder staat bij het vergelijken van de twee Tencel algemeen bekend als beter ademend en vochtafvoerend dan katoen. Andere Tencel kenmerken zijn onder meer de weerstand tegen krimpen en vervagen en het is minder vatbaar voor kreuken dan katoen.

Alle voordelen van Tencel stof op een rijtje:

● Tencel voelt bijna als zijde. ● Het is sterk materiaal. ● Houdt warm als wol en kan koelen als katoen en linnen. ● Tencel absorbeert nog beter en droogt nog sneller dan katoen. ● Een Tencel matras tijk ventileert erg goed. ● Het is weinig kreuk- en krimpgevoelig. ● Het gaat nare geuren tegen en is antibacterieel. ● Een Tencel matras tijk is machinaal te wassen tot 40°C. machinaal wasbaar

Een Tencel matras tijk bij Dekbed-Discounter kan helemaal van dit materiaal zijn of gecombineerd met een ander materiaal. Kort samengevat is Tencel zo zacht als zijde, zo verkoelend als linnen, zo warm als wol en nog vele malen meer absorberend dan katoen. Deze nieuwe stof is het zélf ontdekken dubbel en dwars waard. Daarnaast wordt het ook nog eens duurzaam gemaakt. Het beste van twee werelden.

Kees
Kan ik je helpen?