Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Slaapkamer woontrends voor 2023

24 November 2022

 • Over enkele weken knallen we weer het nieuwe jaar in. Dat betekent ook de start van nieuwe woontrends. Wil jij weten hoe je je slaapkamer voor 2023 volgens de laatste woontrends inricht? Lees dan zeker verder, want we delen de belangrijkste hieronder met je. Trefwoorden zijn onder andere ‘zen’ en ‘eclectisch.’ Dat belooft wat. Lees het snel!

  Slaapkamer woontrend 1: comfortabele retraite ruimte

  De slaapkamer wordt steeds meer een retraite ruimte: een plek om je terug te trekken en tot jezelf te komen. Sporten, een online yoga sessie, een serie kijken of muziek luisteren en mediteren doen we steeds vaker in de slaapkamer. Even eg van de dagelijkse gezinsdrukte of partner. Dus is comfort een prioriteit in de woontrends van 2023, samen met een hoog zen-gehalte. Het gevoel van een ontspannen hotelnachtje weg willen we gewoon thuis hebben. Niet alleen qua uitstraling, maar ook qua gevoel. Satijn gladde lakens, velvet zachte meubels, een lekker warm hoogpolig vloerkleed zijn er voorbeelden van. Ook een bank of fauteuil in de slaapkamer, eventueel inclusief tafelje, is een grote dó.
  Retraite met stoel

  Slaapkamer woontrend 2: mix & match

  De woontrend mix en match doelt op het combineren van verschillende (voormalige) woon- en kunststijlen, op een manier die er trendy en mooi uitziet. Alsof het een nieuw woonstijl op zichzelf is. Dit wordt een eclectische woonstijl genoemd. Een bonte verzameling die toch totaal logisch en fashionable oogt. Makkie, toch?!

  Slaapkamer woontrend 3: kleur, baby, kleur

  Was 2022 een jaar van neutrale, rustige tinten, de woontrend in 2023 is juist kleurrijk. Of lekker druk eclectisch, met onder meer fellere kleuren, gemixte prints, verschillende vormen en stijlen, of pasteltinten qua kleur. Ook de aardetinten uit 2022 mogen hierin meegenomen worden, maar pasteltinten krijgen een specifiekere opmars.

  Slaapkamer woontrend 4: laagjes op bed

  Laagjes op bed
  Een woontrend waar de meesten vast even warm voor moeten lopen, is gelaagdheid op bed. Veel (sier)kussens zagen we al wel, maar nu wordt het trendy om ook meerdere (dunne)dekens in afzonderlijke dekbedovertrekken te doen en dan ook nog gebruik te maken van een sprei. Die laagjes kun je visueel stylen, maar zijn ook in de nacht praktisch. Naar gelang kun je warmer of juist koeler slapen.

  Natuurlijk & duurzaam = terugkerende woontrend

  Het zal geen verrassing zijn met de huidige maatschappelijke tijden, dat natuurlijke materialen en duurzame alternatieven ook tot de woontrends van 2023 behoren. Men heeft behoefte aan rekening houden met natuur en milieu, aan bedrijven en producenten die verantwoord omgaan met de wereld waarin we leven.

  Beddentrends voor 2023

  Behalve (slaapkamer) woontrends zijn er ook specifieke beddentrends. Ook bij bedden zien we de duurzaamheidstrend terug. Een boxspring stoffering van natuurlijke materialen als bamboe en wol, bijvoorbeeld. Daarnaast zul je meer en meer gaan horen over een nieuwe technologie: FPS. Hierbij zit in het matras het produceren van geluidsgolven verwerkt, die een betere doorbloeding en ontspanning stimuleren. Een andere beddentrend is de keuze voor een hoog-laag bed. Een bed met een verstelbare boden, die maakt dat je hoog of laag boven de grond bent. Dit helpt enorm met in- en uit bed stappen.
  Beddentrends

  Nu je dit alles weet, kun je dit voorjaar lekker aan de slag met de slaapkamer woontrends. Eerder mag ook natuuurlijk, maar de lente is een heerlijke tijd om na het eindigen van het winterseizoen het huis te restylen. Nu kun je alvast inspiratie opdoen in onze webshop. Have fun!

  TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

2-PACK Bamboo Kussens

2-PACK Bamboo Kussens

39,99

19,99

Trendy Luxe Plaid - Koper

Trendy Luxe Plaid - Koper

34,99

19,99

All Season Dekbed

All Season Dekbed

29,99

14,99

Maak een keuze