Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: GRATIS WINTERDEKBED

Bekijk alles

Gratis winterdekbed

Op zoek naar de allerbeste deals? Nu een gratis winterdekbed twv €99,99 - 139,- bij je bestelling! Voordeliger ga je het niet vinden! Ga nu naar deze actie!

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

De betekenis van dromen - Deel 2

22 October 2021

 • Je dromen herinneren is een uitdaging op zichzelf en dan is het vaak zo dat ze ook nog vervagen naarmate de dag vordert. Heb jij je ooit afgevraagd wat je kunt doen om dat te voorkomen? Vandaag geven wij je tips en trucs om je dromen te onthouden, maar eerst volgt het tweede deel van de betekenis van dromen, uitgelegd door droomanalytici.

  Dromen over water
  Als er water in je dromen aanwezig is, kan dit een teken zijn dat je je overweldigd of niet ondersteund voelt door de mensen om je heen. Tegelijkertijd kan het ook een gevoel van vrijheid of vrede betekenen. Om te bepalen wat de droom symboliseert, moet je nadenken over je gevoelens voor water. Als ze positief zijn, zal water in een droom zich waarschijnlijk manifesteren als iets goeds. Als je bang bent voor water of iets dergelijks, zal het iets negatievers symboliseren. Denk ook aan het soort water dat aanwezig is; was het een diepe, turbulente oceaan of een kalm, kabbelend beekje? Omdat dromen zo subjectief zijn, kan water zich op veel verschillende manieren manifesteren.
  Water

  Dromen over ontrouw
  Als je droomt dat je door je partner wordt bedrogen, kan dat ongelooflijk verontrustend zijn. Het betekent echter niet noodzakelijk dat jouw partner ontrouw is. Sommige droomtheoretici geloven dat onze hersenen graag 'wat als'-situaties testen om ons beter voor te bereiden op mogelijke situaties in het echte leven of om angsten te doorstaan. Toch denken anderen dat dromen over ontrouw betekenen dat er problemen kunnen zijn met communicatie, vertrouwen of loyaliteit in je relatie. Als jij degene bent die vreemdgaat in de droom, kan dit betekenen dat je niet alles krijgt wat je wilt uit je huidige relatie.

  Dromen over eten
  Dromen met voedsel komen vrij vaak voor en houden meestal in dat de dromer allerlei heerlijke dingen eet. Dit kan pizza, ijs of iets anders zijn dat lekker is. Veel mensen speculeren echter dat dit soort dromen meestal wordt veroorzaakt door hongerig naar bed gaan. Als je erg honger hebt of aan eten denkt als je gaat slapen, droom je er waarschijnlijk over.
  Voedsel

  Dromen waarin je niet kunt bewegen
  Als je een droom hebt waarin je niet kunt bewegen (je rent bijvoorbeeld op de plaats of je lijkt niet te kunnen lopen of vooruit te komen) kan dit een teken zijn dat je het gevoel hebt dat je er geen controle over hebt een bepaald aspect van je leven. Je hebt misschien het gevoel dat, hoeveel moeite je ook ergens in steekt, je nog steeds aan het draaien bent. Als je deze droom hebt, wil je misschien overwegen om nieuwe doelen te stellen en een meer concrete richting in het leven te zoeken.

  Dromen waarin je niet kunt praten
  Heb je ooit een droom gehad waarin je wanhopig probeert te praten of te schreeuwen, maar het niet lukt? Sommige mensen melden dat er in deze dromen iets in hun mond wordt gestopt. Ze kunnen ook veel plakkerig voedsel in hun mond hebben dat ze niet kunnen doorslikken. Dromen als deze kunnen erop wijzen dat er iets in je hoofd is dat je wilt delen, maar het gevoel hebt dat je dat niet kunt. Je kunt je genegeerd voelen of het gevoel hebben dat jouw mening niet wordt gehoord of overwogen.

  Dromen over dieren
  De meeste mensen dromen wel eens over dieren. Net als dromen over water, kunnen dromen over dieren op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Meestal symboliseren deze dieren verschillende dingen voor verschillende mensen. Soms kunnen dieren een eigenschap of emotie symboliseren. Als iemand bijvoorbeeld wordt afgebeeld als/of met een leeuw, kan deze sterk en krachtig zijn. Als je droom over een slang gaat, heb je misschien het gevoel dat je wordt verraden of dat iemand oneerlijk is.
  Dieren

  Terugkerende dromen
  Dromen die herhaaldelijk voorkomen, betekenen meestal dat er een onopgelost conflict is in het wakkere leven. Deze dromen zijn meestal negatief of stressvol en zullen waarschijnlijk stoppen zodra het probleem in je leven is opgelost. Terugkerende dromen komen voor bij 60 tot 75 procent van de volwassenen en komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ze komen ook vaker voor bij mensen die niet tevreden zijn met hun huidige situatie in het leven.

  Tips om je dromen te onthouden

  De eerste stap bij het interpreteren van je dromen is om ze te onthouden. Veel mensen merken echter dat ze zich geen dromen kunnen herinneren als ze wakker worden. Er zijn een paar manieren om je hersenen te trainen om dromen te onthouden:

  • Houd een droomdagboek bij: mensen die hun dromen opschrijven zodra ze wakker worden, hebben de neiging om ze zich uiteindelijk levendiger te herinneren. Zelfs als jij je alleen minimale aspecten of vluchtige beelden herinnert, is het belangrijk om ze vast te leggen. Na verloop van tijd zie je misschien patronen.
  • Train je hersenen: Probeer, voordat je elke nacht in slaap valt, jezelf eraan te herinneren je dromen te onthouden. Laat het je laatste gedachte zijn terwijl je wegdrijft. Probeer je dromen te herinneren wanneer je wakker wordt, ook al is het maar een gevoel. Na verloop van tijd kan dit je helpen om nauwkeuriger te onthouden.
  • Wakker worden zonder alarm: aangezien je dromen al uit het geheugen vervagen wanneer je wakker wordt, zal elke grote afleiding zeker de focus van je geest absorberen. Daarom is het het beste om natuurlijk wakker te worden, zodat je hersenen de tijd hebben om zich te concentreren op het onthouden van de droom.
  • Beperk alcohol en cafeïne: deze stoffen kunnen de REM-slaap remmen, dat is wanneer je hersenen het grootste deel van hun dromen doen.
  • Volg een regelmatig slaapschema: aangezien je de meeste van jouw dromen in de REM-fase ervaart, moet je ervoor zorgen dat je voldoende REM-slaap krijgt. Om dit te doen, moet je elke nacht minstens zeven uur slapen en je aan een consistent slaapschema houden.

  Nu je alles weet over wat dromen betekenen is het tijd om je eigen dromen te interpreteren! Ze kunnen een waardevolle bron zijn voor zelfreflectie, introspectie en plezier. Onthoud dat de eerste stap om je dromen te onthouden een goede nachtrust is, en daarvoor heb je comfortabel beddengoed en een gezellige slaapomgeving nodig. Kijk rond op onze website en creëer de slaapkamer uit jouw dromen!

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

2-Pack Hoofdkussen Micro

39,99

19,99

#DARUM! - Knuffeltrui

69,99

29,99

Hoofdkussen - Zacht Deluxe

44,99

29,99

Maak een keuze