Katoen Dekbed

Een dekbed met katoen vulling is vochtregulerend, koel en sterk van kwaliteit. Verkrijgbaar in diverse maten, merken en warmteklassen.
Maat
Materiaal
Breedte
Lengte
Soort
Eigenschappen
Prijs
Min: €0 Max: €500

Het katoenen dekbed vormt sinds jaar en dag de populairste keuze in Nederland. Het materiaal beschikt over een aantal prettige functionele eigenschappen en hoeft bovendien niet duur te zijn. Het resultaat? Het katoenen dekbed vormt een goede keuze voor je bed. Je kunt er heerlijk onder in slaap vallen en weer fris ontwaken. Wat zijn de voordelen van dit materiaal en hoe verhoudt het dekbed van katoen zich tot de andere materialen die er beschikbaar zijn? We zetten het voor je op een rij, zodat je online een goede keuze kunt maken voor bij jou in de slaapkamer.

Materiaal van het dekbed

Een katoenen dekbed vormt een goede keuze voor zomer de warme zomernachten als de koudere winternachten. In de zomerperiode is het een materiaal dat niet te warm wordt en er daarmee voor zorgt dat je het voldoende koel zal houden. Het materiaal slaagt er in de winterperiode aan de andere kant in om de warmte van je lichaam goed vast te houden. Dat betekent dat je niet niet zomaar koud zal hebben. Een bijkomend voordeel van het dekbed van katoen? Het materiaal valt op hoge temperatuur te wassen. Dat betekent dat je er weer fris onder kunt kruipen. Heb je last van een allergie voor bijvoorbeeld huisstofmijt of heb je last van astma? Het is met een dekbed van katoen goed mogelijk om gebruik te maken van de speciale wasprogramma’s die er beschikbaar zijn. Je wast dan op een hogere temperatuur, waardoor de mijten en andere allergenen netjes uit het wasgoed verdwijnen.

Andere materialen

Uiteraard zijn er naast het katoenen dekbed nog andere materialen beschikbaar. De laatste tijd wint vooral microvezel aan populariteit. Het is een materiaal dat in een aantal gevallen lijkt op katoen, een aantal van de functionele eigenschappen komt goed overeen. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat je met het dekbed van katoen kiest voor een natuurlijk materiaal, daar is geen sprake meer van op het moment dat je kiest voor microvezel. Dit vormt voor veel mensen ene belangrijke overweging, waardoor het katoenen dekbed nog altijd de meest populaire keuze vormt. Qua alternatieve materialen voor het dekbed heb je daarnaast de keuze uit bijvoorbeeld wol en dons. Wol is net als katoen goed geschikt voor een zomerdekbed, omdat het materiaal ervoor zorgt dat er een fijn luchtig karakter ontstaat. Dons vormt een categorie apart, dit materiaal vormt onder andere een goede keuze wanneer je in bed relatief veel transpireert. Je zorgt er daarmee voor dat je daar minder last van zal hebben, zodat je op een frisse wijze kunt ontwaken.

Online katoenen dekbed kopen

Uiteraard kun je het katoenen dekbed online vergelijken met de verschillende andere materialen die er beschikbaar zijn. Zoek je naar een enkel dekbed, een zomerdekbed of wellicht een onderdeken? Je kunt daarnaast gebruik maken van het 4-seizoenen dekbed. De verschillende varianten en materialen zorgen ervoor dat je binnen het katoenen dekbed de keuze hebt uit diverse varianten. Uiteraard kun je het dekbed van katoen eenvoudig online kopen, we maken het je graag gemakkelijk.

Sorteer op:
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
  • Veilig achteraf betalen
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
  • Veilig achteraf betalen
  • Snelle levering
  • 14 dagen bedenktijd
  • Veilig achteraf betalen
Pagina 1 van 2
1 2