Kees
Kan ik je helpen?
- X
Kees
Kees is verbonden!
Hey! Ik ben Kees, waar kan ik je vandaag mee helpen?
Ik krijg de meeste vragen over de volgende onderwerpen, maar stel me gerust elke vraag die je hebt.
Aan het laden...
aan het laden
Uitstekende service
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Snelle levering
Selecteer een categorie.

Welk kussen past bij mij?

24 January 2022

We brengen een derde van ons leven in bed door (en hoe we slapen heeft zeker invloed op de andere twee derde), dus een kussen is een zeer belangrijke aankoop. Na verloop van tijd kan slijtage van je kussen leiden tot spierstijfheid, tendinitis, zenuwpijn, hernia's en meer vervelende pijntjes. Dit gebeurt omdat de nek vaak niet in lijn ligt met de ruggengraat. In deze gids kijken wij daarom naar wanneer een kussen vervangen moet worden en waar je op moet letten bij de keuze voor een nieuw kussen.

Weet wanneer je je kussen moet vervangen

Alles, van slijtage tot ophoping van huidcellen en huisstofmijt, kan erop wijzen dat het tijd is om jouw kussen te vervangen. Zodra je kussen klonterig en slap begint te worden, moet je zeker gaan winkelen voor een nieuw kussen. We raden aan om deze snelle truc te gebruiken om te zien of je traditionele kussen nog steeds ondersteunend is: vouw het kussen dubbel en leg er een boek op. Een kussen van goede kwaliteit springt terug naar zijn oorspronkelijke vorm, maar zodra een kussen dubbelgevouwen blijft, is het tijd om deze te vervangen. Vervang traagschuimkussens zodra ze klonterig zijn of hun oorspronkelijke vorm niet kunnen behouden. Om de levensduur van je kussen te verlengen, raden we aan om kussenbeschermers te gebruiken en je kussens elke vier tot zes maanden te wassen.
kussen vervangen

Houd rekening met jouw slaaphouding

Net als bij matrassen, moet je bij het kopen van kussens nadenken over hoe je slaapt. Het beste kussen dat nekpijn vermindert en je de hele nacht in slaap houdt, moet je ruggengraat in een neutrale positie houden, terwijl het ook een comfortabel materiaal is waar je graag op rust. Een gemakkelijke test: als je ligt, mag jouw nek in geen enkele richting kantelen.

Zijslapers

Zijslapers hebben een dik, stevig kussen nodig om hun oren in lijn met hun schouders te houden om te voorkomen dat hun nek zich in beide richtingen uitstrekt wanneer ze op hun zij slapen.

Rugslapers

Rugslapers moeten kiezen voor een gemiddelde dikte die hun nek op één lijn houdt zonder hun hoofd naar voren te buigen.
rugslaper (2)

Buikslapers

Buikslapers moeten een zacht, dunner kussen kiezen, zodat hun nek in een neutrale positie blijft. Sommige experts raden aan om ook een kussen onder je schouder te leggen voor een goede uitlijning van de wervelkolom.

Wisselende slaaphouding

Als je de hele nacht van positie wisselt, zoek dan naar een pluche kussen waarvan de vulling kan worden verplaatst. Op deze manier kun je de beste positie vinden terwijl je aan het draaien bent.

Kies het materiaal dat bij jou past

Dan is het tijd om na te denken over de vulling van het kussen. Of je nu een pluizig kussen of een plat kussen wilt, elk type kussenvulling heeft zijn eigen voor- en nadelen. En hoewel sommige kussens in de machine kunnen worden gewassen, hebben andere kussens alleen een hoes die in de machine kan worden gewassen of kunnen ze helemaal niet in de wasmachine. Controleer voor de aankoop daarom altijd het waslabel om verrassingen te voorkomen.

ganzendons kussen

Donzen kussens

Donzen kussens zijn het zachtst en daarmee uitermate comfortabel, maar een combinatie van dons en veren is steviger en goedkoper.

Microvezel (synthetische kussens)

Donsalternatieven voelen zacht aan en zijn, omdat ze zijn gemaakt met synthetische vulling, nog betaalbaarder. Ze komen ook uitstekend van pas als je een allergie voor dons hebt.

Traagschuim

Kussens van traagschuim zijn verkrijgbaar in twee verschillende stijlen: vast of versnipperd. Stevige kussens van traagschuim zijn ontworpen om je dat super ondersteunende gevoel te geven als je hoofd in het kussen wegzakt, maar de vulling kan niet bewegen. Versnipperde traagschuimkussens geven je nog steeds het ondersteunende gevoel, maar de vulling kan worden verplaatst voor een zachter gevoel.

Latex

Latexkussens voelen zacht aan, vergelijkbaar met traagschuim, maar hebben meer vering. Net als traagschuim zijn latexkussens van vast of versnipperd materiaal gemaakt.
goede nachtrust
Een goede nachtrust is essentieel voor een optimale gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Eén van de sleutels tot een goede nachtrust is een comfortabel kussen. Kussens zijn er in verschillende maten, materialen en comfortniveaus. Doe je lichaam en geest een plezier door onderzoek te doen voordat je een kussen koopt. Deze koopgids geeft je alle informatie die je nodig hebt om de beste beslissing te nemen.

TerugMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

Luxe Verkoelend Dekbed - All Season

29,99

Luxe Klamboe - Rechthoek

Luxe Klamboe - Rechthoek

9,99

Maak een keuze