Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Welk matras past bij mij?

29 November 2021

Ik denk dat je het met me eens bent als ik zeg dat het kiezen van het juiste matras geen gemakkelijke taak is. Eerst moet je af van het oude matras en vervolgens een vaak moeizaam proces doorlopen om een nieuw matras te kiezen dat jou jarenlang goed van dienst zal zijn. Het hebben van een paar dozijn opties, fabrikanten en een handvol soorten en materialen helpt ook niet, toch? Gelukkig voor jou kun je precies te weten komen hoe je een nieuw matras kiest en wat de belangrijkste dingen zijn om te overwegen.

Het is de tijd, de hoogste tijd

Allereerst: wanneer heb je een nieuw matras nodig? Over het algemeen heb je na zeven of acht jaar een nieuw matras nodig. Het hangt natuurlijk af van de kwaliteit en het materiaal (daar komen we later in dit artikel op terug). En als je rug- of nekpijn voelt, is het verstandig om te kijken of het mogelijk aan je matras of kussens ligt.
nekpijn

Bepaal je budget

Er zijn er maar weinig van ons die niet op de centen hoeven te letten bij het kiezen van een matras. Gelukkig zijn er tegenwoordig online veel betaalbare opties waaruit je kunt kiezen, zoals die op onze website. Er zijn ook altijd speciale acties die tot extra besparingen kunnen leiden, dus blijf alert. Onderzoek van de consumentenbond toont aan dat meer geld niet altijd betere kwaliteit betekent. Tegelijkertijd raden zij ook niet aan om te gaan voor de goedkoopste optie die je vindt, aangezien de kans groot is dat je dan op lange termijn juist meer geld kwijt bent. Een slecht matras moet immers alweer snel vervangen worden.

Kies materiaal dat aansluit op jouw wensen

Pocketveren:

 • Traditioneel gezien de meest populaire keuze
 • Doorgaans de meest betaalbare optie
 • Matrassen met pocketveren zijn buitengewoon duurzaam
 • De veren zorgen voor een goede luchtcirculatie en dus verkoeling
 • Ze bewegen met jouw lichaam mee

Latex:

 • Deze matrassen staan bekend om hun fantastische verkoeling
 • Daarnaast zijn ze uiterst comfortabel
 • Latex heeft een goede veerkracht
 • Het neemt geen geurtjes op, zoals bijv. traagschuim
 • Keuze uit 2 opties: natuurlijk (duurder) en synthetisch (goedkoper)
  traagschuim

Traagschuim:

 • Oorspronkelijk ontwikkeld door NASA als veiligheidsmateriaal
 • De laatste jaren de meest populaire keuze geworden
 • Biedt superieur comfort en ondersteuning voor het hele lichaam
 • Past zich op unieke wijze aan elk deel van je lichaam aan
 • Ideaal voor iedere soort slaper: rug, zij en buik
 • Houdt meer warmte vast dan andere materialen

Koudschuim:

 • Biedt over het algemeen dezelfde voordelen als traagschuim
 • Koudschuim is echter steviger en blijft meer veerkrachtig door de jaren
 • Het biedt, zoals de naam al verraadt, meer koelte dan traagschuim

Hybride:

 • Combinatie van pocketveren en traagschuim
 • Profiteer van het beste dat beide materialen te bieden hebben
 • Over het algemeen duurder, maar wel een waardevolle investering
 • Biedt fantastisch comfort en uitstekende duurzaamheid

Bepaal je ideale slaaphouding en stevigheid

De meesten van ons hebben elke nacht een unieke manier van slapen. Het maakt niet uit of je op je zij, buik of rug slaapt of zelfs van houding wisselt: je zult het ideale bedtype moeten overwegen en kiezen op basis van jouw voorkeur. Denk dus even na wat je favoriete slaaphouding is, want die bepaalt de ideale stevigheid van je nieuwe matras.

Rug

De belangrijkste factor voor rugslapers is stevigheid en ondersteuning. Als je matras te zacht is, zakt je lichaam weg en krijg je rugpijn. Het is de consensus dat traagschuimmatrassen het hoogste comfort bieden aan mensen die op hun rug slapen. Het zorgt namelijk voor voldoende ondersteuning voor de wervelkolom.

zijslaap

Zij

Het is aan te raden om voor een iets zachtere optie te gaan dan bij een rugslaper, omdat dit voor een gelijke drukverdeling zorgt als je op je zij slaapt. Idealiter kies je voor een matras met een hardheid van 3-6 (van de 10), die onder medium-zacht valt.

Buik

Dit wordt beschouwd als de slechtste slaaphouding. Het belangrijkste voor buikslapers is om het gewicht gelijkmatig over het hele lichaam te verdelen, aangezien jouw bovenlichaam de meeste druk zal uitoefenen. Als het matras te zacht is (niet genoeg ondersteuning), zal jouw wervelkolom krommen en rugpijn veroorzaken. Je wilt iets zoeken in het bereik van 5-7, dat valt onder medium tot medium-stevig.

Houd rekening met je gewicht

Over het algemeen luidt het advies om een zacht matras te kopen wanneer je 70 kilo of minder weegt. Mensen tussen de 70 en 90 kilo liggen vaak het best op een medium matras en tot slot is voor mensen met een gewicht van boven de 90 kilo een hard matras vaak de beste keuze.

Het kiezen van een nieuw matras kan soms een intimiderend proces zijn. Met zoveel mogelijkheden en informatie zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Toch kun je met behulp van een aantal eenvoudige richtlijnen en persoonlijke voorkeuren tot een nauwe selectie komen en daarna is het een kwestie van kiezen. Je kunt natuurlijk online bestellen op basis van alle informatie en reviews, maar je bent uiteraard ook van harte welkom in onze showrooms. Daar kun je met alle gemak matrassen testen en zijn onze slaapadviseurs er om je waar nodig van advies te voorzien.

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Plaid Teddy Rib

Plaid Teddy Rib

59,99

9,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

29,99

9,99

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

49,99

12,99

Maak een keuze