Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Hond of kat in bed, verstandig?

30 September 2021

We houden allemaal van onze huisdieren, sommigen van ons houden zelfs zoveel van ze dat we de slaapkamer delen met onze viervoeters. Maar is dat wel een goed idee? In deze blog gaan we daar dieper op in met verschillende onderzoeksresultaten.

70% slaapt weleens met hond of kat in bed

Allereerst is het belangrijk om een schatting te krijgen van hoeveel huisdiereigenaren hun viervoeter bij ze in bed laten slapen. In Nederland zijn dergelijke onderzoeken nooit gedaan, maar een recent Amerikaans onderzoek gaf aan dat maar liefst 70% van de Amerikaanse honden en katten minstens af en toe in bed lagen bij hun baasjes.
De demografie van samen met een hond of kat in bed slapen is wat je zou verwachten: meer vrouwen slapen met hun huisdieren dan mannen, er mogen meer katten dan honden in bed en grote honden zijn minder snel "samenslapers" dan kleine honden. Maar de belangrijkste vraag blijft: veroorzaken huisdieren slapeloosheid?

De negatieve kant van hond of kat in bed

De onderzoekers ontdekten mensen die met hun huisdieren sliepen er langer over deden om in slaap te vallen dan mensen die hun bed niet met huisdieren deelden. En ze hadden meer kans om moe wakker te worden. Verder klaagde 21 procent van de hondenbezitters en 7 procent van de kattenbezitters dat hun huisdieren snurkten.

En het goede nieuws!

In werkelijkheid hadden huisdieren slechts een klein effect op de slaap van hun baasjes. De mensen die hun bed deelden met hun huisdieren deden er bijvoorbeeld gemiddeld vier minuten langer over om in slaap te vallen dan diegenen die dat niet deden. Dit kleine verschil was in feite verwaarloosbaar. En alhoewel mensen die ’s nachts hond of kat in bed hadden volgens het onderzoek vaker vermoeid wakker werden, had dat volgens diezelfde mensen geen impact op hun energieniveau gedurende de dag. Daarnaast zijn er ook mensen die erbij zweren. Zo kan het spinnen van een kat heel kalmerend werken en het geluid er juist voor zorgen dat je sneller in slaap valt.

De conclusie over je hond of kat in bed

Onderaan de streep zul je rekening moeten houden met enkele (lichte) ongemakken. Je zult er langer over doen om in slaap te vallen en af en toe wakker worden gemaakt. Daartegenover staat uiteraard dat knusse, gezellige gevoel dat voor sommigen van ons onbetaalbaar is. Dus, als jouw trouwe viervoeter je vanavond weer lief aankijkt en bij je in bed wil kruipen, dan is de keuze geheel aan jou. In dit geval kun je niet fout kiezen.

Terug



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Plaid Teddy Rib

Plaid Teddy Rib

59,99

9,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

29,99

9,99

Maak een keuze