Hoekbank Siero

 

Bank Garda

Hoekbank Ted

Bank Graydon

Banken

Er zijn verschillende soorten banken verkrijgbaar. Dit maak de zoektocht maar jou ideale bank een stuk ingewikkelder. De hoekbank is de laatste jaren erg in opkomst, omdat er genoeg ruimte is voor het hele gezin.

Bekijk alle grijze stoffen banken

U banken

Een U bank is een meerdelige sofa die uit een aantal stukken bestaat die samen een u vormen. Het kan in een aantal configuraties worden geplaatst. Hoe meer stukken, hoe meer configuraties. In het ideale geval bevat elke sectie die je koopt onderdelen die de stukken met elkaar verbinden om zo te voorkomen dat ze uit elkaar gaan. Vanwege de enorm groeiende populariteit van U banken zijn er vele stijlen, ontwerpen en materialen om uit te kiezen. Sommige zijn enorm in omvang en op deze manier uitermate geschikt voor grote kamers, er zijn ook kleinere U banken beschikbaar. Twee veel voorkomende configuraties zijn L-vormig en U-vormig.

Loveseat

De loveseat is een overkoepelende term voor een bank die geschikt is voor twee personen. Ze maken vaak deel uit van een huiskamer. Loveseats zijn er in veel verschillende stijlen. Je kunt een loveseat gebruiken om een kleine zithoek en een bank aan de voet van een bed te creëren. Voor de rest zijn ze minder praktisch, omdat je je niet volledig kunt uitstrekken. Wat is de afmeting van een loveseat? Met andere woorden, wanneer wordt een loveseat een bank genoemd? Na een beetje onderzoek te hebben gedaan hebben we vier loveseat-categorisaties gevonden, elk afhankelijk van de grootte die van arm tot arm wordt gemeten. De categorieën zijn:

compact: één persoon tot 130 cm lang,

• klein: 135 centimeter lang,

• medium: 150 centimeter lang,

• groot: maximaal 165 centimeter lang,

• en loveseat banken: tot 180 centimeter lang.

Chesterfield banken

Gerelateerd aan de landelijk romantische, stoere, klassieke bank, omdat de armen en de rug dezelfde hoogte hebben. De Chesterfield is een klassiek ontwerp met een diep getufte rug. Traditioneel worden de armen gerold en heeft de bank spijkerhoofden, maar moderne ontwerpers komen constant met nieuwe ideeën als aanvulling op het basisontwerp. De Chesterfield bank is in de 18e eeuw populair geworden en geschiedenis websites melden dat deze iconische bank een ietwat curieuze geschiedenis heeft. Er wordt gedacht dat de vierde graaf van Chesterfield het in opdracht gaf toen hij een comfortabele stoel zocht dat hij rechtop kon zitten, maar daar is geen bevestiging van. De Chesterfield is een ideale bank voor een woonkamer of een meer formeel kantoor.