Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: GRATIS WINTERDEKBED

Bekijk alles

Gratis winterdekbed

Op zoek naar de allerbeste deals? Nu een gratis winterdekbed twv €99,99 - 139,- bij je bestelling! Voordeliger ga je het niet vinden! Ga nu naar deze actie!

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

Black Friday: 3 Halen = 1 Betalen!

Begin meteen met shoppen!!

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

Wat gebeurt er met je lichaam tijdens een diepe slaap?

11 October 2021

 • Er is veel wat we niet weten over slaap. Wetenschappers stellen nog steeds vragen zoals waarom we slaapcycli hebben, waarom we dromen en waarom mensen überhaupt slaap nodig hebben. Maar één ding is zeker: als we slapen, goed slapen, voelen we ons fysiek en mentaal beter en presteren we overdag beter. Lees verder om erachter te komen wat we wél weten over slaap en waarom het zo belangrijk is voor lichaam en geest.

  1. Je verwerkt alle informatie
   Denk maar niet dat wanneer je slaapt je hersenen ook zijn uitgeschakeld. Je hersenen zijn eigenlijk behoorlijk druk terwijl je slaapt, met het sorteren en opslaan van informatie van de dag. Dit proces is vooral belangrijk voor het creëren van langetermijnherinneringen, omdat je brein alle informatie die het gedurende de dag heeft verzameld, consolideert en opslaat voor later gebruik.

  2. Hormonen overspoelen je lichaam
   Er komen een aantal verschillende hormonen vrij tijdens de slaap, allemaal met verschillende doelen. Melatonine, afgegeven door de pijnappelklier, regelt je slaappatroon. De niveaus nemen 's nachts toe, waardoor jij je slaperig voelt. Terwijl je slaapt, geeft je hypofyse groeihormoon af, wat je lichaam helpt te groeien en zichzelf te herstellen.

  3. Je sympathische zenuwstelsel ontspant
   Tijdens de slaap krijgt je sympathische zenuwstelsel (dat je vecht- of vluchtreactie regelt) de kans om te ontspannen. Studies hebben aangetoond dat wanneer we geen slaap krijgen, de activiteit van het sympathische zenuwstelsel toeneemt, wat ook wordt weerspiegeld door een verhoging van de bloeddruk.

  4. Cortisolspiegels worden lager
   De niveaus van cortisol, vaak het stresshormoon genoemd, nemen af tijdens de eerste paar uur van de slaap, voordat ze snel na het ontwaken hun piek bereiken. Dit zorgt ervoor dat je je fit voelt als je wakker wordt en het wakkert je eetlust aan.

  dromen

  1. Je komt in REM-slaap terecht
   Terwijl je slaapt, fiets je door perioden van niet-snelle oogbewegingsslaap (NREM) en snelle oogbewegingsslaap (REM). Het is tijdens de REM-slaap dat we de meest levendige dromen hebben. Tijdens deze fase zijn je spieren tijdelijk verlamd, wat betekent dat je niet kunt bewegen. Sommige wetenschappers denken dat misschien zo is om je dromen niet onbedoeld fysiek waar te maken.

  2. Je toiletdrang wordt onderdrukt
   Heb je je ooit afgevraagd waarom je overdag om de paar uur naar het toilet moet om te plassen, maar wel acht uur kunt slapen zonder naar het toilet te gaan? Dank ADH, een antidiuretisch hormoon dat door de hersenen wordt afgegeven onder een circadiaans ritme dat de noodzaak om 's nachts zo vaak te urineren uitschakelt.

  3. Je immuunsysteem vecht tegen ontstekingen en infecties
   Terwijl je slaapt, geeft je immuunsysteem een soort kleine eiwitten af, cytokines genaamd. Als je ziek of gewond bent, helpen deze cytokines je lichaam om ontstekingen, infecties en trauma's te bestrijden. Zonder voldoende slaap kan je immuunsysteem mogelijk niet optimaal functioneren.

  ziek zijn

  Je lichaam doet dus veel belangrijk werk terwijl je slaapt. Een goede nachtrust is van vitaal belang voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zorg daarom voor een donkere kamer met een temperatuur van rond de 18 graden. Onderschat ook zeker de rol van het matras, het dekbed en je hoofdkussen niet. Al deze factoren dragen bij aan een goede nachtrust.

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

2-Pack Hoofdkussen Micro

44,99

19,99

#DARUM! - Knuffeltrui

69,99

29,99

Hoofdkussen - Zacht Deluxe

44,99

29,99

Maak een keuze