Stoffen bank schoonmaken

Zuiveringszout is handig voor het reinigen allerlei zaken van elektrische kachelbranders tot sneakers, en je stoffen bank is geen uitzondering. Gebruik de kracht van zuiveringszout om het vuil in slechts enkele minuten te verwijderen.

Je hebt er slechts een aantal benodigdheden voor nodig: zuiveringszout, twee schone reinigingsdoeken en een stofzuiger met borstelbevestiging.

Veeg je bank af met een droge, schone doek of een schone, stijve borstel om zo het vuil eraf te zuigen.

Strooi soda op je bank en laat het minstens twintig minuten zitten. Als je het diep wilt reinigen, mengt je het met een droge tapijtreiniger.

Zuiveringszout opzuigen met de opzetborstel.

Maak vlekken die achterblijven met een schone doek en reinigingsoplossing die geschikt is voor de stoffen bank, schoon.

Bekijk alle hoekbanken

Voordat je de hele bank schoonmaakt, moet je het reinigingsmiddel op een onzichtbare plek van je bank testen om ervoor te zorgen dat het de stof niet beschadigt. Klik op de onderstaande link voor andere schoonmaak aanbevelingen.

Afhankelijk van hoe we de bank gebruiken; kan deze ernstig misbruikt worden. Van het eten op de bank of een film kijken de bank kan een bank meer lichaams oliën, kookgeuren en stof en vuil opnemen dan je je kunt voorstellen! Voor gestoffeerde meubelen lijkt een diepe reiniging een onmogelijke uitdaging. We hebben een paar tips over de beste manier om een bank schoon te maken:

Lees het etiket

Voordat je doorgaat, is het belangrijk om te weten welk type stof wordt gebruikt in de bekleding en wat de codes op het etiket betekenen voordat je begint met schoonmaken. Codes die over het algemeen op etiketten worden gebruikt, zijn onder meer:

Begin met schoonmaken

Zuiveringszout is geweldig voor veel dingen, zoals het verwijderen van vuil en ingesloten vuil in je bank. Test de stof eerst op een onopvallende plek, maar zuiveringszout is veilig voor de meeste soorten bekleding. Je hebt een aantal reinigingsdoeken, een stijve borstel, zuiveringszout en je stofzuiger nodig met behulp van de borstelbevestiging.

Gebruik de stijve borstel om kruimels, stof en ander vuil weg te vegen.

Strooi wat soda op de bank en laat het 20 tot 30 minuten zitten. Je kunt overwegen om de soda met een tapijtreiniger te mengen voor een super diepe reiniging.

Gebruik de opzetborstel op uw stofzuiger om het zuiveringszout of mengsel grondig te verwijderen.

Voor alle moeilijke vlekken die nog steeds aanwezig zijn, kun je een oplossing gebruiken die geschikt is voor het type stof, samen met een schone doek om vlekken weg te vlekken. Stoffen bekleding kan bijvoorbeeld worden gereinigd met een mengsel van 3/4 kop warm water, 1/4 kop azijn en een eetlepel afwasmiddel. Voor synthetische bekleding werkt een mengsel van één kop warm water en 1/2 kopazijn met 1/2 eetlepel afwasmiddel goed. Meng in beide gevallen de ingrediënten in een spuitfles.

Als je een extra diepe reiniging wilt, overweeg dan een stoomreiniger te huren die op veel andere soorten bekleding zoals suède kan worden gebruikt.

Als het label van je kussenhoezen aangeeft dat ze het beste in de machine kunnen worden gewassen, dan is dit de gemakkelijkste manier om de kussens van de bank te reinigen. Nu weet je hoe je bank bank moet schoonmaken, zodat deze er niet alleen als nieuw uitziet, maar ook fris ruikt!