Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Inspiratie voor de slaapkamer: inrichting + stijladvies

16 October 2018

Inspiratie voor de slaapkamer: inrichting + stijladvies

Met de ideeën om je slaapkamer in te richten kun je eenvoudig inspiratie opdoen. Om er jouw eigen stijl van te maken, met een beetje stijladvies van onze specialisten. Het is namelijk niet zomaar een kwestie van een nieuwe dekbedovertrek, een mooi hoofdkussen of een stoere boxspring. Dat zijn inderdaad de belangrijke elementen voor een mooi interieur. Mits je goed nadenkt over bijvoorbeeld de kleuren, de stijl van de meubels en natuurlijk de algehele sfeer die je uit de slaapkamer wilt laten stralen.

Ging dat een beetje snel? We zetten de interieurtips voor de slaapkamer rustig voor je op een rij, dus geen nood. Om goed van start te kunnen gaan is het verstandig om eerst eens wat inspiratie op te doen. Handige tips voor een specifieke stijl. Misschien niet jouw stijl, maar wel handig om het idee door te krijgen. Neem onze tips voor de slaapkamer styling rustig door. Ook als het niet jouw stijl is, want daar komen we verderop in dit artikel vanzelf uit.

Slaapkamer styling: onze tips

Onze specialisten zijn dagelijks bezig met de styling van slaapkamers. Wist je dat je bijvoorbeeld voor een heel landelijke sfeer, voor een slaapkamer waarin je tot rust komt of voor meer sprankeling met behang kunt zorgen? We zetten de drie tips voor je op een rij:

Een landelijke slaapkamer inrichten

Om een landelijke slaapkamer in te richten kun je het best gebruik maken van natuurlijke materialen. Dit zijn hout, beton, steen en natuurlijk linnen. De materialen zijn wat ongepolijst en soms wat rauw. Hier gaat een stoer karakter vanuit, met een belangrijke mate van warmte. Je kunt dit tevens doorvoeren in het deurbeslag, zodat je al binnenkomt met een landelijke sfeer.
Zorg er daarnaast voor dat je op de wand bijvoorbeeld kalk- of krijtverf gebruikt. Dit combineer je met een aantal houten elementen in de slaapkamer. Voor de accessoires en bijvoorbeeld je dekbedovertrek kun je binnen een landelijk interieur van je slaapkamer het best gebruik maken van basic kleuren.

Behang op de muur voor meer sprankeling

Juist op zoek naar slaapkamer styling met een beetje meer pit? De wand achter je bed is uitermate geschikt voor het gebruik van behang. Je kunt de inrichting van een kleine slaapkamer groter laten lijken of een slaapkamer inrichten op basis van andere ideeën die je opdoet. Onze tip? Ga naar een behangwinkel. Je vindt er mooie slaapkamer inrichten tips, zonder dat die zo worden genoemd. En het belangrijkste van alles? Durf het aan. Is het toch niet mooi? Dan trek je het behang immers zo weer van de wand en kun je opnieuw beginnen.

Slaapkamer interieur om tot rust te komen

En ten derde de slaapkamer om in tot rust te komen. Zorg er allereerst voor dat je alles netjes opruimt. Laat zo min mogelijk spullen slingeren. En onze tip? Gebruik nachtlampjes die je aan de wand kunt ophangen, zodat ze niet op het nachtkastje hoeven te staan.
Zorg er verder voor dat je de kamer in rustgevende kleuren verft en dat je bijvoorbeeld basic hoofdkussens Laat de televisie in ieder geval uit het slaapkamer interieur en kies voor een luxe hotelbed met mooi hotel linnen om ontspannen in slaap te vallen. Gebruik bij voorkeur klein licht door het te dimmen, zodat je ogen er meteen aan kunnen werken dat dit de ruimte in huis is om lekker ontspannen in slaap te vallen.

Grote kamer versus kleine slaapkamers inrichten

Je kunt je slaapkamer inrichten op basis van handige tips en sprankelende ideeën. Houd bovendien rekening met de grootte daarvan. Wil je een kleine slaapkamer inrichten? Gebruik dan zoveel mogelijk lichte kleuren, waardoor de ruimte groter zal ogen.

Aan de andere kant juist meer ruimte? Plaats dan een stoere boxspring en durf het aan om donkere kleuren te kiezen. Een zwart bed of donkere dekbedovertrekken doen wonderen in een grote ruimte. De ruimte gaat er nog overweldigender van ogen, waardoor je een slaapkamer zoals in een hotel kunt inrichten.

Onze interieurtips

En benieuwd naar onze interieurtips om de slaapkamer styling zelf aan te pakken? We hebben 3 handige stappen voor je op een rij gezet:

  1. Maak een moodboard
    Een eitje voor creatievelingen. Gebruik het moodboard om stijlen, materialen en kleuren te verzamelen. Voeg stoffen, foto’s van meubels en andere bronnen van inspiratie toe. Knip en plak er op los, om je eigen stijl te ontdekken die je in de slaapkamer wilt creëren.
  2. Bepaal de indeling van de slaapkamer
    Stel de grootte en de ideale indeling van de slaapkamer vast. Een goed interieur maakt gebruik van de vorm en de grootte van de ruimte. Begin met puzzelen en gebruik bij voorkeur een grondplan op schaal. Kies voor 1:25 of 1:50, zodat je naar hartelust kunt schuiven met het bed en de andere meubels die je wilt plaatsen.
  3. Schilder de muren in jouw favoriete kleur
    Het dekbedovertrek, de hoofdkussens en natuurlijk je bed zijn de centrale elementen als je de slaapkamer gaat inrichten. Maar vergeet ook de kleur van de muren niet. Gebruik je moodboard om vast te stellen welke kleur je aanspreekt. Verf of behang de wand achter het hoofdbord, zodat je de anders wat saaie uitstraling van je slaapkamer interieur eenvoudig kunt doorbreken. En bijkomend voordeel? Zodra je in bed ligt zie je de wand achter je niet meer, waardoor je zonder problemen ontspannen in slaap zal vallen.

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

29,99

Hoofdkussen - All Year

Hoofdkussen - All Year

7,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze