Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: GRATIS WINTERDEKBED

Bekijk alles

Gratis winterdekbed

Op zoek naar de allerbeste deals? Nu een gratis winterdekbed twv €99,99 - 139,- bij je bestelling! Voordeliger ga je het niet vinden! Ga nu naar deze actie!

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

Black Friday: 3 Halen = 1 Betalen!

Begin meteen met shoppen!!

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

Feiten over buiten slapen en hoe organiseer je dit goed?

03 August 2022

 • Het is zomer en dus vakantietijd. Misschien heb je al een reisje geboekt naar een verre bestemming, waar je lekker gaat genieten van zon en zee, of wellicht blijf je wat dichter bij huis, in een gehuurde bungalow. Maar voor de avonturiers onder ons, is er nog een andere optie: slapen in de buitenlucht. Hoe avontuurlijk dat ook is, het brengt wel bepaalde risico’s met zich mee: weersomstandigheden, dieren in het wild, terrein, maar ook gebrek aan comfort. Het spreekt voor zich dat een slechte slaap de hele vakantie minder leuk maakt. Je kunt om te beginnen ook voor de fun en beleving eens één nachtje buiten slapen.

  In deze blog geven we je een aantal handige tips mee, zodat je goed voorbereid bent en het buiten slapen succesvol organiseert.

  Buiten slapen: waarom kiezen voor de buitenlucht?

  In onze hyperverbonden wereld voelen steeds meer mensen een verhoogde urgentie om naar buiten te gaan en een pauze te nemen van de constante technologie en de gefragmenteerde dagen door duizenden afleidingen. Naar bed gaan als het donker wordt en opstaan met het licht is vaak het perfecte recept voor de manie van het digitale tijdperk. Als je profiteert van deze tijd met kwaliteit, kan een goede nachtrustkwaliteit een verschil maken dat nog lang na jouw reis weerklinkt. Bovendien is frisse lucht gezond: planten helpen volgens Japans onderzoek je immuunsysteem te versterken, het versterkt je spierkracht en je kunt tijdens buiten slapen, dus in de openlucht, helderder denken.

  Tip 1: Zorg voor de juiste slaapbenodigdheden

  juiste slaapspullen voor buiten slapen
  Een op maat gemaakte combinatie van slaapzak of bivakzak, slaapmat/buitenmatras en kleding helpt je om thermische efficiëntie te bereiken door de juiste hoeveelheid warmte en ademend vermogen te bieden, terwijl je gewicht bespaart. Met minder gewicht kun jij je makkelijker verplaatsen, waardoor het des te bevredigender is om je ‘s nachts op een prachtige locatie in te ritsen. Als de grond vochtig is of kan zijn, of er kans is op enige neerslag, gebruik dan altijd een zeil. Als je slaapgerei eenmaal nat is, wordt buiten slapen geen pretje meer. Ook voor om je slaapzak kunt je zoiets zoeken, zoals een bivvy bag.

  Tip 2: Neem een kussen mee

  Hoewel het technisch gezien een onderdeel is van de slaapbenodigdheden, krijgt een kussen zijn eigen alinea, omdat het te vaak over het hoofd wordt gezien. Een goed kussen maakt daadwerkelijk het verschil tussen gebroken wakker worden en klaar zijn voor het volgende avontuur.

  Tip 3: Zorg voor voldoende beweging

  Deze is duidelijk: als je je overdag inspant, zal je lichaam van nature hunkeren naar een diepe slaap om zich 's nachts op te laden. Onderzoek suggereert dat slechts 30 minuten aërobe oefening kan zorgen voor een betere nachtrust, wat belangrijk is voor een grondige verjonging van lichaam en geest.
  bewegen voor buiten slapen

  Tip 4: Hydrateer

  Elke cel, elk weefsel en elk orgaan in je lichaam heeft water nodig om goed te kunnen werken, zowel in de waaktoestand als in de slaaptoestand. Een goed gehydrateerd lichaam presteert overdag op zijn best en is 's nachts klaar voor herstel; als je uitgedroogd naar bed gaat, kan dat jouw slaap verstoren. Uitdroging vindt voornamelijk plaats in je mond en neusholtes, wat kan leiden tot snurken en een uitgedroogde keel.

  Tip 5: Kies de juiste (vlakke) ondergrond

  Het belangrijkste is dat de ondergrond zo vlak mogelijk is. Neem als het nodig is een waterpas mee. Zoek verder naar locaties die vrij zijn van grote stenen, planten en andere objecten die jouw slaapoppervlak kunnen verstoren. Als dit niet lukt, veeg de grond dan zoveel mogelijk vrij. Wees niet bang om een paar minuten op de grond te liggen voordat je het kamp maakt om ervoor te zorgen dat het comfortabel is. Is het niet vlak? Lig op een helling altijd met je hoofd naar boven, dus richting het hoogste punt.

  Tip 6: Eet goed

  buiten slapen goed eten
  Net als bij hydratatie zorgt een goed dieet in de natuur ervoor dat je spieren 's nachts kunnen herstellen, terwijl het ook energie levert om je warm te houden. Het plannen van een reismenu kan zo simpel zijn als ervoor zorgen dat je drie maaltijden per dag hebt die licht, compact en voedzaam zijn en voldoende calorieën bevatten.

  Tip 7: Blaas de slaapmat niet teveel op

  Feedback vanuit ervaringen suggereert dat de meeste mensen comfortabeler slapen op een minder hard gevulde slaapmat. Houd er rekening mee dat tijdens koude nachten jouw matras luchtdruk kan verliezen als koude lucht wordt samengedrukt, terwijl tijdens warme nachten de druk kan toenemen als warme lucht uitzet. Toch weer van die feitjes-aandachtspunten voor buiten slapen.

  Tip 8: Kies de juiste slaapkleding

  Als je voor de beste nachtrust gaat tijdens buiten slapen, raden we droge basislagen aan. Basislagen voeren zweet af dat anders op je huid zou kunnen afkoelen en ervoor zorgt dat je lichaamstemperatuur daalt. Een vaak over het hoofd geziene eigenschap van onderlagen is dat ze voorkomen dat het dons in je slaapzak of dekbed gaat klonteren en dat lichaamsolie in de stoffen van je slaapplek trekt. Dus als je de beste nachtrust en een duurzame uitrusting wilt, trek dan wat kleren aan.
  buiten slapen kleding dragen

  Tip 9: Zorg dat je blaas niet te vol zit

  Een effectieve strategie voor een goede hydratatie zonder storende nachtelijke uitstapjes richting het toilet is om, indien mogelijk, te voorkomen dat je twee uur voor het slapen te veel vocht inneemt. Dit betekent dat een geleidelijke en aanhoudende benadering van hydratatie gedurende de dag het beste is.

  Met al deze tips voor buiten slapen behoud je de kwaliteit van je slaap en kun je overdag vol energie het avontuur aangaan. Wij wensen je in ieder geval een fantastische vakantie in de buitenlucht!

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

2-Pack Hoofdkussen Micro

44,99

19,99

#DARUM! - Knuffeltrui

69,99

29,99

Hoofdkussen - Zacht Deluxe

44,99

29,99

Maak een keuze