Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Luxe Egyptisch katoen: feit of fictie?

08 October 2021

Heb jij je ooit afgevraagd waarom Egyptisch katoen beter is dan gewoon katoen? Beddengoedexperts zweren erbij, tv-programma’s zijn er lyrisch over en de naam alleen al staat synoniem voor luxe. Dus wat is Egyptisch katoen precies: feit of fictie?

Eén regio ter wereld

Echt Egyptisch katoen is een vrij unieke katoensoort. De wetenschappelijke naam is Gossypium Barbadense. In plaats van simpelweg in heel Egypte te worden verbouwd, geproduceerd of verkocht, groeit het slechts in één regio van het land: het gematigde klimaat en de vruchtbare gronden van de Nijldelta. De groeiomstandigheden in de Nijldelta zijn zo perfect dat het katoen is geëvolueerd om langere vezels te ontwikkelen, wat weer resulteert in weelderige eindproducten met een hogere draadtelling. Bollen van Egyptisch katoen worden tot op de dag van vandaag met de hand geplukt, zodat ze hun zachte kwaliteit behouden.

Egypte

Lange vezels zorgen voor uniek product

Egyptisch katoen produceert zoals gezegd vezels die veel langer zijn dan andere katoensoorten. Deze vezels zijn kleiner in diameter, langer in lengte en veel sterker dan andere soorten katoen. Omdat de vezels een garen produceren dat een kleinere diameter heeft, maar de lengte behoudt, kunnen er meer draden per vierkante inch worden gebruikt bij het maken van de stof. Het is de dichtheid van de draden die lakens van Egyptisch katoen sterker, luxer, lichter en vochtabsorberender maakt dan lakens van regulier katoen.

Egyptisch katoen: fenomenale kwaliteit

Producten van Egyptisch katoen kosten misschien wat meer dan bijvoorbeeld je standaard katoenen dekbedovertrek, maar de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt, is inderdaad fantastisch. Beddengoed van Egyptisch katoen is niet alleen ongelooflijk duurzaam en heerlijk zacht, het zal ook minder snel pluizen, pillen, wordt door de jaren heen juist alleen maar zachter en het laat zich zonder zichtbaar en onzichtbaar kwaliteitsverlies wassen. Daarnaast is het verfrissend ademend tijdens hete zomermaanden en nog steeds isolerend in de winter.

De beste keus katoen is dus inderdaad deze ‘Katoen Koning’. Je weet nu dat Egyptisch katoen één van de meest luxueuze en slijtvaste materialen op de markt is. Het wordt terecht geassocieerd met een hoog niveau van luxe. Het is geen product van reclame of marketingspin; Egyptisch katoen staat bekend als het beste katoen dat er is, omdat het echt het beste katoen is dat er is. Als je in de toekomst eens bewust kwalitatief beddengoed wil kopen, is het altijd een uitstekende beslissing om bijvoorbeeld hoeslakens of een kussensloop van Egyptisch katoen te kiezen. Op onze website is er keuze genoeg.

Beddengoed

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Plaid Teddy Rib

Plaid Teddy Rib

59,99

9,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

29,99

9,99

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

49,99

12,99

Maak een keuze