Aan het laden...
aan het laden
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Klanten beoordelen ons met een 4.8/5 op Trustpilot
Snelle levering in Nederland & België
De beste slaapwinkel van Nederland
Menu
Selecteer een categorie.

ACTIE: 3 HALEN = 1 BETALEN

Bekijk alles

Black Friday: 3 Halen = 1 Betalen!

Begin meteen met shoppen!!

BLACK FRIDAY OUTLET

Bekijk alles

★ OUTLET ★

Bekijk alles

★Outlet★

De allerscherpste deals en dat zonder in te leveren op kwaliteit; dat is de ★Outlet★ van Dekbed Discounter. Al vanaf 4,99!

Flanel

Lekker warm beddengoed gemaakt van het beste flanel. Door het ruime assortiment aan flanel beddengoed vind je altijd wel een product dat bij jou past!


Type product

Boxspring Lease

Bekijk alles

Boxspring leasen

Boxspring leasen?

Een nieuwe boxspring voor een vast, laag bedrag per maand.

Dat is Boxspring Lease

Bekijk alle Boxsprings

Boxspring Hera (39.95 p/m)
Boxspring Teddy (39.95 p/m)
Boxspring Eros (49.95 p/m)
Boxspring Athena (59.95 p/m)
Boxspring Zeus (69.95 p/m)
Boxspring Hercules (79.95 p/m)

Plaids & Spreien

Bekijk alles

Bekijk alle plaids en spreien

Home & living

Bekijk alles

Home & Living

Naast het aanbod voor artikelen in de slaapkamer, willen wij ook graag dat jij de mooiste spullen in en rond het huis hebt! Daarom deze frisse Home & Living categorie. Hier kan je je hele slaap- of woonkamer bij elkaar shoppen en je hoeft niks te sjouwen!

Bekijk snel alle Home & Living artikelen!

OP=OP LAATSTE KANSJES

Bekijk alles

Allerlaatste stuks van de beste kwaliteit

De laatste stuks van het beste beddengoed, voor de strakste prijs. Wij nemen afscheid van deze topartikelen voor bodemprijzen. Alles is echt OP = OP, dus wacht niet te lang!

Bekijk nu de laatste kansjes!

Alcohol voordat je gaat slapen: hoe slecht is het?

03 February 2022

 • Je geniet waarschijnlijk af en toe van een glaasje wijn bij het avondeten of een cocktail met vrienden, maar wist je dat zelfs lichte alcoholconsumptie een negatieve invloed kan hebben op jouw slaap? Betekent dit dat je alcohol helemaal moet vermijden? Vandaag duiken we dieper in het verband tussen alcohol en slaap om te ontdekken of een harmonieuze relatie tussen beide mogelijk is.

  Hoe beïnvloedt alcohol ons slaappatroon?

  Onderzoek suggereert dat alcohol je helpt om sneller in slaap te vallen, maar die effecten verdwijnen na slechts een paar uur als je lichaam probeert de alcohol uit je systeem te verwijderen. Een verklaring voor een slechte nachtrust na het drinken, is dat de productie van adenosine snel afneemt. Dit is een chemische stof in de hersenen die als slaapmiddel fungeert. Hierdoor heb je meer kans heeft om 's nachts wakker te worden. Drinken voor het slapengaan is ook gekoppeld aan meer langzame slaappatronen die delta-activiteit worden genoemd. Echter, alfa-activiteit, die duidt op wakker zijn met gesloten ogen en vaak voorafgaat aan het slapen, wordt tegelijkertijd ingeschakeld. Het gelijktijdig ervaren van deze twee hersengolfactiviteiten remt de slaapkwaliteit. Bovendien heeft alcohol een negatieve invloed op de REM-slaap, die wordt beschouwd als de meest mentaal herstellende fase van de slaap.
  alcohol en slaap

  Onderzoek bevestigt negatieve effecten

  Finse onderzoekers ontdekten in 2018 dat alcohol significante effecten had op de slaapkwaliteit, ongeacht of de consumptie licht, matig of zwaar was. Na analyse van de slaap-/alcoholgewoonten van 4.098 volwassenen in de leeftijd van 18-65 jaar, ontdekten ze dat:

  ● Lage alcoholinname de slaapkwaliteit verminderde met 9,3%
  ● Matige alcoholinname (gedefinieerd als twee drankjes per dag voor mannen en één voor vrouwen) de slaapkwaliteit verminderde met 24%
  ● Zware alcoholinname de slaapkwaliteit verminderde met bijna 40%

  De studie toonde ook aan dat alcohol mannen, vrouwen en zowel actieve als zittende personen op dezelfde manier beïnvloedde.
  jonge mensen
  Het was misschien verrassend dat alcohol de slaap van jongere mensen meer beïnvloedde dan van oudere volwassenen.

  Hoe kun je verantwoord drinken en slapen

  Dus betekent al deze informatie dat je voorgoed moet stoppen met drinken om een goede nachtrust te behouden? Nee, gelukkig niet! Je kunt nog steeds genieten van een drankje of twee, maar er zijn een paar tips die je moet volgen om ervoor te zorgen dat het je slaap niet schaadt:

  ● Laat minimaal drie uur tussen jouw laatste drankje en het tijdstip waarop je naar bed gaat.
  ● Drink water samen met alcohol om de alcohol weg te spoelen.
  drink bij het eten
  ● Drink alcohol terwijl je aan het eten bent. Aangezien je waarschijnlijk een paar uur voor het slapengaan eet, is dit een goede manier om onder controle te drinken.
  ● Vermijd alcohol als je slaappillen gebruikt. Beide zijn depressiva en als combinatie kunnen ze het erg moeilijk maken voor een persoon om te ademen tijdens het slapen. Zo erg dat het zelfs gevaarlijk kan zijn.

  Actie: Gratis McGregor Dekbed

  Gematigd drinken wordt over het algemeen als veilig beschouwd, maar elk individu reageert anders op alcohol. Als gevolg hiervan hangt de invloed van alcohol op de slaap grotendeels af van hoe je er als persoon op reageert. Luister naar je lichaam en neem maatregelen wanneer je voelt dat het niet goed gaat. Uiteindelijk staan lekker slapen en gezondheid, zowel mentaal als fysiek, op de eerste plaats.

  Terug
wolkjeMaak nu je bestelling compleet

Dit zijn onze populairste producten van dit moment. Standaard scherp geprijsd & altijd handig om mee te pakken.

Dit zijn onze populairste producten van dit moment.

Black Friday - Hotel Dekbedovertrek

49,99

7,99

2-PACK: Exclusive Hotel Gastendoekjes

34,99

4,99

2-Pack Hoofdkussen Micro

44,99

14,99

Maak een keuze