Wat is de hoogte van een boxspring?

Wat is de hoogte van een boxspring en welke elementen hebben daar invloed op? We leggen je uit over alle lagen van het bed, tot aan de topper die je daarop kunt plaatsen voor meer comfort. Het geeft je een goed beeld van hoe de hoogte is opgebouwd en hoe je daar ook zelf invloed op kunt uitoefenen als je een bed gaat uitzoeken.

Tip: wil je graag makkelijk in en uit het bed stappen? Kies een hoogte waarbij je niet hoeft te klimmen, maar waarbij je ook niet te veel omlaag moet. Een hoog bed maakt het vooral makkelijker om ’s morgens fris uit bed te stappen.

Hoogte van het hoofdbord van een boxspring

Benieuwd hoe de hoogte van een boxspring is opgebouwd en hoe je de ideale hoogte van het hoofdbord kiest? We zetten eerst de verschillende lagen voor je op een rij:

 • Poten onder het bed (5 tot 10cm)
  De pootjes op de grond hebben als eerste invloed op de hoogte van een boxspring. Sommige modellen hebben lage poten (5cm), terwijl anderen daar wat hoger (10cm) op staan. Dit heeft direct effect op de uiteindelijke lighoogte in bed.
 • Matrasbodem: het onderstel (20 tot 25cm)
  De matrasbodem stem je veelal af op de dikte van het matras. Door die twee gelijk te houden ontstaat er een evenwichtige uitstraling van een robuust en stoer bed. De bodem draagt bovendien bij aan de stevigheid van het bed.
 • Matras: belangrijke ondersteuning (20 tot 25cm)
  Het matras biedt de belangrijke ondersteuning voor jouw lichaam en de verschillende zones. Boxsprings staan bekend om de dikke matrassen, waarop je heerlijk comfortabel zal slapen.
 • Topper: extra comfort (5 tot 10cm)
  Wil je lekker zacht liggen op een relatief stevig matras? Dan is een topper daarvoor uitstekend geschikt. Het is de laatste laag van het bed, die zo’n 5 tot 10cm dik is.

Daarnaast is het verstandig om goed te kijken naar de hoogte van het hoofdbord van een boxspring. Gebruikelijk is zo’n 40 tot 60 centimeter. Een hoger hoofdbord maakt het makkelijker om er tegenaan te zitten of te leunen, maar leidt ook tot een meer klassieke uitstraling van het bed.

Hoge boxsprings te koop bij Dekbed-Discounter

Speciaal op zoek naar een hoge boxspring? Binnen ons uitgebreide assortiment boxsprings kun je daar eenvoudig een goede keuze voor maken. En wil je de hoogte eerst zelf een keer komen ervaren? Kom naar onze beddenwinkel in Gouda, waar je de bedden op je gemak kunt uitproberen. Wij laten je graag ervaren welke hoogte voor jou goed geschikt is om het bed makkelijk in en uit te stappen. Wist je dat je naast boxsprings ook banken kunt leasen?