Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Drie keer het fijnste donzen dekbed voor de zomer

28 June 2022

 • Zomer en dons zijn een lekker luchtig droomkoppel, dat moet je natuurlijk precies hebben. Maar dons of dóns is ook nog weer een verschil, hè. Een mengsel met veren en de verhouding dons:veren verandert eigenschappen en ook het tijkmateriaal maakt uit. Dus vind je in deze blog de absolute crème de la crème van onze donzen dekbedden voor de zomer. We hebben vier 100% met dons gevuld dekbedden gecombineerd met het verkoelendste tijkmateriaal. ♬Eén, twee, drie, vier, dankzij dit blogje op papier.♬

  Eerst even dit: carré of cassette gestikt

  Voor een nog vollediger beeld van wat de genoemde donzen dekbedden je kwalitatief bieden op het gebied van koude en warmte, leggen we kort carré en cassette toe.

  • Carré stiksels: dit type stiksels vind je bij ieder goed zomer dekbed of zomers dekbeddeel (4-seizoenen). Het betekent namelijk dat er geen schotjes tussen de donsvakken zitten, maar dat de boven- en onderlaag van de tijk aan weerszijden direct aan elkaar zijn gestikt. Dan sluit het dons niet direct op elkaar aan, waardoor in de tussenruimte extra ventilatie ontstaat, zelfs ‘koude zones’ waar dus geen warmte wordt vast gehouden.

  • Cassette gestikt: een goed donzen dekbed voor herfst en winter heeft bij de vullingvakken juist cassette stiksel. Die creëren tussenschotjes en laat de met dons gevulde vakken goed op elkaar aansluiten. Zo ontstaat er hoogwaardige isolatie en ontstaan er géén koude zones.
  Donsvulling

  #1 Zomer donzen dekbed (gans)

  Een 4-seizoenen donzen dekbed met als vulling 100% ganzendons. Het zomerdeel heeft warmteklasse 4, de koelste die er is, carré gestikt. De tijk van dit donzen dekbed is van 100% percale katoen: dat is katoen op een luchtige manier geweven die het nóg ademender, absorberender en dus koeler maakt dan het al is. Percale katoen valt soepel en is zacht, met een hint naar zijde. Ganzendons is het beste dons, omdat het meer volume heeft dan eendendons en ook iets beter de temperatuur onder het dekbed isoleert (zowel koelte als warmte). Overigens is dit donzen dekbed in koude maanden dus juist heerlijk warm dankzij goede warmte-isolatie! Het dons is in de warme delen cassette gestikt.

  Met het zomer donzen dekbed word je dus een soort wolkentoetje: licht, luchtig en koel bewaard.

  ganzendons

  #2 All season zomer donzen dekbed (gans)

  De ‘runner up’ is vooral -maar niet alleen!- geschikt voor diegenen die niets moeten hebben van een 4-seizoenen dekbed. Wil je geen gedoe met dat gewissel en gewoon een kwalitatief donzen dekbed met 100% ganzendonsvulling hebben dat uit één deel voor het hele jaar bestaat? Dan is dit exemplaar geschikt om jouw night time buddy te worden. Dit donzen dekbed heeft warmteklasse 2, dat geschikt is als je het vrijwel nooit te warm of te koud hebt. Dons heeft de eigenschap om te isoleren, dus zowel koelte als warmte. Daarom is het zo geschikt als all season vulling. De tijk is van dicht op elkaar geweven percale katoen en huisstofmijt gedijt hier niet goed. Hoewel het geen synthetisch materiaal betreft, is dit donzen dekbed wel degelijk een goede optie voor mensen met een huisstofmijtallergie.

  #3 Zomer donzen dekbed (gans of eend)

  Last but zeker niet per se least in onze top 3, een platinum 4-seizoenen donzen dekbed beschikbaar in zowel ganzen- als eendendons, met wederom een 100% percale katoenen tijk. Dit ganzendons dekbed heeft met een vulgewicht van 300 gram/m2 iets meer volume dan de eendendons variant (260 gram/m2). Wederom een 4-seizoenen donzen dekbed dat je volledig kunt afstemmen naar persoonlijke behoefte. Elk deel heeft een eigen warmteklasse en je kunt ze combineren zoals je maar wil tot jouw ideale donzen dekbed. Licht, warm of koel, enorm absorberend en eenvoudig ventilerend, dus klammig zweet gaat ook niet zomaar voorkomen!
  eenden(dons)

  Wordt tencel het nieuwe katoen?

  'Orange is the new black' is een bekende term c.q. titel van een serie en zo is in beddengoedland de vraag: wordt tencel het nieuwe katoen? We vinden het de moeite waard om je aandacht kort op tencel te vestigen. Een zeer natuurlijke stof die duurzaam tot materiaal verwerkt wordt en dezelfde geweldige eigenschappen heeft als katoen, maar eigenlijk nog beter. En dat dan op ecologisch verantwoorde wijze. In deze blog kun je er alles over lezen.

  Ook handig: hoe een donzen dekbed wassen?

  Lekker slapen hoeft tegenwoordig totaal geen probleem meer te zijn, niet 's zomers en niet 's winters. De beddengoedbranche heeft meer dan genoeg te bieden en ontwikkelingen in materiaal staan ook niet stil. Bovenstaande donzen dekbedden zijn fantastisch, evengoed als milieuvriendelijke alternatieven en optimalere toepassing van materialen steeds aan de orde blijven. Houd het in de gaten, zodat je telkens jezelf het meeste slaapcomfort geeft.

  TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

2-PACK Bamboo Kussens

2-PACK Bamboo Kussens

39,99

19,99

Trendy Luxe Plaid - Koper

Trendy Luxe Plaid - Koper

34,99

14,99

All Season Dekbed

All Season Dekbed

29,99

9,99

Maak een keuze