Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: GRATIS WINTERDEKBED

Bekijk alles

Gratis winterdekbed

Op zoek naar de allerbeste deals? Nu een gratis winterdekbed twv €99,99 - 139,- bij je bestelling! Voordeliger ga je het niet vinden! Ga nu naar deze actie!

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

Black Friday: 3 Halen = 1 Betalen!

Begin meteen met shoppen!!

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

Heeft een volle maan invloed op onze slaap?

01 October 2021

 • Heb je weleens gehoord dat een volle maan je slaap kan beïnvloeden? Het is niet ongewoon om te horen dat de volle maan de zondebok is voor allerlei vreemde gedragingen en gebeurtenissen. Deze urban legend wordt typisch toegeschreven aan Hollywoods weergave van enge gebeurtenissen bij volle maan, of het feit dat wij mensen de neiging hebben om een volle maan te zien en ongebruikelijke toevalligheden toe te schrijven aan deze hemelse gebeurtenis. Maar heeft de volle maan daadwerkelijk invloed op de slaap?

  De nachten vóór volle maan zijn kritiek

  Een onderzoek van de universiteit van Washington kwam met een verrassende conclusie. Volgens hen werden de avonden voorafgaand aan volle maand juist beïnvloed. Gedacht wordt dat dit te maken heeft met de verhoogde lichtproductie gedurende die nachten. We weten inmiddels dat licht, natuurlijk of kunstmatig, een onderdrukkend effect kan hebben op de aanmaak van melatonine en ons daardoor langer wakker houdt. Denk daarbij ook aan schermen van mobiele telefoons, tv’s, etc. Toch waren de wetenschappers na dit onderzoek niet bereid om harde conclusies te trekken, door beperkingen in het onderzoek.
  Volgens hen kwam dit voornamelijk doordat er geen causaal verband gelegd kan worden tussen de maanfase en slaapgerelateerde veranderingen.

  Kunstlicht grotere boosdoener

  Uit het onderzoek bleek dat we minder slapen in de nachten voorafgaand aan een volle maan. Onderzoekers begrijpen echter nog steeds niet helemaal waarom dit gebeurt. Zij keken daarbij naar mensen die leven zonder, met beperkte én volledige toegang tot kunstlicht om dezelfde veranderingen in slaap te vinden naarmate de maancyclus vordert. Hun conclusie was dat alhoewel het licht van de maan een rol speelde, kunstmatig licht veel meer impact had op onze slaap dan de verschillende maanfasen. Dit betekent dat gezonde slaapgewoontes, zoals het niet kijken naar schermen voor het slapen gaan, al een enorm verschil maakten. Daarnaast is het van groot belang om in een donkere kamer te slapen, waardoor maanlicht geen factor van betekenis is.

  Kortere slaapduur en langere tijd om in slaap te vallen?

  Een grootschalig onderzoek van de universiteit van Basel toonde aan dat maanfasen wel degelijk de slaap kunnen beïnvloeden, waaronder minder diepe slaap, kortere slaapduur en langere tijd om in slaap te vallen. Duidelijk verhaal, toch? Nou, niet helemaal. Het onderzoek kreeg veel aandacht omdat dit het eerste echte wetenschappelijke bewijs was dat de maancyclus onze slaap kan beïnvloeden. Onderzoekers hebben sindsdien geprobeerd de bevindingen te na te bootsen door hun eigen datasets opnieuw te analyseren. Interessant genoeg is tot nu toe geen enkele succesvol geweest, waardoor er serieuze twijfels zijn ontstaan over de getrokken conclusies.

  Zorg voor een donkere kamer

  Of je nu die-hard gelooft in de kracht van een volle maan, of denkt dat het allemaal maar folklore is, de jury is nog steeds niet overtuigd van de werkelijke impact die het heeft op je slaap. Maar wees gerust: met verduisterende gordijnen weet je dat je tijdens de volgende maancyclus waarschijnlijk geen weerwolven door de straten zult zien rondsnuffelen in het volle maanlicht.

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

2-Pack Hoofdkussen Micro

39,99

19,99

#DARUM! - Knuffeltrui

69,99

29,99

Hoofdkussen - Zacht Deluxe

44,99

29,99

Maak een keuze