Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: GRATIS VERZENDING

Bekijk alles

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

Black Friday: 3 Halen = 1 Betalen!

Begin meteen met shoppen!!

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

Hoe je matras reinigen?

13 October 2022

 • Beddengoed wassen is een eindeloos herhalende bezigheid, maar hoe fris slaap je werkelijk als je matras reinigen geen (herhalende) bezigheid is? We willen je niet de kriebels geven, maar als we enkel zeggen hoe tergend veel huidschilfers, huisstofmijt, vuil en (zweet)vocht er in ieder matras terecht komen/komt… Dan hoef jij niet drie keer te raden om te weten hoe ongelooflijk niét fris je helaas dan alsnog niet slaapt. Wie weet haal je nu je schouders op. Als het echter juist begint te jeuken (letterlijk, misschien) om er mee aan de slag te gaan, lees je in deze blog hoe je je missie kunt volbrengen: hoe je matras reinigen?

  1: Basistaak matras reinigen: (twee)wekelijks stofzuigen

  Goed, dit heb je waarschijnlijk al die tijd niet gedaan, dus voor nu 'moet' je de andere stappen ook nog dapper opvolgen. Daarna is je matras reinigen niet elke keer zo grondig nodig. Door elke keer wanneer je het beddengoed wast eerst ook het matras te stofzuigen alvorens er weer schoon beddengoed op te doen, kom je al een heel eind. Zo voorkom je dat mijt, stof, vuil en schilfers zich alsmaar blijven opstapelen.
  stofzuiger2
  Let op: gebruik een opzetstuk dat makkelijk (genoeg) over het matras glijdt. Zo voorkom je dat er textiel of andere componenten stuk getrokken worden tijdens het zuigen.

  2: Zuiveringszout is de magische truc

  Zuiveringszout, zeer bekend als ‘baking soda’, is je grote vriend als het gaat om een matras reinigen. Het is een natuurlijke ‘ontgeurder’ en het absorbeert vocht. Nu zijn de moderne matrassen al zodanig geconstrueerd dat er ventilatie mogelijk is. Daardoor raken matrassen al aardig wat vocht kwijt, maar restanten zullen er altijd zijn. Door flink wat zuiveringszout op het matras te strooien en licht in te wrijven met ronde bewegingen, kan het zijn werk doen. Laat het bij voorkeur meerdere uren intrekken, maar minimaal een half uur. Met meerdere uren kan het zuiveringszout optimaal ontvochtigen en zuiveren. Pak erna de stofzuiger, om restantjes weg te zuigen.
  zuiveringszout

  3: Luchten tijdens matras reinigen

  Is er tijd om het matras nog langere tijd te laten luchten, liefst in de buurt van een open raam? Doe dat dan zeker ook nog eventjes. Een kwartiertje is voldoende.

  4: Voorkomen is beter dan genezen

  Is je matras door de eerder genoemde stappen of door professionele matras reiniging weer schoon? Koop dan de beste bescherming die er is: een waterdichte en vuil afstotende matrasbeschermer (van katoen of badstof, bijvoorbeeld). Die kun je gewoon wassen en er gebeurt nagenoeg niets met je matras. Blijf vervolgens wel je matras reinigen door te stofzuigen (en tegen geurtjes twee keer per jaar zuiveringszout) en je houdt je matras in topvorm!

  Matras reinigen met stoomreiniger

  stoomreiniger
  Dit is iets meer omstreden. Als iemand vraagt ‘hoe mijn matras reinigen?’ zullen er meerderen zijn die volmondig een stoomreiniger aanraden. Stoom doodt bacteriën. Wel is het tegenstrijdig: je wil zoveel mogelijk vocht uit het matras halen en een stoomreiniger maakt het matras juist vochtig. De vraag blijft of dit weer snel en goed genoeg droogt om geen averechts effect te bereiken tijdens je matras reinigen. Wij adviseren om dit thuis niet met een stoomreiniger te doen. Houd je aan de benoemde stappen in dit artikel. Die zijn, zeker als je het vanaf een nieuw matras goed bijhoudt, in ruime mate afdoende.

  Oude vlekken verwijderen

  Heb je de smaak te pakken en wil je proberen ook nog oude vlekken te verwijderen die door de tijd heen zijn ontstaan? Oude vlekken verwijder je per vleksoort met een andere samenstelling en het beste met gebruik van waterstofperoxide. Dit spul is echter geen pretje, dus wij willen je niet aanmoedigen ermee aan de slag te gaan. Wil je dit toch, kun je research doen naar matras reinigen met waterstofperoxide.

  Je matras laten reinigen

  Zit het je toch niet lekker, omdat je jarenlang niet gereinigd hebt en er vlekken zichtbaar zijn? Wil je gaan voor een diepreiniging, oriënteer je dan op professionele reiniging. Vraag jezelf vooraf af wat het mag kosten, wat is nog rendabel? Hoe ouder het matras, hoe minder logisch het nog is om grote bedragen te investeren in een matras reinigen. Dan kun je immers beter een nieuwe kopen, zeker gezien een oud matras ook niet meer voldoende ondersteunt en klachten zal geven. Bekijk ook goed welke mogelijkheden het bedrijf biedt en welk soort reiniging je dan zou willen.

  Gedaan? Dan ga je voortaan zonder viezigheidskriebels naar bed of stop je met veel voldoening je kinderen in op hun hygiënisch schone matras. Bijkomend voordeel? Zeer mogelijk hebben ze "ineens" minder last/hinder van luchtwegklachten!
  kind op bed

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

Black Friday - Hotel Dekbedovertrek

49,99

7,99

2-PACK: Exclusive Hotel Gastendoekjes

34,99

4,99

2-Pack Hoofdkussen Micro

44,99

14,99

Maak een keuze