Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: GRATIS WINTERDEKBED

Bekijk alles

Gratis winterdekbed

Op zoek naar de allerbeste deals? Nu een gratis winterdekbed twv €99,99 - 139,- bij je bestelling! Voordeliger ga je het niet vinden! Ga nu naar deze actie!

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

Black Friday: 3 Halen = 1 Betalen!

Begin meteen met shoppen!!

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

Hoe een donzen dekbed wassen?

27 October 2021

 • Warm, behaaglijk en comfortabel; dons is de perfecte vulling voor in een dekbed. Als het tijd is om jouw donzen dekbed te wassen, is stomen een optie (het voorkomt krimp), maar het is niet altijd nodig. Plus, je wilt voorkomen dat je onnodig agressieve chemicaliën gebruikt. Controleer daarom eerst het waslabel: als de stof kwetsbaar is of als het dekbed versiersels heeft, moet je het schoonmaken waarschijnlijk overlaten aan een professional. Als de tijk van 100% katoen of een katoenmix is, kun je deze gelukkig meestal zelf wassen en drogen. Het is echter geen snel proces, dus je donzen dekbed wassen plan je bij voorkeur in op een vrije (mid)dag.

  Actie: Gratis McGregor Dekbed

  Hoe vaak moet je een donzen dekbed wassen?

  Als vuistregel geldt dat een donzen dekbed één keer per jaar gewassen moet worden. Als jouw beddengoed vuil wordt, moet je het natuurlijk vaker wassen. Voor de beste resultaten moet een queensize of kingsize dekbed gewassen worden in een wasmachine en drogerset met extra grote capaciteit die aan de voorkant kan worden geladen. Je kunt deze extra grote machines bij de meeste wasserettes vinden. Als je een dubbel (ook wel 4-seizoenen) dekbed wast en thuis voor zowel wassen als drogen voorladers met voldoende capaciteit hebt, kun je de reis naar de wasserette overslaan.

  Wasmachines op een rij

  Stappenplan voor een donzen dekbed wassen

  1. Doe het beddengoed in de wasmachine
  Stop het dekbed in de wasmachine en zorg dat het niet gevouwen of gekreukt is. Spreid het beddengoed zoveel mogelijk uit in de machine.

  2. Voeg wasballen/tennisballen toe aan de lading
  Voeg wasballen of bijvoorbeeld sokken gevuld met tennisballen toe. Deze helpen voorkomen dat het dons gaat ophopen en voegen ook wat extra beweging toe om vuil, zweet en lichaamsoliën van het beddengoed te verwijderen. Gebruik niet te grote tennisballen, de trommel van je wasmachine moet natuurlijk niet beschadigen.

  tennisbal

  3. Voeg het wasmiddel toe
  Giet een kleine hoeveelheid zacht wasmiddel in het zeepbakje van de machine. Gebruik de helft van de aanbevolen hoeveelheid voor een gemiddelde lading; je wilt niet eindigen met zeepachtig dons. Voeg geen bleekmiddel toe.

  4. Stel de cyclus in
  Stel de wasmachine in op de zachte/fijne cyclus met warm water. Stel de machine indien mogelijk in op een extra of verlengde spoelbeurt.

  5. Laat de wasmachine draaien
  Zet de wasmachine aan en laat hem de volledige cyclus doorlopen.

  6. Controleer op zeepresten
  zeepresten
  Zodra de cyclus is voltooid, controleer je het beddengoed op zeepresten. Als je zeepsop ziet of zeepresten voelt, was het beddengoed dan opnieuw, dit keer zonder wasmiddel. Zeepresten zorgen voor klonten in je dons, dus stop pas met spoelen tot er geen zeep meer te bekenen is.

  7. Haal het beddengoed uit de wasmachine
  Wees voorzichtig bij het verwijderen van het beddengoed uit de wasmachine. Nat dons is zwaar en je wilt je dekbed niet scheuren. Je kunt een lichte geur van het natte dons opmerken; dit is normaal. De geur verdwijnt zodra het dons droog is.

  8. Doe het beddengoed in de droger
  Doe het beddengoed in de droger met extra capaciteit. Spreid het dekbed zo veel mogelijk uit en voeg vervolgens weer de was- of tennisballen toe om klonten weer tegen te gaan. Als je wasverzachter vellen gebruikt, kun je er één op het beddengoed gooien.

  9. Start de droger
  Zet de droger op de laagste warmtestand en zet hem aan.

  10. Controleer de droger en schud het dekbed
  Stop de machine om de 30 minuten en haal het beddengoed eruit. Schud het zachtjes om het dons gelijkmatig te verdelen. Zorg ervoor dat het niet te warm aanvoelt, want dons kan schroeien.

  11. Ga door met drogen
  Houd er rekening mee dat het drie of meer uur duurt voordat je donzen beddengoed volledig is gedroogd. Als je het proces beëindigt voordat het dons helemaal droog is, kun je mogelijk last krijgen van meeldauw en geur. Je weet dat het droog is als het dons licht aanvoelt en gelijkmatig over het dekbed is verdeeld.

  12. Eindig met drogen aan een waslijn
  drogen aan waslijn
  Om het droogproces af te ronden, kunt je ervoor kiezen om het beddengoed op een warme, droge plaats binnen of buiten aan een waslijn te hangen. Een bonus voor witte dekbedden is dat de zonnestralen de stof kunnen opfleuren en vlekken kunnen verlichten.

  13. Maak je bed op
  Wanneer het dekbed schoon en droog is, is het tijd om het dekbedovertrek eromheen te schuiven en het bed op te maken.

  ’s Avonds in een schoon bed stappen is een heerlijk gevoel. De lakens en kussenslopen wassen we regelmatig, maar vergeet dus zeker niet het dekbed. Een donzen dekbed wassen is op zich een makkelijke taak, echter wel enigszins tijdrovend. Met ons stappenplan wordt het in ieder geval een stuk makkelijker om jarenlang te blijven genieten van jouw comfortabele, donzen dekbed.

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

2-Pack Hoofdkussen Micro

44,99

19,99

#DARUM! - Knuffeltrui

69,99

29,99

Hoofdkussen - Zacht Deluxe

44,99

29,99

Maak een keuze