Eethoek

Buiten je woonkamer wordt je eethoek het meest gebruikt door familieleden en andere gasten. De juiste set kan de sfeer van je eethoek bepalen en het gezellig of modern maken, ongeacht je voorkeur. Er zijn letterlijk honderden tafelontwerpen die je kunt ontdekken op Dekbed-Discounter, dus het is het beste als je al een idee hebt van wat je zoekt voordat je met zoeken naar de juiste eethoek begint.

Bekijk alle eethoeken

Maak de balans op van de ruimte waar de eethoek komt te staan

De eerste stap bij het kiezen van een eettafel voor thuis is om erachter te komen hoe je de kamer wilt stylen zonder dat het je hele ruimte in beslag hoeft te nemen. Zorg voor genoeg ruimte waar je gasten komen te zitten, evenals voldoende ruimte om rond de tafel te bewegen. De tafel moet van de muur afstaan, zodat de gast zijn stoel kan verplaatsen en opstaan zonder de muur aan te raken. Als je je eethoek in de woonkamer hebt staan of als de eetkamer in de keuken staat, zorg er dan voor dat er ten minste 4 meter ruimte is tussen het meubilair en waar je je tafel wilt plaatsen.

Eethoeken In alle maten en vormen

De volgende stap om de juiste eettafel voor je huis te kiezen, is om te begrijpen wat er het best zou kunnen uitzien in de ruimte die je hebt. Voor een lange en smalle ruimte werken langere rechthoekige eettafels het beste. Rechthoekige eettafel sets zijn de meest voorkomende omdat de meeste keukens ook rechthoekig van vorm zijn. Ze kunnen dichter bij de muur worden geschoven en zodoende slechts aan één kant kunnen worden gebruikt, of kunnen worden verschoven, om zo meer zitplaatsen te creëren. Voor een vierkante ruimte werken vierkante tafels het best. Zorg voor voldoende zitruimte door slechts één stoel per kant toe te voegen, omdat elke persoon genoeg ruimte om te eten nodig heeft. Ronde eettafel sets bieden plek aan meer mensen, omdat je een extra stoel of misschien wel twee kunt toevoegen zonder dat de ruimte om te eten hierdoor heel erg beperkt wordt. Ronde tafels zijn ideaal voor kleine ruimtes. Je kunt altijd zoveel stoelen toevoegen als je wilt.

Eethoeken in diverse materialen leverbaar

Een ander aspect om te overwegen bij het kiezen van een moderne eettafel set is om te kiezen tussen de verschillende materialen. Glazen eettafel sets versterken de illusie van ruimte in je kamer omdat ze het omgevingslicht reflecteren. Aan de andere kant hebben massief houten eettafel sets een klassieke charme die moeilijk te evenaren is. De plaats voor elk type hangt ook af van wat je het prettigst vindt. Stoelen kunnen van gewoon hout zijn dat bij de houten eettafel past, of bekleed met stof of kunstleer voor een comfortabelere ervaring als aanvulling op de massief houten eettafel.

Wat je keuze ook is, Dekbed-Discounter heeft een overvloed aan keuzemogelijkheden, van verschillende moderne eettafel sets. Of het nu een ruime 8-persoons, een ruime 6-persoons, een compacte 4-zitter of een gezellige 2-persoons eethoek is, we hebben een reeks eethoeken voor een ongelofelijke prijs. Ga je gang, begin met het verkennen van onze geweldige verzameling van eethoeken!

Matchen je eettafel en stoelen?

Meestal bestaat een eethoek uit een eettafel en een aantal stoelen. Sommige hebben ook een kast met glazen deuren aan de voorkant om borden en glazen op te bergen. Hier vindt je eettafel sets met bijpassende stoelen die je zullen helpen bij het handhaven van een uniforme stijl in je eetkamer.

Bespaar ruimte met uitschuifbare eettafels

In de eerste plaats moet je op zoek naar een eettafel die online te koop of te lease is en die ook nog eens zeer stevig en stijlvol is. Als ruimte een beperkende factor is in je huis, kun je kiezen voor klaptafelsets of de uitschuifbare eettafels. Als je extra gasten hebt, kun je je 4-persoons eethoek gemakkelijk in een 6-persoons eethoek veranderen. Ook kun je kiezen voor een 2-persoons of 3-persoons eettafel set om ruimte te besparen.

Kies de perfecte eethoek

Wanneer je een bepaalde eettafel online selecteert, onthoud dan hoe dit ontwerp de stijl aanvult met de rest van de inrichting van je huis. Als je je eetkamer een meer formele uitstraling wilt geven, kun je genoegen nemen met een set van grenenhout. Aan de andere kant, als je een informele omgeving wilt creëren, zal een eethoek van eiken idealer zijn voor dagelijks gebruik. Sommige eettafel sets, samen met tafel en stoelen, zijn verkrijgbaar met een eettafel bank. Als je een casual look wilt, dan kun je kiezen voor een design eettafel. Voor een majestueuze uitstraling, ga je voor de tafel met gebogen poten. Kies dus een eettafel die de uitstraling van je eethoek accentueert.

Je eettafel is mogelijk de op één na belangrijkste aankoop die je voor je huis (na de bank) zult doen, omdat deze vaak zal worden gebruikt en door gasten zal worden gezien. Er zijn letterlijk honderden tafelontwerpen om te ontdekken op Dekbed-Discounter, dus het is het beste als je al een idee hebt van wat je zoekt voordat je met ontwerpen begint. Glazen eettafel sets versterken de illusie van ruimte in je kamer omdat ze een heldere, luchtige uitstraling hebben en licht reflecteren. Aan de andere kant, massief houten eettafels hebben een klassieke charme die moeilijk te evenaren is. Rechthoekige eettafel sets zijn de meest voorkomende omdat de meeste keukens ook rechthoekig van vorm zijn. Ronde eettafel sets kunnen meer mensen huisvesten, omdat je een extra stoel of twee kunt toevoegen zonder onrust te veroorzaken. Verken onze site voor moderne eethoeken tegen de laagste prijs.