Uitstekende service

Goede prijs/kwaliteit verhouding

Snelle levering

Is een Somnox slaaprobot de oplossing voor ieders slaapproblemen?

24 August 2022

Een goede nachtrust hebben is tegenwoordig voor veel mensen een voorrecht. Steeds meer van ons zijn zo gefocust op onze drukke levens, dat we vergeten dat gezondheid op de eerste plaats staat of wakker liggen van allerlei gedenk en gepieker. Om gezond te blijven, hebben we een aantal dingen nodig, waaronder een goede nachtrust, gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Vandaag kijken wij naar wat de positieve kant van technologie kan betekenen voor de verbetering van onze slaap en wel in de vorm van een slaaprobot.

Slaapstoornissen komen vaker voor dan je denkt

Het hebben van een slaapstoornis komt vaker voor dan ooit. Wist je dat meer dan 1,2 miljard mensen wereldwijd verschillende slaapproblemen hebben? Alleen al in de VS lijden tussen de 50 en 70 miljoen mensen aan een chronische slaapstoornis. De meest voorkomende slaapproblemen zijn slaapapneu, slapeloosheid, narcolepsie en slaapproblemen gerelateerd aan snurken.

Hoe alledaagse technologie de slaap beïnvloedt

Wanneer je mobiele telefoons, tablets, laptops of andere technische apparaten gebruikt vlak voordat je naar bed gaat, wordt het moeilijker om in slaap te vallen. Het blauwe licht van de schermen beïnvloedt het niveau van melatonine, dat verantwoordelijk is voor onze biologische klok. Om deze reden kunnen we geen goede, continue nachtrust krijgen.

pexels-craig-adderley-1497855

De juiste hoeveelheid slaap

Uit een onderzoek uit 2018 blijkt dat de ideale slaapduur tussen de zes en acht uur ligt. Veel mensen halen de aanbevolen slaaptijd niet, omdat onze levens simpelweg te druk zijn. Minder slapen, of zelfs meer dan de ideale slaaptijd voor jouw leeftijd en geslacht, kan echter leiden tot obesitas, diabetes, ontstekingen en hart- en vaatziekten.

De oplossing: een (Somnox) slaaprobot?

De bekendste slaaprobot op dit moment is die van Somnox. Deze slaaprobot is ontworpen door (jawel!) een Nederlander, Julian Jagtenberg, in een poging om zijn moeder van haar slaapproblemen af te helpen. Wat begon als een nobel idee is inmiddels uitgegroeid tot een international bedrijf, met de potentie om nog veel groter te worden.

Wat doet de Somnox slaaprobot precies?

Kort gezegd helpt de slaaprobot mensen met hun ademhaling vertragen waardoor ze gemakkelijker en rustiger in slaap vallen en vaak slaapmedicatie links kunnen laten liggen. De Somnox slaaprobot kalmeert lichaam en geest om je te helpen sneller in slaap te vallen, langer te slapen en jouw dag volledig hersteld en energiek te beginnen. uitgerust

Het is een uniek apparaat dat je ademhaling regelt en onderstuenende audio op het juiste moment afspeelt.

De robot wordt ingezet:

● om je ontspannen, kalm en/of slaperig te laten voelen voordat je naar bed gaat ● terwijl je in slaap valt ● midden in de nacht om weer in slaap te vallen ● om je 's ochtends te ontspannen als je de robot aanzet terwijl je wakker wordt ● om de hele dag kalm en ontspannen door te komen

Hoe werkt de slaaprobot?

Door de slaaprobot 's nachts te knuffelen, voel je hem ademen, waardoor je je ritme daarop kunt aanpassen. Voor de een een paar minuten, de ander een half uur en je ademt als een boeddhistische monnik. Behalve door met je mee te ademen, gebruikt de slaaprobot ook slimme audio om jouw slaap te versnellen en verbeteren. Luister bijvoorbeeld naar rustgevende geluiden als meditatieve muziek.

Niet alleen voor ‘s nachts

De Omnox slaaprobot biedt ook een Nap-ervaring. Een dutje heeft een aantal gevarieerde voordelen. Het kan je productiever maken, je gezondheid verbeteren en zelfs je geluksniveau positief beïnvloeden. Verder is er de Relax-modus. Een uitstekende manier om gedurende de dag meer ontspannen te raken. Lees een boek, kijk een film op de bank of mediteer om helemaal zen te worden. ontspannen

Wat zijn de nadelen van de Omnox slaaprobot?

Er zijn al meerdere gebruikerservaringen te vinden en die tonen aan dat er inderdaad aandachtspunten zijn als het aankomt op slapen met een slaaprobot. Het is niet 1,2,3 voor iedereen. De meest prominente aandachtspunten:

  • ontworpen voor zijslapers, lastig voor buikslapers
  • Ademhalingstempo is niet op te slaan
  • Muziek via SD kaart is wat ouderwets
  • Ermee slapen is onwenning en leidt juist af van het doel

De één slaapt er misschien vrijwel direct heerlijk mee, maar voor de meesten zal het aanpassing vergen, vóórdat het werkt. Je moet een slaphouding vinden en manier van vasthouden die je slaap niet belemmert. Daar moet je de discipline voor hebben om vol te houden als het niet meteen lukt. Daarnaast wordt terecht opgemerkt dat de Omnox slaaprobot niet onthoudt waar je bent gebleven. Dus stel je legt 'm toch even weg en wil het dan later nog eens proberen, dan begint de slaaprobot met een ademhalingstempo die een stuk sneller is dan de jouwe inmiddels al was geworden. Ook is de slaaprobot niet voor elke slaaphouding erg geschikt. Als zijslaper kun je 'm als knuffel tegen je aan houden en voelen, maar wat moet een buikslaper doen om het ritme goed te voelen? Zeker voor het geld dat je moet neertellen voor een slaaprobot, zijn dit zaken die zeker opgepakt dienen te worden ter verbetering/optimalisering.

Persoonlijke instellingen voor de slaaprobot

Persoonlijke voorkeuren kunnen worden ingesteld en zorgen voor een aanpak op maat om de slaap van de gebruiker 's te verbeteren. Gebruikers kunnen ook hun eigen audiobestanden uploaden naar de app.

Goed slapen is de grootste factor in hoe jij je de dag erna zult voelen. De slaaprobot is slechts een voorproefje van hoe de technologie in de toekomst gebruikt zal worden om onze slaapproblemen op te lossen. De Somnox slaaprobot is niet zomaar ieders 'instant fix'. Wel kan die 30 dagen worden getest, waarna je hem alsnog kunt retourneren. Daarnaast kun je de robot huren in de meeste medische winkels. Wat ons betreft zeker een poging waard.

Kees
Kan ik je helpen?