Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

Bekend van TV

Bekijk alles

Bekend van TV

Heb jij ook al onze topmodellen op tv voorbij zien komen? In deze categorie kun je al deze artikelen makkelijk terugvinden.

Bekijk de TV modellen

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

Wat te doen tegen nachtelijk zweten?

20 January 2022

 • Een uitstekende nachtrust kan jouw humeur, energielevel en productiviteit volledig ten goede veranderen. Het is echter moeilijk om goed te slapen als je regelmatig badend in het zweet wakker wordt. Iedereen die wel eens last heeft gehad van nachtelijk zweten kent het scenario: in slaap vallen en drie uur later zwetend wakker worden. En als je geluk hebt, gebeurt het maar één keer per nacht. Vandaag leggen wij uit waarom je ‘s nachts zweet en wat je er tegen kunt doen.

  Waarom zweet je ‘s nachts?

  Het gemakkelijke antwoord zou zijn dat de temperatuur niet laag genoeg is, maar mensen die ongeacht de temperatuur last hebben van nachtelijk zweten, weten dat het niet zo eenvoudig is. De eerste stap naar het oplossen van nachtelijk zweten is het begrijpen van de oorzaak. Nachtelijk zweten kan om een heleboel redenen ontstaan. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

  De omstandigheden van je bed

  Je lakens, matrasbeschermer, kussens en matras kunnen ervoor zorgen dat je 's nachts gaat zweten. Kies voor verkoelende of temperatuurregulerende lakens. In het beste geval lost het jouw nachtelijk zweten op; in het ergste geval heb je een nieuwe set lakens.
  omstandigheden bed

  Hormonale veranderingen

  Wanneer jouw hormoonspiegels enorm schommelen of net een periode van verandering doormaken, kun je 's nachts zweten. Een veelvoorkomend voorbeeld? Vrouwen die door de menopauze gaan. Eén van de onaangename symptomen van de menopauze is nachtelijk zweten en het is grotendeels te wijten aan de afnemende niveaus van oestrogeen in het lichaam van een vrouw. Zwangerschap en menstruatiecycli kunnen ook 's nachts van invloed zijn op de kerntemperatuur van jouw lichaam. Voor mannen kan een laag testosteronniveau hieraan bijdragen.

  Medische aandoeningen

  Ook diverse medische aandoeningen kunnen nachtelijk zweten veroorzaken: hyperthyreoïdie, angststoornissen, auto-immuunziekten, slaapapneu, drugsverslavingen, neurologische aandoeningen en meer. Virale infecties kunnen ook nachtelijk zweten veroorzaken als gevolg van koorts.

  Medicijnen

  Sommige voorgeschreven medicijnen leiden tot nachtelijk zweten. Als je medicijnen gebruikt, vraag dan aan jouw arts of nachtelijk zweten een bijwerking is.
  medicijnen

  Stress

  Hoge niveaus van stress kunnen zich manifesteren als fysieke symptomen, waaronder nachtelijk zweten. Door stress veroorzaakt nachtelijk zweten kan gepaard gaan met enge of stressvolle dromen, snelle ademhaling, verhoogde hartslag en moeite met inslapen vanwege zorgen of angst.

  Alcohol en voedesel

  Alcohol drinken voor het slapengaan kan ervoor zorgen dat je 's nachts gaat zweten, omdat alcohol het functioneren van je zenuwstelsel en je lichaamstemperatuur beïnvloedt. Hoewel er weinig aanwijzingen zijn dat alleen voedsel nachtelijk zweten kan veroorzaken, wordt aangenomen dat bepaalde soorten voedsel, vooral pittig en vetrijk eten, al bestaand nachtelijk zweten kunnen verergeren.
  matig alcohol

  Wat kun je doen tegen nachtelijk zweten?

  Kijk nog eens goed naar je matras

  Je lichaam is een soort motor. Het geeft constant warmte af terwijl je slaapt. Probeer daarom bijvoorbeeld een koudschuim matras. Dit type matras ventileert en neemt vocht op. Daardoor wordt het niet klam, zelfs niet wanneer je veel transpireert.

  Denk ook aan je dekens en dekbedden

  Wanneer je onder dekens slaapt, creëer je een 'grot' waar je lichaam onder slaapt en het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze ruimte koel blijft met verkoelende dekens of luchtige materialen.
  dekens

  Vermijd alcohol of zware maaltijden

  Alcohol en zware maaltijden voor het slapengaan kunnen ook 's nachts de hitte opdrijven en nachtelijk zweten tot gevolg hebben. Probeer beide een paar uur voor het slapengaan te vermijden om jouw lichaamstemperatuur te laten dalen, wat het zweten tijdens de slaap kan verminderen.

  Verlaag de temperatuur

  Zorg ervoor dat je de temperatuur in jouw kamer verlaagt, voordat je naar bed gaat. Dit activeert je lichaam om op natuurlijke wijze af te koelen. Als je kamer de hele dag op dezelfde temperatuur blijft, zal je lichaam in je slaap vertrouwd raken met de temperatuur en niet lager worden. Als je de temperatuur van je kamer niet kunt verlagen, neem dan een koude douche of regel de juiste apparatuur, zoals een aircooler.
  temperatuur tijdens slapen

  In veel gevallen is er dus een logische verklaring voor nachtelijk zweten en is er ook een oplossing. Of dat nu verkoelend beddengoed is, een lagere kamertemperatuur of een aanpassing in eet- en drinkgewoontes. Maar wanneer al deze tips geen oplossing bieden, is het tijd om naar de huisarts te gaan voor vervolgonderzoek. Wij hopen dat je snel weer kunt genieten van een goede nachtrust, zonder excessief zweten.

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

2-PACK: Bamboe Kussens

79,99

19,99

2-PACK: Luna Hoeslaken Jersey

39,99

14,99

2-PACK: Gastendoekjes

32,99

2,99

Maak een keuze