Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

Black Friday: 3 Halen = 1 Betalen!

Begin meteen met shoppen!!

BLACK FRIDAY OUTLET

Bekijk alles

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

Wat zijn de voordelen van acht uur per nacht slapen?

29 September 2021

 • Slaap. We zouden allemaal willen dat we er meer van hadden. Maar hoeveel is nu daadwerkelijk genoeg? Uit het grootste onderzoek tot op heden van neurowetenschappers van het Western University Brain & Mind Institute blijkt dat 7 à 8 uur slaap ideaal is. Een verrassende conclusie is dat zowel minder als meer slapen schadelijk is voor de gezondheid. Maar welke voordelen kleven er nu werkelijk aan 7-8 uur slapen? We zetten ze voor je op een rijtje:

  1. Slaap kan je immuunsysteem stimuleren

  Wanneer je lichaam de slaap krijgt die het nodig heeft, krijgen je immuuncellen en eiwitten de rust die ze nodig hebben om te vechten tegen alles wat op hun pad komt, zoals verkoudheid of griep.

  2. Goed slapen kan gewichtstoename helpen voorkomen

  Als je niet genoeg slaapt, maakt je lichaam ghreline aan, een hormoon dat de eetlust stimuleert. Je lichaam vermindert ook de productie van leptine, een hormoon dat aangeeft dat je vol zit. Zet ze allebei bij elkaar en je hebt een gevaarlijke combinatie voor 's avonds laat snacken. Bovendien raak je meer gestrest als je niet genoeg slaapt en heb je niet de energie om het verlangen naar junkfood te bestrijden.

  3. Slaap kan je hart versterken

  Niet genoeg slaap krijgen kan leiden tot hartproblemen zoals hoge bloeddruk of hartaanvallen. Dat komt omdat een gebrek aan slaap ervoor kan zorgen dat je lichaam cortisol aanmaakt, een stresshormoon dat ervoor zorgt dat je hart harder gaat werken. Net als je immuunsysteem heeft je hart rust nodig om krachtig en goed te kunnen functioneren.

  4. Beter slapen = beter humeur

  Als je goed slaapt, word je uitgerust wakker. Uitgerust zijn zorgt voor een beter energieniveau. Als je genoeg energie hebt, zullen de kleine uitdagingen van het leven je niet zo erg irriteren. Als je niet geïrriteerd bent, ben je ook niet zo boos. Als je niet boos bent, ben je (vaak) blij. Ga dus vroeg naar bed en iedereen om je heen zal je er dankbaar voor zijn.

  5. Slapen kan de productiviteit verhogen

  Een goede nachtrust uitstellen kan een nadelig effect hebben op het werk of op school. In feite is slaap in verband gebracht met een verbeterde concentratie en een hogere cognitieve functie, die beide kunnen helpen om succesvol te zijn op het werk. Maar een rusteloze nacht kan ervoor zorgen dat je je uitgeput voelt, waardoor de kans groter wordt dat je fouten maakt.

  6. Gebrek aan slaap kan gevaarlijk zijn. Letterlijk.

  Volgens een Amerikaans onderzoek voor verkeersveiligheid heb je twee keer zoveel kans om een auto-ongeluk te krijgen als je aan het cruisen bent met zes tot zeven uur slaap in vergelijking met wanneer je de volledige acht uur krijgt. Slaap minder dan vijf uur en je kans op een crash verviervoudigt! Dat komt omdat je reactietijd veel langzamer is als je hersenen niet volledig uitgerust zijn.

  7. Slaap kan de trainingsprestaties verbeteren

  Een onderzoek naar de effecten van slaaptekort bij voetballers toonde aan dat hun prestaties negatief beïnvloedt werden. Waarom? Welnu, slaap heeft invloed op alle soorten trainingsprestaties. Herstel onder de dekens helpt bij hand-oogcoördinatie, reactietijd en spierherstel. Bovendien kan het ontnemen van slaap een negatieve invloed hebben op kracht en kracht.

  8. Slaap verbetert het geheugen

  Hoewel slaap je lichaam de rust geeft die het nodig heeft, is je geest nog steeds hard aan het werk. Het is eigenlijk het verwerken en consolideren van je herinneringen van de dag. Zo sta je de volgende dag weer fris en fruitig op en ben je klaar voor alle nieuwe uitdagingen die op je pad komen!

  Kortom, een goede nachtrust levert veel voordelen op. Zowel voor je fysieke gezondheid, als je mentale gemoedsrust. Investeren in die gezondheid is daarom belangrijk. Een goed matras, een kussen dat genoeg ondersteuning geeft, een ademend hoeslaken. Allemaal dingen die je slaap verbeteren, sommige zelfs drastisch! Werp daarom eens een kritische blik op jouw slaapkamer en kijk naar wat jij kunt verbeteren, want daarmee gaat ook de kwaliteit van jouw leven erop vooruit.

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

Black Friday - Hotel Dekbedovertrek

49,99

7,99

2-PACK: Exclusive Hotel Gastendoekjes

34,99

4,99

2-Pack Hoofdkussen Micro

44,99

14,99

Maak een keuze