Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

Niet uit bed kunnen komen: waarom niet en hoe wél?

25 October 2021

 • Kun jij ’s ochtends niet uit bed komen? Druk je talloze keren op snooze en zou je het liefst urenlang blijven liggen in je (warme) bed? Dan ben je zeker niet de enige. In dit artikel kijken we naar waarom we niet uit bed kunnen komen en wat je kunt doen om het makkelijker te maken.

  7 mogelijke redenen waarom je moeilijk opstaat

  1. Slechte slaapkwaliteit
  Een snurkende partner, jouw eigen snurken, onaangename temperaturen of frequente nachtelijke bezoeken aan de badkamer kunnen ervoor zorgen dat je een slechte slaapkwaliteit hebt, waardoor het moeilijk wordt om ‘s ochtends fris en alert te zijn.

  2. Laat naar bed gaan
  Te laat naar bed gaan
  Als je al je slaap in 4-6 uur probeert te proppen, is het geen wonder dat je niet uit bed kunt komen: je lichaam vertelt je om wat langer in bed te blijven, omdat het nog slaap nodig heeft.

  3. Cafeïne drinken
  Te laat op de dag of 's avonds cafeïne drinken kan je slaapkwaliteit verstoren. Zelfs als je de hele nacht doorslaapt, werken je slaapcycli niet helemaal op dezelfde manier als je cafeïne in je systeem hebt, omdat het ervoor zorgt dat je hersenen actiever worden.

  4. Laat sporten
  Als je te laat op de avond traint, kan dit jouw hartslag en metabolisme verhogen, en ben je te onrustig om een goede nachtrust te krijgen.

  5. Leeftijd
  Slechter slapen door ouderdom
  Slaappatronen veranderen vaak naarmate je ouder wordt. Veel mensen merken dat ze naarmate ze ouder worden, moeilijker in slaap vallen en doorslapen. Dit kan leiden tot een slechte slaapkwaliteit en overmatige vermoeidheid in de ochtend.

  6. Slaapproblemen
  Naast leefstijlfactoren kan het zijn dat je last hebt van slapeloosheid, slaapapneu, narcolepsie, rustelozebenensyndroom of een andere slaapstoornis. Raadpleeg in geval van twijfel altijd je (huis)arts.

  7. Geestelijke gezondheidsproblemen
  Angst, stress en depressie kunnen lusteloosheid en slaperigheid veroorzaken, wat ook kan bijdragen aan een algeheel vermoeid gevoel in de ochtend.

  7 acties die opstaan makkelijker kunnen maken

  Als de oorzaak niet medisch is, kun je de volgende methodes toepassen om het wat makkelijker te maken uit bed te kunnen komen:

  1. Ontwikkel of houd vast aan een bedtijdroutine
  Als eerste het belangrijkste advies.: door een consistente bedtijdroutine te volgen, weet jouw lichaam wanneer het tijd is om te slapen én wanneer het weer tijd is om op te staan. Neem een warme douche, lees je favoriete boek of maak een dagboek over je dag om te ontspannen en je lichaam voor te bereiden op het slapen.

  2. Snooze juist niét
  Onderzoeken wijzen uit dat snoozen averechts werkt. Het enige wat het doet, is je verleiden om nog maar een paar minuten langer te slapen. En die extra slaap zal je juist slaperiger maken, omdat het geen goede slaap is.

  3. Programmeer jouw koffiezetapparaat
  uit bed komen door koffie
  Als je kunt, programmeer dan je koffiezetapparaat om in te schakelen wanneer het tijd is om op te staan, zodat je wakker wordt van/met de geur hiervan. Als je geen koffie drinkt, zet dan de ingrediënten van je favoriete drankje voor het slapengaan klaar, zodat alles wat je nodig hebt om je ochtendthee of smoothie te maken direct binnen handbereik is.

  4. Doe iets wat je leuk vindt
  Maak de ochtenden gemakkelijker door iets te doen wat je leuk vindt terwijl jij je klaarmaakt. Of het nu gaat om het luisteren naar de laatste aflevering van je favoriete podcast, een korte sportsessie of gewoon een ochtenddansje op je lievelingsmuziek.

  5. Stel een comfortabele temperatuur in
  Investeer in een programmeerbare thermostaat om je lichaam wakker te maken. Door je thermostaat zo te programmeren dat je slaapkamer ongeveer een uur voordat je wakker wordt al begint op te warmen of af te koelen, kom je minder in de verleiding om in bed te blijven.

  6. Motiveer jezelf met een doel
  Doelen stellen om uit bed te kunnen komen
  Het hebben van een fitness- of hobbydoel kan je motiveren om eerder op te staan. Je wilt bijvoorbeeld vroeg opstaan om naar de sportschool te gaan of wat tijd te besteden aan tuinieren. Wat je motivatie ook is, houd gerelateerde items binnen het zicht, zoals je sportkleding of tuinhandschoenen.

  7. Stel realistische verwachtingen
  Is jouw doel om eerder wakker te worden? Probeer niet meteen super vroeg wakker te worden. Doe in plaats daarvan liever 10-15 minuten eerder dan jouw gebruikelijke tijd en verleng die tijd bijvoorbeeld per dag of week, totdat jij je aan de verandering hebt aangepast.

  Nu het weer kouder wordt en er donkere en gure ochtenden op ons wachten, wordt ‘s ochtends vroeg opstaan zwaarder. Een goede nachtrust is daarom essentieel. Wanneer je voldoende rust krijgt, wordt ‘s ochtends opstaan met energie een stuk makkelijker. Volg daarom onze adviezen op en zorg ervoor dat je slaapkamer een plek van rust en comfort is.

  TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

All Year Hoofdkussen

All Year Hoofdkussen

39,99

7,99

All Year Dekbed

All Year Dekbed

39,99

14,99

2-PACK Luxe Molton kussenslopen

2-PACK Luxe Molton kussenslopen

14,99

9,99

Maak een keuze