Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Slaapkamertrends van 2022!

15 December 2021

“Maaaaamaa, er zit een monster onder mijn bed!” Gelukkig kan iedere ouder geruststellend zeggen dat dit niet zo is, maar wat kun je in 2022 wél onder het bed vinden? Dat en meer is precies waar je met de inhoud van deze blog antwoord op krijgt: wat zijn de slaapkamer trends van het aankomende, nieuwe jaar? Mocht je het stiekem denken, wij zullen het wel hardop schrijven voor je: een legitieme reden om online naar hartenlust nieuwe slaapkamerartikelen te shoppen!

We zullen je de slaapkamer trends één voor één voorschotelen, zonder dat de volgorde hiervan iets zegt over hoe belangrijk of groots de trend is ten opzichte van de andere. Ready to find out? Daar gaat ‘ie:

1. M&M: Minimalistisch Mindful geörienteerd
Het vele thuis en binnen blijven heeft een slaapkamer trend in gang gezet die draait om rust en kalmte creëren. ‘Minimalistisch Mindful’ vat het treffend samen. Een look die als het ware je gedachten en emoties vóór het slapen in slow motion aanstuurt. Een beperkt aantal accessoires, een zwart-wit inrichting of anders het gebruik van rustige kleuren en natuurlijke materialen. Ook aspecten van de tiny house trend passen in dit minimalistische plaatje: eenvoudig in kleur en stijl wordt gecombineerd met nut. Zoals een kledingkast waaruit een plank tevoorschijn komt om lekker aan de slag te gaan met je naaimachine, of een bed of boxspring met bergruimte.

Beige
2. Fifty shades of beige
Zo kleurrijk en feestelijk als we met z’n allen knallend het nieuwe jaar ingaan met vuurwerk, zo sobertjes is eigenlijk de kleur die in 2022 het meest centraal zal staan: beige. De slaapkamer trend van 2022 hieromtrent is namelijk dat zachte, kalme tinten het uitgangspunt zijn. De trend is eigenlijk of-of: óf je kiest voor zwart-wit, zoals eerder benoemd, óf je werkt met zachte, warme tinten en materialen. De voornaamste daarvan zijn hout, bruin, terra, groen. Zo’n beetje alles dat past bij het plaatje van een (herfstachtig) bos. Trouwens, als jij van die of-of een en-en wil maken, houdt niemand je tegen. Nou ja, wij in ieder geval niet.

hotelkamer nabootsen
3. Stijlvol strak
Deze trend voor het nieuwe jaar is uit te leggen als: in je eigen huis een stijlvolle of zelfs chique hotelkamer nabootsen. Een grote spiegel aan de muur, een strak zithoekje en stijlvol strak opgemaakt bed van kwalitatief beddengoed. Egyptisch katoen is hiervoor in luxe hotels de norm én ons beddengoed van dat materiaal past perfect bij de rustige, zachte tinten van 2022. Ook accenten van goud of beddengoed in die kleur zijn een goede optie om deze trend vorm te geven.

retro urban
4. Woonstijl: U R so beautiful
In 2022 zullen twee interieurstijlen in the spotlight staan: Urban en Retro, jaren ’90. Dat laatste betekent dat er gemikt wordt op art-deco, dus denk aan notenhout, glas en fluweel. Qua kleurgebruik draait het hierbij om tinten als okergeel, blauw en terra gecombineerd met (daar is ‘ie weer) zwart-wit. Urban zullen we terug gaan zien door gebruik van ruig en vrij kleurloos materiaal, zoals beton en staal, maar dan wel vergezeld door felle kleuren, kunst en grafische decoratie als letters en lichtbakken.

Als je niet van minimalistisch, zacht warm en/of zwart-wit bent, is het fijn om te weten dat je door deze trend toch meer je gram kan halen met meer uitgesproken elementen en kleuren. Deze dekbedovertrekken zijn een geweldig uitgangspunt om in één dekbedovertrek trend 2 t/m 4 te combineren of juist specifiek te focussen op één ervan.

vloerkleed onder bed
5. Mama, er ligt een vloerkleed onder mijn bed
Over een monster onder het bed kunnen we kleine kinderen ook volgend jaar weer geruststellen. Het zou echter wél kunnen dat er een vloerkleed onder ligt. Handig, want dit is weer een extra interieuritem waarmee je bewust bezig kunt zijn met trendkleuren van 2022. Kies je op je bed en met de omliggende inrichting bijvoorbeeld voor zwart-wit en mis je toch kleur, kun je met het vloerkleed een trendkleur toevoegen, of andersom. Dit zal een geweldig gave impact hebben.

6. Eerlijk duurt het langst: duurzaam & natuurlijk
De laatste prominente slaapkamer trend voor 2022 is de voorkeur voor duurzame en/of natuurlijke materialen. Het liefst duurzaam in alle aspecten van het productie- en distributieproces, maar anders zoveel mogelijk rekening houdend met het milieu. In meubilair en accessoires zijn patronen, vormen en materialen die terug te vinden zijn in de natuur een belangrijk uitgangspunt.

Wij hebben de informatievoorzet gegeven, dus nu is het aan jou om de uitvoering in te gaan ko(p)pen. De ene trend is wat specifieker dan de andere en haast niemand zal zich in allemaal kunnen vinden. Als jij met 'M&M' enkel enthousiast wordt van gekleurde, half platte melkchocoladebolletje, pak die er dan gerust lekker bij. Je mag het op jouw manier invullen en je slaapkamer zo een trendy, maar persoonlijke make-over geven. Alvast een gelukkig nieuw slaapkamerjaar!

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

29,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze