Vintage bank

Vintage banken brengen een groot enthousiasme teweeg voor geometrische, klassiek ogende vormen en nieuwe decoratiematerialen om je huis mee te decoreren. Om deze kant van de retro-cultuur te eren, zet je je mauve bank op het laagpolig donkergrijze tapijt dat ligt op de lichtgrijze vinylvloer. Kies lederen en chromen stoelen in zwart, bruin of karamel een roze bank en een ovale salontafel met glazen blad. Kies chroom- of geborsteld staal en tafellampen met gebogen frames in pastel tinten. Voeg een grote wandspiegel toe met een frame van glanzend plastic en accentuerende kussens in de kleur van de stoelen voor de bank en omgekeerd.

Bekijk alle hoekbanken

Vintage en Art Deco banken

De gestroomlijnde, elementen zijn duidelijk terug te zien in de ontwerpen van de jaren '50 welke zich kenmerken door zowel de technologische vooruitgang vanaf het midden van de jaren '20 tot de late jaren '30. Dit beïnvloed hoe banken en meubels er volgens Victoriaans en vroeg-20e-eeuws design uit kwamen te zien. Creëer een vintage setting voor je woning door meubels en accessoires te zoeken met verchroomde, zwarte of bordeauxrode lak en kunststof afwerkingen zoals bakeliet. Het vintage sfeertje wordt mogelijk gemaakt door middel van metalen lampen bedekt met gevlekte glazen kappen,. Voeg roze, ivoor en champagne tonen toe aan je kleurenpalet om art deco te doen herleven.

Vintage bank kopen

Wanneer je een vintage bank wilt kopen dan moet je je inrichting hierop aanpassen. Moderne elementen verstoren de stijl die je wil creëren. Neem een interieurarchitect in de arm of ga zelf aan de slag met een vintage bank als basis voor je inrichting. De keuze voor accessoires is ook belangrijk wanneer je een klassieke stijl wilt doorvoeren in je huis. Antiek markten bieden uitkomst als het gaat om het vinden van lampen en bijzettafels. Wil je echter een kwalitatief hoogwaardige vintage bank dan is het beter om een nieuwe vintage bank te leasen bij Dekbed-Discounter. Je betaalt een vast laag bedrag per maand en hiervoor ontvang je een gloednieuwe retro bank in je favoriete kleur stof of leer.