Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

Bekend van TV

Bekijk alles

Bekend van TV

Heb jij ook al onze topmodellen op tv voorbij zien komen? In deze categorie kun je al deze artikelen makkelijk terugvinden.

Bekijk de TV modellen

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

Hoe kun je je baby leren doorslapen?

05 October 2021

 • Het antwoord op de eeuwenoude vraag wanneer baby's 's nachts doorslapen, is minder eenvoudig dan ouders verwachten. Iedere ouder weet dat zijn of haar kind uniek is en er dus geen universele oplossing is. Geloof het of niet, tegelijkertijd is het zo dat slapen een aangeleerde vaardigheid is. Je baby leren slapen is dus de truc om vervolgens je baby te leren dóórslapen. Onze onderstaande tips zullen je kleintje(s) helpen dat te gaan doen en jou op die manier je welverdiende rust gunnen.

  Actie: Gratis McGregor Dekbed

  1. Volg overdag een slaapschema
  Zorg ervoor dat jouw baby overdag genoeg slaap krijgt om hem voor te bereiden op de juiste hoeveelheid nachtrust. Een pasgeboren baby kan nog geen onderscheid maken tussen dag en nacht, ze slapen gewoon de klok rond. Naarmate ze ouder worden, gaan ze langere periodes slapen, waarbij de langste rukken 's nachts plaatsvinden. Als ze overdag te veel of juist te weinig slapen, zullen ze respectievelijk ’s nachts niet doorslapen of oververmoeid raken.

  2. Kies een vaste bedtijd
  Je baby later laten slapen in de hoop dat deze in de ochtend doorslaapt, zal waarschijnlijk niet werken. Als je een schema volgt, is het belangrijk om jouw kleintje regelmatig naar bed te laten gaan om ze op het goede spoor te houden en om je baby te helpen op geschiktere tijden te slapen. Onthoud dat pasgeborenen geen vaste bedtijd hebben, omdat ze gewoon slapen wanneer ze dat nodig hebben. Rond de leeftijd van 3 maanden kun je beginnen met het vaststellen van een vaste bedtijd om jouw gewenste slaapschema te begeleiden. Een gebruikelijke bedtijd is tussen 7 en 8 uur ‘s avonds.

  3. Creëer een bedtijdritueel
  Niet alleen zal je kleintje de routine geruststellend vinden, het zal ook het signaal worden dat het tijd is om te gaan slapen. Begin met een lekker, ontspannend bad - warm water is zowel rustgevend als slaapverwekkend. Volg met een verhaal, knuffels en/of slaapliedjes. Eindig met een volledige voeding. Als je baby winderig is, kun je de voeding voor het slapengaan naar eerder in de routine verplaatsen.

  Baby in bad

  4. Zorg voor een rustgevende sfeer
  Houd de kamer op een aangename temperatuur, zorg ervoor dat het donker blijft en probeer zelfs wat witte ruis toe te voegen. De zachtste geluiden kunnen je baby 's nachts storen, de witte ruis zorgt voor een consistent, rustgevend geluid waarmee ze in slaap kunnen vallen, en het zal alle andere geluiden in huis overstemmen.

  5. Begin met het afbouwen van nachtvoedingen
  Zodra een baby 5 of 6 maanden oud is, kun je de nachtvoedingen langzaam gaan verminderen. In veel gevallen wordt voeden een slaapassociatie, omdat je je baby voedde elke keer dat ze wakker werden. Dat dat niet meer nodig is, wil niet zeggen dat je baby het niet meer wil. Je baby leren doorslapen hangt tegen die tijd dus samen met het ‘afleren’ van voedingsmomenten. Bouw dat rustig op, ga van elke 3 uur voeding naar iedere 4 of 5 uur en blijf dit proces herhalen, totdat je baby het oppakt.

  6. Leer je baby om zichzelf te kalmeren
  Als je baby midden in de nacht wakker wordt en huilt, is het altijd goed om bij hem of haar te gaan kijken. Probeer die tijd echter te beperken. Maak duidelijk dat het nog steeds tijd is om te slapen, niet om te spelen of te eten. Dit kan helpen om verlatingsangst te verminderen, de slaapassociatie te doorbreken van een baby die moet worden vastgehouden om weer in slaap te vallen, en je baby helpen zichzelf te kalmeren. Bouw langzaam het contact af tot het punt dat enkel je aanwezigheid genoeg is.

  7. Voorkom zo mogelijk luierverschoning
  Sla indien mogelijk midden in de nacht grote veranderingen over, omdat ze de baby waarschijnlijk wakker zullen maken. Als je de luier echt 's nachts moet verschonen, doe dat dan met de lichten gedimd en praat zo min mogelijk.

  8. Wees geduldig
  Als het doorslapen van je baby plotseling stopt, kan dit een slaapregressie of groeispurt zijn. Groeispurten duren meestal maar een paar dagen, waarna de baby weer terugkeert naar zijn of haar normale ritme. Slaapregressies, inclusief de beruchte slaapregressie van rond de 4 maanden, duren 1-4 weken. Wees geduldig in tijden als deze en concentreer je op het feit dat het tijdelijk is.

  Zoals met veel dingen in het leven gaat het doorslapen van je baby dus gepaard met eerst aardig wat oefening en geduld. Voor niets komt de zon op…Aan het einde van de oefenrit heb je echter wel de jackpot te pakken. Een non-stop retourtje naar Dromenland, voor zowel jou als je baby en all-inclusive, natuurlijk!

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

2-PACK: Bamboe Kussens

79,99

19,99

2-PACK: Luna Hoeslaken Jersey

39,99

14,99

2-PACK: Gastendoekjes

32,99

2,99

Maak een keuze