Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

How to: wél slapen in een vliegtuig

10 August 2022

Velen van ons hebben in deze positie gezeten: ingepakt en wel, klaar voor een rustgevende reis, zittend in het vliegtuig. Terwijl de stewardessen hun gebruikelijke vluchtvoorbereiding doen, hoop jij dat je een oogje dicht kunt doen op weg naar een nieuwe bestemming. Met alle afleiding en geluiden om je heen, beperkte ruimte en misschien vanwege vliegangst, blijft slapen in een vliegtuig echter ongrijpbaar. En dat terwijl het juist een perfecte tijd is om even een stevige power-nap te doen.

Vermoeiend, dus slapen in een vliegtuig = welkom

Omdat we weten hoe vermoeiend reizen in het algemeen is, hebben we serieus nagedacht over de beste manier om snel of goed te kunnen slapen in een vliegtuig. Zeker als je een nachtvlucht hebt, wil je het liefst je ritme kunnen behouden. Ook een vroeg vlucht maakt dat je nog even wat resterende uurtjes slaap wil meepikken. Of je nu laat opblijft met inpakken en meer slaap nodig hebt of je gewoon wat wil uitrusten, voordat je alle spannende activiteiten begint die je hebt gepland voor je all-inclusive resortvakantie: hier zijn 9 tips om wél te slapen in een vliegtuig.

1. Reis zo mogelijk eerste klas of economy comfort

Als het gaat om comfortabel slapen in een vliegtuig, maakt het uit waar je zit. Eerste klas reizen is een van de opties die daarbij kunnen helpen. Hoewel er grenzen zijn aan hoe gezellig je het kunt hebben in business class, zijn eersteklas ligbedden de beste wanneer je een ontspannen vlucht wilt. Deze stoelen hebben over het algemeen veel meer ruimte en ze zijn ook super privé. Overweeg anders economy comfort, dat biedt alsnog net wat meer ruimte dan in economy class.

2. Kies strategisch je stoel om te dutten

stoelkeuze
Jouw stoelkeuze gaat verder dan alleen kiezen tussen eersteklas en economy als je van plan bent om tijdens jouw vlucht te slapen. Met een stoel bij het raam heb je iets om op te leunen als je besluit een dutje te doen, wat handig kan zijn omdat vliegtuigen niet altijd de meest comfortabele slaapplaatsen zijn. Met een stoel aan een pad heb je meer beenruimte als je iets scheef gaat hangen. Wat heb jij harder nodig om te kunnen dutten? Of houd rekening met stoelen te vermijden die zich in de buurt van de keuken en het toilet bevinden, aangezien er meestal meer passagiersbewegingen zijn in die gebieden.

3. Kleed je voor de gelegenheid

Comfort werkt beter voor slapen in een vliegtuig dan verkleden met een focus uitsluitend op stijl. Draag iets dat lekker zit. In bed vind je een riem, oorbellen, strakke broek die tegen je darmen duwt of hakken ook niet logisch. Om te slapen in een vliegtuig dus ook niet Aangezien de temperatuur sterk kan schommelen tussen jouw woonplaats, de luchthaven, het vliegtuig en jouw bestemming, is het wel een goed idee om met kledinglagen te werken. Dan houd je het zowel praktisch als comfy.

4. Zorg voor een volledige handbagage

pexels-anna-shvets-3943882
Voor een reis die zowel comfortabel als rustgevend is, wil je misschien wat extra's in je handbagage meenemen. Gooi er items in zoals nekkussens, oogmaskers, knusse sokken en zelfs oordopjes of twee paar (voor het geval je er een verliest). Deze zullen zeker van pas komen als je een dutje gaat doen. Sommige van de beste nekkussens kunnen aan de buitenkant van je handbagage worden vastgeklikt, zodat ze aan de binnenkant geen ruimte innemen.

5. Vermijd cafeïne

Een overmatige hoeveelheid cafeïne kan zeker invloed hebben op je slaapkwaliteit, of je nu thuis bent of op een vlucht. Als je van plan bent jouw ogen te sluiten tijdens de vlucht, is het een goed idee om de ochtendkoffie over te slaan. De verleiding zal zeker groot zijn, maar omwille van jouw geplande rust kun je maar beter wachten tot je op jouw bestemming aankomt.

6. Draag een noise-cancelling hoofdtelefoon

Ruisonderdrukkende hoofdtelefoons kunnen levensreddend zijn tijdens een vlucht. Als je deze eenmaal hebt geprobeerd, wil je waarschijnlijk nooit meer zonder ze vliegen. Ze helpen je het geluid van gesprekken, bewegende mensen en andere geluiden te overstemmen. Heb je geen noise-cancelling koptelefoon? Een goed paar oordopjes kan ook werken.
noise cancelling koptelefoon

7. Slaapmasker en warme sokken

Doe je sokken aan en zet het slaapmasker op zodra klaar bent om te gaan slapen tijdens je vlucht. De sokken houden je voeten warm en het slaapmasker helpt bij het reguleren van de verlichting. Zorg ervoor dat je slaapmasker goed genoeg is om zelfs het meest felle zonlicht te blokkeren.

8. Zet al je elektronische apparaten uit

Het zou geen verrassing moeten zijn dat het kijken naar een scherm op een laptop, tablet of mobiele telefoon ervoor kan zorgen dat je niet in slaap valt op het moment dat je dat het liefst zou doen. Als je klaar bent om aan boord te gaan, kan het ook helpen om een schermpauze te nemen, zodat je gemakkelijker in slaap kunt vallen.

9. Ontspan!

Als je strak staat van de spanning, zul je ongetwijfeld moeite hebben om te slapen in een vliegtuig. Zelfs in bed lukt het dan niet. Probeer een manier te vinden om te ontspannen, of dat nu is door het lezen van je lievelingsboek, het opzetten van een game aan boord te spelen, biologische middelen met kalmerend effect of gewoon te genieten van het prachtige uitzicht. Weet je al dat dit niet gaat werken en is slapen in een vliegtuig écht belangrijk? Overweeg dan slaaptabletten en bespreek dit bijtijds genoeg met je huisarts. Hoe meer ontspannen je bent, hoe sneller je in slaap valt. Ook ben je sneller op je vakantiebestemming. Althans, zo voelt het.

Een beetje slaap tijdens de reis zorgt ervoor dat je fris op je bestemming aankomt en klaar bent om het meeste uit jouw vakantie te halen. Wij hopen dat onze tips daarbij handig van pas komen. Fijne vakantie namens ons!

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

29,99

Hoofdkussen - All Year

Hoofdkussen - All Year

7,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze