Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Voorjaarsschoonmaak wanneer?

16 October 2018

Wanneer begint het voorjaar?

Op deze datum kun je beginnen met de voorjaarsschoonmaak:

Lente 2023 (Noordelijk halfrond). Van:
maandag 20 maart
Tot:
woensdag 21 juni
Alle datums zijn in Midden-Europese Tijd.

Lente 2024 (Noordelijk halfrond). Van:
woensdag 20 maart
Tot:
donderdag 20 juni
Alle datums zijn in Midden-Europese Tijd.

Actie: Gratis McGregor Dekbed

De voorjaarsschoonmaak: zo houd je je dekbed schoon en fris

De zon maakt overuren en de temperatuur loopt niet zelden op tot boven de 20 graden. Dat betekent dat het weer tijd is voor het terras en een lekker drankje. En tegelijkertijd, gehaat en geliefd: de voorjaarsschoonmaak!

Zodra het voorjaar aanbreekt begint het bij de één te kriebelen om alles weer een keer goed schoon te maken en fris het fijne weer in te gaan, terwijl de ander er als een berg tegenop ziet en liever nog een extra drankje doet op het terras. Wij maken het je dit jaar gemakkelijk met onze tips voor de voorjaarsschoonmaak, bijvoorbeeld om je dekbed schoon en fris te houden.
Tip: De schoonmaak stiekem nog even uitstellen of jezelf straks belonen voor je goede inzet? Bekijk dan onze leuke dekbedovertrekken en zoek een lekker zomers model uit.

De voorjaarsschoonmaak komt er weer aan!

We kunnen er wat dat betreft niet omheen, de voorjaarsschoonmaak komt eraan en dat betekent dat veel mensen wel wat tips kunnen gebruiken. We deden daarom zelf een rondje door het huis en ontdekten een aantal slimmigheden, waarmee je er eenvoudig voor zorgt dat het schoonmaken je sneller afgaat en je sneller resultaat ziet.

En wat is er immers fijner dan een schoon huis, dat je kunt openstellen voor je vrienden en kennissen? Geniet met de openslaande deuren van een BBQ in de tuin of een bijzonder zonnige morgen waarin de vogeltjes buiten speciaal naar jou lijken te fluiten. Er is niets zo lekker als een mooi schoon huis, waardoor het zelfs na deze speciaal voor jou extra lange introductie toch tijd wordt om met de voorjaarsschoonmaak en onze tips aan de slag te gaan.

De grote schoonmaak: 6 tips voor elke ruimte in huis

We beginnen in de keuken, daar kan het immers nooit kwaad om voor een grote schoonmaak te zorgen. We gaan straks je dekbed wassen en je matras schoonmaken, maar voor die tijd richten we ons met een paar tips op de keuken.

Haal alles uit de kastjes en kijk goed naar de houdbaarheidsdata. Gooi alles weg dat over datum is, je zal merken dat je meteen veel meer opbergruimte beschikbaar hebt. En een handige tip: zodra de kastjes toch leeg zijn kun je die meteen ook een keer van binnen schoonmaken, een goede eerste stap tijdens de grote schoonmaak.

Verzamel alle ‘handige’ producten die waarschijnlijk overal en nergens in de keuken liggen. Je kunt dan denken aan lampen in alle soorten en maten, de verschillende soorten batterijen en natuurlijk de vuilniszakken die je nooit kunt vinden als je met een andere volle zak in je handen staat. Misschien niet de meest voor de hand liggende klus tijdens de voorjaarsschoonmaak, maar er wel eentje die je de rest van het voorjaar en de zomer veel plezier op gaat leveren.

Nadat je de keuken hebt gehad kun je tijdens de grote schoonmaak doorgaan met de woonkamer, de kans is groot dat die immers ook wel een voorjaarsschoonmaak kan gebruiken. Komen weer een paar handige tips!

Kies een kastje of een lade dat je helemaal vol mag zetten of mag leggen met waar je elders geen ruimte hebt. Inderdaad, we gaan rommel maken tijdens de voorjaarsschoonmaak. Op die manier maak je het een stuk eenvoudiger om de rest van je woonkamer schoon en opgeruimd te houden. En zit het kastje of de lade vol? Dan wordt het tijd om spullen weg te gooien.

Ruim al je gelezen boeken op en gooi CD’s en DVD’s (of videobanden) weg. We kijken films via Netflix en luisteren muziek via Spotify, dus wat heb je nog aan al die nutteloze datadragers? Juist, opruimen is een kwestie van weggooien. De boeken staan wellicht mooi in een boekenkast, maar in ieder geval niet overal en nergens slingerend in de woonkamer.

En tenslotte? Juist, de slaapkamer. Niet de ruimte waar je na de voorjaarsschoonmaak waarschijnlijk veel anderen zal uitnodigen, maar het is wel de plek waar je ontspannen in slaap valt en ’s morgens fris wakker wordt. Tenminste, nadat je die tijdens de grote schoonmaak hebt opgeruimd.

Zoek je kleding uit en leg alles dat je een tijdje niet meer aan hebt gehad op een speciale plank die je daarvoor reserveert. Inderdaad, je hoeft nog niets weg te gooien. Maak een herinnering aan in je telefoon voor over 3 maanden. Heb je het tegen die tijd nog niet gedragen? Dan kan je het met een gerust hart weggooien.

Was tijdens de voorjaarsschoonmaak of grote schoonmaak niet alleen je dekbedovertrek en kussensloop, maar richt je ook eens op het dekbed en zelfs je matras. Tijd om die eens goed schoon te maken, waardoor je letterlijk fris in slaap kunt vallen en wakker kunt worden.

Zo was je een dekbed

Een dekbed wassen is gemakkelijker dan veel mensen denken. Let wel goed op het materiaal dat je hebt:

Donzen dekbed wassen
Was het in je eigen wasmachine met het fijnwasprogramma of wolwasprogramma. Tip: doe wat tennisballen in de wasmachine. Je zorgt er daarmee voor dat het dekbed lekker luchtig blijft, omdat het dons niet samenklontert.

Wollen dekbed wassen
Let op: het wollen dekbed kun je alleen wassen als er een waslabel in zit dat aangeeft dat dit kan. Geen waslabel? Laat je dekbed dan chemisch reinigen. Tip: een vlek op een wollen dekbed kun je verwijderen met ossengalzeep of groene zeep.

Synthetisch dekbed wassen
Een synthetisch dekbed kun je in de wasmachine wassen en zelfs in de droger drogen. Was het tijdens de voorjaarsschoonmaak, maar niet te vaak op andere momenten in het jaar.

Zijden dekbed wassen
Let op: een zijden dekbed kun je niet wassen. Laat dit alleen reinigen bij een stomerij als dit echt nodig is.

Je matras wassen? Kan gewoon!

Matrassen passen uiteraard niet in de wasmachine. Toch kun je het beddengoed wassen in de machine en er tegelijkertijd voor zorgen dat je het matras mee kunt nemen tijdens de grote schoonmaak. Hoe? Hier volgen een paar tips:

Gebruik een molton om je matras, die kun je immers wel wassen.

Trek de gordijnen ’s morgens open, want huisstofmijten houden niet van daglicht.

Minimaal 1x per week je beddengoed wassen, zodat transpiratievocht minder snel doordringt in je matras.

Stofzuig je matras regelmatig, het liefst elke maand.

Reinig elk half jaar (bijvoorbeeld tijdens de voorjaarsschoonmaak) de tijk (hoes) van het matas. Je kunt die vaak eenvoudig losritsen en in de wasmachine wassen. Let op: soms kun je die alleen chemisch laten reinigen.

Veel succes en onthoud: na de voorjaarsschoonmaak woon en slaap je weer heerlijk fris en is er tijd genoeg voor gezellige momenten op het terras.

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

All Year Hoofdkussen

All Year Hoofdkussen

7,99

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

22,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze