Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

De fijnste materialen voor een koel zomer dekbedovertrek

22 June 2022

  • De dekbedovertrekken die je het grootste deel van het jaar prettig vindt, kunnen in de zomerhitte te warm aanvoelen. Zo kunnen de flanellen overtrekken die je bij de hand hebt voor koude winternachten weer de kast in en moet er een verkoelende variant tevoorschijn worden gehaald. Maar welke? Na tientallen sets te hebben getest in onze voortdurende zoektocht naar de beste dekbedovertrekken, zijn wij tot de conclusie gekomen dat er drie materialen zijn, die ideaal zijn voor de zomermaanden.

    Drie sets fijne zomer dekbedovertrekken

    Op basis van de drie verkoelendste materialen hebbeb we drie keer het fijnste zomer dekbedovertrek voor je op een rij gezet, met alle voordelen die erbij komen kijken. Welke is jouw favoriet?

    Egyptisch katoen

    Als het gaat om luxe katoenen lakens, is een dekbedovertrek van Egyptisch katoen de gouden standaard. Sommigen noemen het de perfecte combinatie van comfort en luxe die je kunt vinden in kwaliteitsbeddengoed.
    luxe katoen

    Dit zijn slechts enkele voordelen die lakens van Egyptisch katoen bieden:

    Hoge draaddichtheid

    Lakens van mindere kwaliteit of een lagere draaddichtheid gaan vaak snel pluizen, waar dat niet gebeurt bij overtrekken van Egyptisch katoen. Het blijft mooi. Hoe hoger de draaddichtheid, hoe zachter ook het beddengoed aanvoelt. Egyptisch katoen staat bekend om de hoge draaddichtheid.

    Ademend

    Iedereen die ooit last heeft gehad van nachtelijk zweten of gewoon slecht slaapt als het warm is, zal het uitstekend ademende vermogen van Egyptisch katoen waarderen. Dit betekent dat er lucht door je zomer dekbedovertrek kan stromen en opgenomen vocht snel weer verdampt, zodat jij de hele nacht koel en comfortabel kunt rusten wanneer je op jouw lakens van Egyptisch katoen slaapt. Als je dit combineert met een matras met een uitstekend ademend vermogen of een koele gel memory foam topper, heb je een winnende combinatie die zorgt voor precies de juiste slaaptemperatuur.
    koele lakens

    Duurzaam

    Als ze op de juiste manier worden verzorgd, gaat dit Egyptisch katoenen zomer dekbedovertrek langer mee dan andere materialen die op de markt zijn. Het wordt aanbevolen om beddengoed wekelijks te wassen om vuil en stof te verwijderen. Vuil en stof in de lakens breken de vezels af waardoor de stof sneller slijtage vertoont. Bij Egyptisch katoen gaat dat proces niet snel.

    Belgisch linnen

    Een prachtig Belgisch linnen zomer dekbedovertrek is gemaakt van 50% Belgisch Linnen en 50% katoen. Dit overtrek is gemaakt met veel zorg voor het product, maar ook voor het milieu. Linnen is namelijk één van de meeste ecologische vezels die bestaat. Een luxe dekbedovertrek, dat ideaal is voor de zomermaanden.

    Van vlas tot verkoelend linnen

    Linnen wordt gemaakt van vlas. Een plant die in slechts 100 dagen meer dan een meter hoog wordt. Na een korte bloei worden de vlasstengels uit de grond getrokken en gedroogd op het veld, zodat men de vezel uit de plant kan halen. De rest van de plant wordt gebruikt in diverse materialen, zodat er geen afval over blijft. Bij de spinner worden de vlasvezels tot een garen gesponnen en daarna verweven tot een linnen stof.
    vlas

    Anti-allergisch en aangenaam voor de gevoelige huid

    Belgisch linnen is aangenaam voor de gevoelige huid en krimpt of pluist niet. Strijken hoeft ook niet, linnen is juist op zijn mooist zonder verdere bemoeienis ermee na het wasen. Daarnaast is het dekbedovertrek warm in de winter en koel in de zomer. Het materiaal is erg vochtabsorberend. Het neemt maar liefst 20% van je lichaamsvocht op en geeft het met hetzelfde gemak weer af aan de omgeving. Met dit zomer dekbedovertrek heb je nooit meer last van klamme nachten.

    Double face katoen

    Dit double face katoenen zomer dekbedovertrek zorgt niet alleen voor een rustige uitstraling en verkoeling tijdens de zomermaanden, maar is daarnaast een unieke aanwinst voor in de slaapkamer. Het bestaat namelijk uit twee dekbedovertrekken in één. Dit overtrek is omkeerbaar en heeft dus twee verschillende kleuren.
    double face

    Op hoge temperatuur wasbaar

    Dit prachtige double face zomer dekbedovertrek, gemaakt van 100% katoen, is wasbaar op hoge temperatuur, waardoor het lekker fris en hygiënisch blijft. Zo dood je bacteriën en huisstofmijt. Verder is dit zomer dekbedovertrek sterk, van natuurlijk materiaal en betaalbaar (wat zeker niet onbelangrijk is met alle stijgende prijzen).

    Ademend en vochtregulerend

    Een dekbed van katoen is verder vochtabsorberend, wat ideaal is voor de warme en zeer klamme zomermaanden. Door het gebruik van dit materiaal is de overtrekset ademend, vochtregulerend en zacht. Al deze eigenschappen dragen bij aan een goede nachtrust.

    *Met heel wat warme nachten voor de boeg, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Deze geschikte zomer dekbedovertrekken zullen naast comfort bieden, bijdragen aan een koelere slaapervaring. Zo hoef je niet futloos aan een nieuwe (warme) dag te beginnen.

    Terug



Maak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dekbed Comfort - 4 Seizoenen

Dekbed Comfort - 4 Seizoenen

24,99

14,99

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

Ultra Soft Traagschuim Hoofdkussen - 40 x 60 cm

49,99

14,99

Plaid Teddy Rib

Plaid Teddy Rib

59,99

9,99

Maak een keuze