Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Wat is de beste kleur om in te slapen?

06 October 2021

Waar je elke nacht je hoofd neerlegt, speelt een cruciale rol in de kwaliteit van jouw slaap. Ja, een matras is een essentieel onderdeel van een goede nachtrust, maar hoe zit het met kleur? Kleur heeft het vermogen om onze stemming te beïnvloeden, evenals onze slaap. Logischerwijs is het zo dat als we angstig of boos zijn, we meer moeite hebben om in slaap te vallen dan wanneer we ontspannen en gelukkig zijn. Dus of je nu je slaapkamer opnieuw schildert of beddengoed koopt, zorg ervoor dat je jezelf omringt met kleuren die je helpen weg te dommelen en uitgerust wakker te worden.

Pasteltinten bieden rust

Kleuren kunnen stemming, emoties en gedrag beïnvloeden. Verschillende kleuren kunnen worden gebruikt om bepaalde emoties op te roepen; van agressiviteit en woede tot kalmte en geluk. Pasteltinten en gedempte tinten zijn doorgaans beter om te slapen dan levendigere tinten, omdat uitgesproken kleuren eerder een stimulerend effect hebben. Als je begrijpt hoe deze kleuren jouw humeur en hersenactiviteit beïnvloeden, kun jij je slaapkamer inrichten voor een optimale nachtrust.

Kies een kleur die bij jou past

De beste kleuren om te slapen zijn tinten die je een gelukkig, ontspannen en geborgen gevoel geven. Hoewel de beste slaapbevorderende kleur per persoon verschilt, vind je hieronder onze lijst met de beste slaapkamerkleuren en de voordelen die eraan verbonden zijn:

1. Blauw
Welke kleur zie je als je wordt gevraagd om je een rustgevend tafereel voor te stellen? Meestal is het blauw. We zien de kleur blauw elke dag; in de lucht, de zee. Blauw bevordert een gevoel van kalmte en sereniteit. Het kan ook worden gekoppeld aan gevoelens van vertrouwen, stabiliteit en betrouwbaarheid.

2. Groen
Groen symboliseert in de kern de natuur. Het wordt als gunstig voor lichaam en geest beschouwd, omdat het een rustgevend effect kan hebben. Het wordt geassocieerd met rust; waardoor het ideaal is voor in de slaapkamer. We raden aan om saliegroen te gebruiken, geen felgroene kleur. Saliegroen is zachter en gedempt, waardoor het beter is om in te slapen.

Lichtroze om in te slapen

3. Lichtroze
Lichtroze is misschien niet je eerste keuze voor een slaapkamerkleur, maar onderschat het effect van deze kleur niet. Het is liefjes, totaal niet bedreigend en kan zelfs worden gekoppeld aan een naïeve zoetheid. Als je een hectisch, stressvol leven leidt, overweeg dan wat lichtroze toe te voegen aan je slaapkamer.

4. Beige
Beige is een lichte, neutrale tint, waardoor het een aantrekkelijke optie is binnen interieurontwerp. Het wordt gezien als een soort warmere vorm van wit. Vanwege zijn overeenkomsten met wit staat het voor eenvoud, neutraliteit en balans. Beige is simpel en stil; een perfecte aanvulling op saliegroen in de slaapkamer.

5. Wit
Wit is de lichtste ‘kleur’ in het spectrum. Het is een symbool van sereniteit, waardoor het perfect is voor de slaapkamer. Wit is schoon en gepolijst. Het kan je troost en hoop geven. Kun je niet kiezen uit al die pasteltinten en ga je liever voor een clean look? Ga gewoon voor wit, want er kleven meer dan genoeg voordelen aan.

Zodra je het kleurenschema voor je slaapkamer hebt uitgezocht, kun je ervoor zorgen dat je beddengoed vindt dat bij je stijl past. Onze hoeslakens, dekbedovertrekken en kussenslopen zijn verkrijgbaar in pastelkleuren en gedempte kleuren. Daarnaast kun je ook nog accenten aanbrengen met sierkussens, een plaid en/of vloerkleed. Ze zorgen voor een frisse, lichte en comfortabele sfeer, waardoor je nooit meer je bed uit wilt.

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

29,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze